fredag, april 27

Mysdag!

Dagen startade med en timmes lång promenad längs stångån med musik i öronen. Med raska steg njöt jag av vårluften. Belönade mig sedan med en härligt god frukost i soffan. Fick ett ryck och cyklade till stan för att hitta en drop in så jag kunde bli klippt. Hade tur och fick den frisören jag önskade. Med en ny frisyr lämnade jag salongen. Hade tänkt åka hem och plugga men var tvungen att ta en runda på stan först! Rum hade fantastiskt fina möbler som skulle passa vår nya lya. Annars letade jag efter en vårjacka vilken som vanligt lyste med sin frånvaro. Väl hemma lagade jag mig en god laxmiddag med potatis och gröna ärtor. Satte mig sedan i solen och läste till Lars kom hem från jobbet. Vi hade planerat grillkväll på gräsområdet utanför så dit begav vi oss i gryningen. Med en engångsgrill och korv myste vi på filten. Du och Jag. Efterrätten fick bli en glass från kiosken runt hörnet. Kylan kom fort och vi blev tvugna att lämna vårt mys.










Verkar inte dröja länge till nästa grillkväll. Imorgon beger vi oss hemåt och då blir det en helg och en valborg vid sjön tillsammans med goda vänner och ett och annat glas vin. Längtar efter er! Men som sagt, var rädd om elden...

Liv...

... är ordet som får sammanfatta de senaste dagarna. Liv på alla de sätt.

Praktiken får mig att inse värdet av livet. Genom att träffa individer där livet står på spel blir man en aning eftertänksam. Man kan inte förstå hur snabbt ens tillvaro kan förändras. Från en lycklig vardag i sin gilla gång till dagar i intensivvård där du är helt utelämnad i andras händer. Kan inte andas själv och behöver hjälp med allt. Inte nog med månader av vård, resten av livet är fyllt med rehabilitering. Har insett att man borde vara mer rädd om det liv man har fått. Sätta värde på de saker man har. Av det jag har upplevt vill jag uppmana alla att tänka till en gång extra i allt varborgsfirande. Elden finns närmare än du tror.

Annat liv upplevde jag på Linköpings torg igår. Vid 16-tiden levde torget upp av sommarklädda människor. Kön var lång till Bosse men glassen med pecannöt och daim smälte snabbt i solskenet som färgade kinderna röda. Det var helt fantastisk skönt. Alla njöt och var glada. Efter träningen i sporthallen kl. 21 var jag tvungen att cykla över torget igen för att beskåda de härliga uteserveringarna. Mörkret hade gjort sitt intåg men torget var upplyst av serveringarnas lampor. Var fullt med folk som verkligen tog vara på livet. Med en kall öl i handen såg alla ut att leva livet. Torget täcktes av ett sorl. Den härliga kvällen med ljum och myggfri luft påminnde om utlandet. Tiden stod still för en stund. Så härligt. Jag levde!

söndag, april 22

Tusen tack!

Var ska jag börja... vilken fantastisk helg. Min födelsedag hade inte kunnat
bli mer perfekt. Det började i fredags med att jag blev hyllad på Arbetsterapeuternas terminssittning. Tro att jag blev förvånad när alla gäster ställde sig upp och sjöng. Sittningen och festen var för övrigt riktigt lyckad. Efter en liten förfest bar det av till galan (temat för kvällen) för att avnjuta en trerätters och dans i goda vänners lag.

Födelsedagen började stilla och lugnt innan stressen kom över mig då all mat, efterrätt och fika skulle förberedas inför dagens kalas. Efter att Lars varit iväg alldeles för länge kom han tillbaka med den finaste bukett av rosor jag sett! Blev allt lite tårögd. Vid 14-tiden kom pappa, Gunilla, farmor och farfar sjungandes med en cykel i högsta hugg. Ett stort tack! Vi åt så det stod härliga till hade riktig
t trevligt. Är så glad för att "de gamla" följde med. Under middagen öppnades paket och från min älskade fanns en Sony Ericsson Walkman! Jag kan inte tro att det är sant. Är jag verkligen värd det. Tusen tack. När gästerna avvikit och disken var diskad orkade vi inget annat än att slappa i soffan. Man blir allt trött av att ha kalas.












