torsdag, april 30

Firande

I går stannade jag kvar i Nyköping. Det var planerat för uppvaktning av en arbetskamrat som fyllt 40 och det ville jag ju inte missa. Vi började festligheterna i en lokal vid vattnet utanför Nyköping. Gick en rolig liten tipspromenad, åt fin smörgåstårta, uppvaktade med sång, blomma samt presentkort på nån kinaterapi och hade riktigt trevligt tillsammans.


















Förflyttade oss sedan till en annan på jobbet som bor på den mest underbara plats vid vattenbrynet. De hade renoverat en liten sommarstuga till en helt gudomlig bostad. Huset inrett med skärgårdsstil och med köket med de stora verandafönstren som vette precis ut mot sjön. Underbara utsikt! Tänk att få vakna upp till detta varje morgon och äta sin frukost med ögonen vilandes på detta rofyllda vatten. Kan tro jag blev avundssjuk.
Här blev vi bjudna på fantastikt god chokladkaka och andra godsaker, vi lekte lekar och skrattade gott. Härligt gäng jag har lärt känna på KommunRehab. Tror att vår kära 40åring var riktigt nöjd med uppvaktningen. Avrundade kvällen så sent som 22. Festkommittén hade verkligen lyckats med sitt uppdrag!











Fullpackad dag på jobbet sen idag. Den började med brandlarm vid 8 så alla i hela huset fick bege sig ut. Med tanke på att det både är vårdcentral och folktandvård i huset så stod det folk i vita rockar överallt. Stackars patienter! Satt sedan hela dagen fram till 14 med en kollega för att planera semestervikariernas schema. Inte lätt att lyckas pussla ihop så alla vi 18 ordinarie ska kunna ha vikarie på våra hus vid våra semestrar. Efter mycket pill var vi riktigt nöjda, och oerhört trötta i huvudet!
Valborg som det är tog jag ett tidigare tåg hem. Hann träffa min sambo en kort sväng innan han skulle till Norrköping och träna basket med U23-landslaget och jag skulle till Mörners för att äta gott med några vänner. Inget riktigt Valborgsfirande med andra ord. Jag är redan hemma igen efter en mycket trevlig middag. Nu väntar jag på att min sambo kommer hem från träningen så vi kan få en mysig kväll i soffan. Det var mycket länge sen!

måndag, april 27

Bilder

Märkligt att det ska behövas karlar för de tekniska sakerna! Lars är hemkommen och jag berättade för honom om de bilder jag hade liggandes på kameran och inte kunde få in i datorn pga förlust av sladd. Han ber mig då hämta laddaren till kameran och vips så var sladden där! Den ende som sitter i stickkontakten var ett USB! Hehehe. Ibland känner man sig mindre blåst! Sen var det visst inte så häftiga bilder ändå, men nu kände jag mig tvungen att lägga upp ett smakprov iaf!









Fick hem en trött sambo sent ikväll. Efter en tuff helg och en lång dag av resande så blir det så. Vi fick en liten pratstund i soffan innan vardagen gjorde sig påmind. Han var ändå skapligt nöjd med helgen, trots den snopna förlusten i semifinalen med 1 poäng. Tiden bara flyger fram så nu är det dags att krypa ner i sängen för att orka med morgondagen.

söndag, april 26

Massor Mässor

Tänk vad en dag passerar fort. Kändes som det var nyss jag satt här och väntade på att mamma skulle komma. Nu har hon både kommit, varit och gått igen.

Vi har besök Massor Mässor vid Stångebro-området. Det har varit 6 olika mässor samtidigt med utställningar i både Cloetta Center, Stångebrohallen och i Racketcenter. Det var utställare inom områderna Mode & Trend, Det goda köket, Sport, Fritid & Hälsa, Bil, MC & Båt, Resor & Upplevelser samt Hem, Villa & Ekonomi. Mycket trevligt. Men det bästa av allt var Modeshowen med Scandinavian Models, proffsiga dansare samt Kevin Borg. Modellerna visade kläder från diverse märken, dansarna va grymma, ljus-och ljudsättningen va klockren och Kevin med sin charm fick fart på showen. Vi satt och roade oss i drygt en timma.