Idag, söndag, var det ytterligare kalas. Medan Lars var iväg och visade vad han gick för för Östergötland fotbollsförbund tittade mamma och hennes väninna förbi innan de åkte vidare på Ålandskryssning. Blev kaffe och kaka (eller hur är det mamma!) och gott sällskap en liten stund. Kan inte tacka nog för glasögonen heller. Är mållös. Va mysigt att träffas igen trots att det inte var så länge sen sist.
Helgen ska sedan avslutas med tacos och en skön stund i biografens stolar framför Vänner för livet. Kan inte fatta hur fantastiskt livet kan vara ibland! Tusen tack allihopa.

måndag, april 16

Handboll, fest och sol

...ja, så kan man sammanfatta helgen. Vilken otrolig lördag-söndag det har varit. HHF firade 35 år så Hagadal var fyllt med handbollsspelande lag och supportrar. Jag fick ta på mig matchstället (XL!) igen efter 3 år, spela riktigt rolig handboll mot gamla lagkamratet och göra några mål! Det var en sån grym känsla, så galet kul att jag knappt inte ville lämna planen när slutsignalen hade gått. Inte kunde jag tro att jag skulle bli så biten igen. Matchen slutade tyvärr med förlust för oss hemvändare med 11-15.
Det fortsatta firandet av föreningen höll till på hotellet där det var mat, prisutdelningar och kareoke. Fick tillfälle att prata lite strunt med vänner och bekanta från förr så kvällen blev riktigt lyckad. Efter en hård dag på planen och ett å annat danssteg som lett till värk i fötterna var det dags att avsluta kvällen.

Vaknade upp nästa morgon med smärta i hela kroppen! Inte trodde jag att jag hade så många oanade kroppsdelar. ojojoj... Tur att solen sken som om det var en varm sommardag. Den första frukosten ute på altanen smakade riktigt gott. Tiden mellan 11-16 spenderade jag sedan i en solstol. Som det brände. Blev mer röd än brun så nu lider bröstet av klåda! Inte nog med alla sommarkänslor så spelade HFK sin första hemmamatch för säsongen precis utanför gården. Jag njör till fullo av allt fantastiska!
Så var det dags att säga hejdå till alla igen och bege sig av till Linköpings stad och till älsklingen. Han hade under helgen gjort sin träningsdebut i FC Ikano och visat att ingenting är omöjligt. Efter att ha presterat på topp är han nu en given spelare i truppen. Har redan hämtat ut matchställ och är nu redo för att föra laget till vinst i säsongens serie. Är så stolt över dig mitt hjärta!

fredag, april 13

Ingen fredag den 13:e

Tvärt om... Denna dagen har varit grym. Började med att jag fick sommarvikariat som arbetsterapeut på Kungsgatan och Ljungsbros vårdcentraler! *Pirr i hela kroppen* Fortsatte med en härligt gassande sol som värmde mig i väntan på bussen. Sedan skrev Elin och jag helt klart vår c-uppsats. Därefter bar det av till ett svettigt step- och corepass i sporthallen. Nu sitter jag i väntan på att åka med tåget hem och fick precis veta att vännerna där hemma tänkte tända grillen! Kan en fredag bli bättre! Sommaren är räddad, våren är här, uppsaten är färdig, kroppen har tränat och en härlig grilldoft väntar hemma. Tjoho.
Imorgon väntar handboll för hela slanten. Får se om jag håller mig hel.

Trevlig helg på er alla!

onsdag, april 11

Operation

Nu har jag varit med om en första handoperation! Efter att de gröna
kläderna kommit på begav jag mig in i operationssalen. En man låg upplagd på operationsbordet och allt var sterilt och noga ordnat. Det var en Dupuytrens kontraktur som skulle åtgärdas så operationen gjordes blodfri. Tur var nog det. Den vita handen skars upp så fingrets sena kunde friläggas från den sträng som bildats. Min uppmärksamhet var konstant riktad mot handen i de 2 timmar som operationen tog. Det var verkligen spännande och riktigt lärorikt!

tisdag, april 10

Påsken i bilder

Helgen har varit fullspäckad men helt fantaskisk. Totalt kan jag säga att jag iaf inte lämnde Hultsfred hungrig!








Byggde ihop en bokhylla hos mamma, vilket blev ett arbetspass mellan 14-24. Långfredagen gjorde verkligen skäl för sitt namn! Snyggt blev det till slut.

Pappa och jag hade en mysig förmiddagsshopping i Vimmerby på påskafton. Provade ut cykel som födelsedagspresent, köpte skor och rosa Björn Borgboxer! Sen blev det fika hos farmor och farfar. Tack för påskäggen! Kvällen bjöd på mys med Petra och icca, och lite bus och lek med Leia.









På påskdagen fick mamma och jag besök från Växjö. Det målades ägg som sedan nockades. Agnes och Ville i final med den lille Ville som vinnare! Mamma hade lagat supergod påskmat och mumsig efterrätt och tårta. Se så gott det ser ut!