Hade tänkt lägga upp häftiga bilder från dagens Modeshow men eftersom jag lyckades spara bilderna i kameran istället för på minneskortet och saknar kamerasladden så blir det inga. :( Skit också. Hur besviken som helst...

Vi lämnade alla mässor med massor av reklamblad och hungriga magar. Gick till Butterfly och åt den godaste Planksteken med kyckling och ungsbakade grönsaker. Mumma.
Fortsatte hem och till balkongen. Trots molnig himmel så va det riktigt skönt där ute. Till kaffet blev det rester från förra helgens kakkalas. Smakade lika gott idag.

Tack mamma för en mysdag.
Har länge tänkt att jag skulle baka ett brytbröd jag sett i en av mina ToppHälsa-tdiningar. I kväll var det dags. Eftersom det mesta sköter sig själv så kunde jag göra det samtidigt som tvättstugan kunde ses till. Nu doftar det underbart nybakat och jag väntar bara på att det ska svalna så jag kan få ett smakprov. Underbart slut på en underbar helg. Nu fattas bara att Lars kommer hem men på det får jag snällt vänta till imorgon.







Sommar

Älsklingen min är i Belgien och har varit där sedan i torsdags. Dolphins spelar Europacupen i basket så han är inte hemma igen förän på måndag kväll. Igår tog de sig till semifinal men dessvärre förlorade de den med 1 poäng! Idag väntar match om tredje-pris. Det är verkligen inte fy skam. Jag är riktigt imponerad. Det är trots allt lag från hela Europa de möter och de har vunnit över många stora lag.

Ensam här hemma njuter jag av den underbara sommar som har slagit till. Inte klokt vad man lever upp när solen är så härligt gul och sprider sin värme till oss. I går blev jag sommarfin i håret. Klippte upp det i nacken igen och färgade mig mörk med en stor blond slinga. Dessvärre skulle jag instruera BodyAttack-passet igen vid 13 så jag fick aldrig riktigt njuta av den nyklippta och tillpiffade frisyren.

På vägen hem från sporthallen passerade jag stora torget och galet många människor befann sig där. Folk hade hittat till alla stadens små caféer och platser i solen. Underbart! Själv gick jag hem och invigde min wokpanna. Lagade wok med grönsaker, champinjoner, paprika och räkor. Serverade detta med kokade äggnudlar. Hade lagt plattor på balkongens golv, tagit fram bordet och stolarna så där ute i solen intog jag min lunch! Kan livet vara mer rofyllt än så! I love it.









På med bikinin och så blev det lite solande innan det skulle fixas lite inför kvällen. Var bjuden hem till Malin och Benny och till deras underbara tak. Det var planerat för grill och bara härligt relaxande med vänner. Det blev alltså grillpremiär, denna sista helg i april. Jag överraskades med en hyllningssång för min tidigare födelsedag och jag uppvaktades med en flaska skummande vin. Mycket oväntat men samtidigt mycket trevligt! När aprilvindarna blev för kalla gick vi in och fortsatte trevligheterna där. Kvällen avrundades skapligt tidigt. Vi hade alla saker som väntade denna söndag.

Jag ställde klockan att ringa redan 8 idag. Tog en underbar powerwalk runt Stångån i solen. Vattnet var så stilla och naturen visade sig från sin allra finaste sida. Åt en riktigt smarrig frukost framför Nyhetsmorgon och nu sitter jag här.
Mamma kommer till mig senare idag så innan dess ska jag försöka ta till vara på några fler solstrålar.

Det är när sommaren och värmen är här som jag trivs som bäst. Nu mår magen bra igen, jag känner inga större måsten utan idag och flera dagar framöver ska jag bara ta vara på det jag har, tagga ner och bara njuta av livet!

Kroppen sa ifrån

Nog för att det är kul att styra, fixa och hålla igång men ibland tar det stopp. Koppen säger ifrån. Det gjorde min i torsdags. Efter att bara sovit 5 timmar varje natt under alldels för lång tid och därpå stressat runt gjorde min kropp uppror. Led av kraftiga kramper i magen och var så trött. Genomled en dag på jobbet och sen var det soffan som gällde hela kvällen. La mig redan 21.15 för att få sova ut.
Även fredagen innebar spänningar i magen men det va bättre. Orkade med arbetsdagen och även BodyAttack-passet på kvällen. Efter en skön dusch gjorde jag mig varma mackor med kalkon och Keso paprika-chili, toppat med riven ost. Supergott! Rekomenderas. Slappade i soffan framför Talang och andra ströprogram innan jag kröp hyfsat tidigt i säng.

onsdag, april 22

Birthday

Så har man gått och blivit ett år äldre. Inte klokt. När hände detta...
Vill här passa på att tacka alla så otroligt mycket för alla hälsningar och presenter jag fått. Ni är alla underbara som tänkte på mig.
Tusen tack!

Dagen till ära var köksbordet uppdukat med presenter när jag kom dit vid 5.30-tiden! Tillsammans med frukosten öppnade jag alla och konstaterade att det blev en mycket trevlig start på dagen. Jag fick en parfym, presentkort på både Gina Tricot och Intersport och så ett rött läppstift (ni kanske kan gissa från vem?).









Fullspäckad dag på jobbet för övrigt så jag hann aldrig riktigt känna av födelsedagen. Tror heller inte att man gör det på samma sätt längre. Alla pip i mobilen var iaf trevliga :)! För att inte tala om blombuketten som kom med bud till mig. Tack Elin o Nicke. Mycket uppskattat. Både Lars och jag var hemma sent denna födelsedagstisdag så vi tog en liten fika på stan ikväll istället. Det viktigaste är ju inte vilken dag utan att det blir av.
Imorgon reser Lars och basketlaget till Belgien för att spela sista delen av Europacupen och kommer inte hem förän på måndag. Det blir många dagar utan honom men jag ska nog få dessa att gå. Redan mycket inplanerat... som vanligt. Önskar honom ett stort lycka till och hoppas verkligen att de kan sätta alla de andra Europeiska lagen på plats. Go Dolphins :)

En hel veckas uppdatering tog sin tid så nu är det bäst att jag kryper ner i sängen. Ännu en kväll när klockan visan 23.30 innan sänggående. Måste bli ändring!

Bakning och kalas

Efter Icca lämnat mig på lördagen var det tvättstuga och bakning som gällde för hela slanten. Jag hade bjudit in till kalas på söndagen (jag råkade fylla år igår) och då ville jag servera hembakat. Kanske tog mig lite vatten över huvudet när jag planerat för fyra egenbakade sorter! Så här i efterhand kanske det hade räckt med två! Men sån är jag, och kommer säkert alltid att vara. Kära Lejlas "a piece of cake" åkte fram och så var det storbak fram till 23. När alla dessa timmar hade gått var all tvätt undanplockad, bakverken istoppade i burkar, disken uppdiskad och madde var precis slut! Vilken lördag!
Lars fick stå för maten denna kväll och hur jag sen orkade se en film är för mig obegripligt. Så blev det iaf och sen somnade jag som en stock.