Förutom mat så smälldes det flugor och firades födelsedagar. Tre kusiner som fyller år i april så det blev mycket paket. Jag fick 4 nya glas och en katong Aftereight.
Magen mådde som den förtjänade efter allt så icca fick ställa upp på en promenad. Hon sa inte nej så med Leia i kopplet begav vi oss ut. Dagen avslutades med att vinna 100 kr på Bingolottos uppesittarkväll! Inte illa tyckte jag.


Annandagen började med en ny promenad då icca, jag och Leia trotsade ruskvädret. Därefter väntade en middag hos pappa och Gunilla. Det smakade riktigt bra med kotletter efter all påskmat. Tog såklart lite kort också. Är vi inte lika?

torsdag, april 5

Glad Påsk

Å så har ännu en vecka gått. Inte klokt vad tiden springer ifrån mig. Är ju så när man har roligt har jag hört. Lär mig massa nytt på praktiken varje dag. Nu är påsken är här och jag klagar inte. Ägget som var fyllt till bristningsgränsen i måndags är nu nere på halva! Kan inte låta bli det när det står på bordet och ropar på mig. Mums va gott med påskgodis! Det lär nog inte bli mindre av den varan då det bär hemåt med tåg imorgon. Påsken ska firas med familj, släkt och vänner. Det ska skruvas bokhylla och tittas på cyklar. Å så inte att förglömma min uppsättning glasögon som ska granskas. Det lär bli mycket god mat, godis och ett och annat glas vin. Ska bli riktigt kul att komma hem. Längtar!

Jag önskar alla en riktigt glad påsk och på återseende efter helgen!
Pip Pip

tisdag, april 3

Ensam...

Då har älsklingen lämnat landet för att fira påsk på andra sidan havet. Känns tomt redan nu så jag tröstar mig med innehållet i det påskägg jag fick av honom igår. Vi firade påsk lite för tidigt med kokade ägg som vi målade (trots vissa protester) och nockade. Viktigt att hålla på traditionerna menade jag. I skrivade stund har han inte kommit hem än men jag hoppas att han får det riktigt bra. Mycket som ska hinnas med på den veckan han är i Danmark. Hälsa på släkt och vänner, både se och spela fotboll, parta med kompisarna i Aalborg och så mysa hemma hos mamma och pappa. Antar att det blir mycke god mat (längtar efter oxköttet) och påskgodis också!

Själv är det praktik för hela slanten. Egna patienter nu så det är riktigt roligt. Var på besök på BRIVA idag. Lek inte med elden!
Har hunnit prova ut en hel del nya glasögon nu också så det blir svårt att välja. Ska samla ihop alla på torsdag för att ta med hem till Hultsfred över påsk. Många som ska tycka och tänka då. Å så va det klart att jag ska göra comeback på handbollsplanen! Kommer göra succé (inte) när HHF firar 35 år den 14:e april. Ska spela i hemvändarlaget som möter damlaget. Kommer inte gå så bra men kul ska det bli! Dagens matcher avslutas på hotellet med middag och fest med gamla lagkamrater. Ser riktigt fram emot den helgen!

Nu ska madde krypa ner i sängen som är alldeles kall och tom. Ingen att hålla om och trängas med i natt... eller de kommande 5 nätterna.

söndag, april 1

Älsklingen och jag

Vilken mysig helg vi har haft! Har njutit av varandras sällskap och solens stålar till fullo. Lördagen började i sporthallen för min del och tur var nog det med tanke på helgens frestelser. Sedan bar det av till Ikanohuset där vi skulle köpa skor och vårjacka. Det blev inget med det utan vi nöjde oss med årets första mjukglass i skolskenet. Lars anmälde sig till FC Ikano! Han ska göra succé i sommarens fotbollskorpserie. Därefter åkte vi hem för att slappa en stund innan pizzabagarna satte igång med kvällens projekt. Efter att ha samlat alla ingredienser ute i allrummet bakandes det för fullt. Vilka pizzor det blev, riktigt mums! Åt nog lite mer än vad vi hade behövt. Med fulla magar orkade vi inget annat än att flytta oss till soffan för att se film.

Söndagen fortsatte med strålande sol. Vi tog våra cyklar och följde Stångån bort till Tannefors slussar. Stannade på en bänk i solen på vägen dit och njöt av vårvädret. Det var fler än vi som tänkt samma sak då åkanten var fylld av människor. Det är så härligt! Väl vid slussarna fikade vi på nybakad kanelbulle och Mer. Vilket mys! Solens strålar fortsatte att skina på mig när vi kom hem. Jag öppnade upp vår franska balkong och satt där med en handkirurgibok i handen. Längtar efter att vi får balkong. Det tog emot att lämna solen för att sätta mig här. Men ibland måste man prioritera. Nu ska det nämligen skrivas jobbansökning och börjas på en studieuppgift.
Tanken är att jag och Lars ska vinna på Bingolotto ikväll så håll tummarna! hehehe