Söndagsmorgonen och förmiddagen innebar ännu mera fixande. Pappa, Gunilla och My kom vid 14 och innan dess skulle färsspetten lagas, sallanden blandas, bordet dukas och potatisgratängen in i ugnen. Och så skulle jag själv och Lars hinna bli klara också.
Allt var precis timat och klart när det ringde på dörren. Möttes av glada miner och stora paket. Man blir som ett barn på nytt! Det är trots allt lite spännande att fylla år (om så någon dag för tidigt). Vi åt en god middag med påföljande efterrätt, satt länge och pratade, öppnade paket och hann till och med med en omgång Buzz innan det var dags för alla bakverk. I paketen låg en betald festivalbiljett och en wokpanna. Kan tro jag blev glad. Tusen tack för detta! Blev ett riktigt lyckat kalas och jag är så glad för all uppvaktning. Älskar er!







































Efter allt ätande denna kalasdag gick jag först själv en snabb promenad längs Stångån, gick sedan hem igen och mötte upp Lars. Vi gick tillsammans en tur runt ån och det kändes riktigt skönt att få komma ut och få frisk luft och lite rörelse i kroppen. Mat och kalasande i all ära men det sätter sina spår. La oss sedan utslagna i soffan och såg en film.
Var det värt allt styr? Jo, ja, nä... kanske inte. Men så är det bara så att jag älskar att få fixa och dona, fördereda och bjuda. Tycker det är så kul att styra med mina kokböcker och recept. Kan inte hjälpa det. Sen är det ju alltid mysigt när det blir uppskattat. Önskar jag hade mer fritid så jag inte behövde göra så mycket på en gång. Kunna baka någon kaka då och då, njuta av hembakat bröd lite oftare och kunna göra riktiga storkok till matlådor.
Är iaf så glad över att ha fått bjuda mina kära på detta kalas. Det var kanske värt allt styr iaf ;)

Ixi Pixi

I fredags kom min älskade Icca hit igen. Vi hade planerat en favorit i repris och det blev det med säkerhet!
En aning stressade entrade vi sporthallen för att köra BodyAttack. Öste på som bara tusan på passet och hade så kul. En skönt promenad hem för att fixa till oss inför kvällen. Iccas röda läppstift åkte på igen och vi var redo! Med första cidern i högsta hugg beställde vi utsökt mat från Thai Coconut. Satt länge i köket och pratade om livet innan det var dags att höja stämningen. Blev nära 2 timmar av konstant Singstars-sjungande innan vi bytte till Buzz vid 00.30-tiden! Hade galet roligt och ju längre ner på golvet vi kom desto galnare blev det. "Det va en kyckling som hette Gullefjun, å alla hönsen sa kakaka!" Hahahahaha! Somnade gott framåt småtimmarna.






























Trots allt flum kvällen innan orkade vi oss upp för över en timmas lång promenad runt Stångån på lördagsmorgonen. Trots kalla vindar, lyste solen på oss och den härliga naturen gjorde sig påmind. Väl hemkomna och härligt vindpinade dukade vi fram den störta hotellfrukosten.









Innan Icca begav sig hemåt hann vi besöka stan och göra Gina Tricot mer än osäkert. Blev en hel del fräscha sommarkläder inhandlade. Avslutadeshoppingrundan med en fika på Steves.
Underbara vän, kom snart tillbaka igen!

Torsdagslyx

Efter jobbet i förra veckan unnande jag mig något helt fantastiskt. En Torsdagslyx i simhallens romerska bad. Ett samarbete mellan Medley och Nettans skönhetssalong. Vi var ett gäng på ca 15 personer som bokat in oss på detta.

Möttes av ett glas vin med apelsinklyfta samt gurk-och morotsstavar i simhallens entré. Bytte om till bikini och badrock och bjöds på ett härligt buffébord fyllt med exotiska frukter och sallander. Smaskade i oss av detta medan Nettan berättade om alla magiska produkter för både ansikte, kropp och hår. Efter denna information la jag mig på massagebordet och fick en efterlängtad och helt gudomlig rygg-och nackmassage. Sedan var det dags att ge sig in i havet av skönhetsprodukter. Hade totalt 7 olika saker i ansiktet, 4 i håret och så några kring rumpa, lår och mage! Det smörjdes in och bastades om vart annat. Efter en avkopplande stund i bubbelpoolen avslutades kvällen med en celluitbehandling! Den är ett kapitel för sig.

Sammanfattar Torsdagslyxen som helt fantastisk. Kände mig som en ny människa efteråt. Huden var babymjuk och kroppen kändes härligt trött och avslappnad. Varför unnar man sig inte sånt här oftare!

måndag, april 13

Underbara påskhelg

Tillbaka i Linköping och blickar tillbaka på en helt fantastisk påskhelg hemma hos nära och kära.

Påskafton
Började dagen med en joggingtur med icca. Trodde aldrig det skulle gå så lätt men efter att ha pratat oss igenom en runda på 40 minuter så kände att jag hade mycket mer att ge. Underbara sol stekte på oss så jag klarade mig fint i bara linne.

Hjälpte sedan mamma med förberedelserna inför dagens påsklunch. Massor som skulle fixas med. Släkten tittade in vid 14 och vi åt då gott av den stora påskbuffén. Inte att förglömma att vi inledde luchen med att måla äggen och ha den traditionella äggknäckartävlingen! Trots full mage efter mycket gott så slank den bärfyllda efterrätten ner utan problem.


























För att inte bli helt dästa hade mamma ordnat med femkamp ute på gården. Många roliga grenar genomfördes med mycket hejande och skratt. Underbara väder kunde heller inte bli bättre. Segrare i dagens tävling blev Lars, tätt i hälarna av kusin Frida.


























Påskfirandet övergick i födelsedagsfirande då kusin Linda fyllt år och då jag gör det om någon vecka. Paket delades ut och vi åt tårta. Jag fick en spa-behandling, desertglas, vanliga dricksglas och en salladsskål. Tusen tack!












Kvällen innebar sedan fest med kära vänner. Behövde inte gå längre än över gården så va vi på plats! Några drinkar blandades och vi hade riktigt trevligt. Åkte sedan till Metropol där jag hade förväntat mig en hemvändarfest. Måste säga att jag blev lite besiken. Sjukt dyrt inträde, endast öppet i puben, bara schagermusik hela kvällen och inte många jag kände att prata med! Är så glad att jag kom i sällskap med vänner jag älskar. Stannade ändå till det stängde och sen va det taxi hem som gällde.































Påskdagen
Hade ställt klockan för planerad joggingrunda men icca och jag avstyrde det. Blev istället sovmorgon och sen en underbar förmiddag i solen på gården.





















På eftermiddagen var vi bjudna på påskmiddag hos pappa och Gunilla. Är så glad för att farmor och farfar även var där. Även denna dag smakade påskmaten fantastiskt, vilket innebar två lite för stora potioner! Mingel och Gitarrhero-spel följdes av tårta och godis och sen blev vi sittande i köket till långt in på kvällskvisten. Några öl och cider togs fram och de livliga diskussionerna följde varandra. Alltid lika härligt att vara där. Puss*




























Annandag påsk
Var tungt att gå ur sängen denna dag. Alla nyttigheter jag ätit i påsk hade satt sig som värk i kroppen. Till detta ska läggas den träningsverk jag fått efter första joggingturen med icca! Vi skulle ändå ge oss på ytterligare en runda idag. Tunga första steg var det men sedan va vi gång. Lyckades ta oss runt samma runda igen och höll oss till de 40 minutrarna. Kände oss nöjda och glada när vi var tillbaka!
Efter en skön dusch, packande och ytterligare påfyllning av sötsaker i form av rester sen påskafton begav sig Lars och jag hemåt mot Linköping igen.

Så fort man sätter foten innanför dörren så är det som vardag igen. Köpte tågbiljett, packade upp, lagade matlådor, tvättade, vek tvätt och lagade mat igen till kvällens middag. Nu sitter jag här kl. 20.20 och har hela tvättstugan full. Ska dit ner nu, ladda upp alla bilder och sen lägga mig i soffan framför en film med sambon. Bäst att sätta fart!

Tackar alla underbara jag träffat i helgen! Ni är helt fantastiska och jag älskar er så mycket!