fredag, mars 30

Glasögon av alla de slag


Lars och jag har spenderat en härlig dag i Linköpings stad. Solen sken på oss och alla fikande människor som täckte uteserveringarna. Efter att inte använt glasögon sen det uppdagades att jag behövde, var det dags att hitta ett par snygga. Det blev till sist 3 stycken som får följa med hem till Hultsfred över påsk för att bli bedömda. Tänkte samla på mig ytterligare några par under veckan. Får bara inte bli för många att välja mellan. Lars provade istället solglasögon, vilka tydligen ska täcka hela ansiktet nu för tiden. Riktigt nyggt dock! På stan verkade det va tävling om vem som hade de största.
Shoppingturen slutade på nyöppnade, danska, Netto. Lars blev glad då han hittade Mälke pålägschokolade (läs danskt ä!) och Hustler energizer! Kunde känna sig lite som hemma för en stund. Det sjuka var att vi stoppades av en vakt på vägen in som såg till att det inte blev för mycke folk i affären. Inte varje dag man köar för att komma in i en matvarubutik! Inte för att det behövdes heller. Men billigt va det!
Eftermiddagen är uppbokad för jobbansökningar. Ingen rolig fredagssysselsättning men det måste ju göras. Senare blir det varma mackor och Let´s dance-final (om jag får för min andra hälft).

Trevlig kväll och helg

onsdag, mars 28

Va rädd om handen

Tre dagar av praktik har gått nu. Har insett att det kan gå riktigt illa om man inte passar sig. Bör inte leka med motorsågar eller slipar för då kan senor gå av och det är inget roligt. Har sett mycket spännande. Själv har jag mätt rörelseförmåga i fingrar och tillverkat ortoser. Trivs riktigt bra.
Kan fortfarande inte sluta tjata om vädret, men va härligt det är. Lunchrasten tillbringas utanför södra entrén på en bänk. När man cyklar hem är det liv och rörelse på stan. Folk med stora solglasögon sitter ute och fikar, äter glass och bara njuter. Själv övergav jag det fina vädret vid 16.30 för att genomföra mitt steppass i sporthallen. Fler valde solen än en bräda i källaren kan jag meddela.
Sedan har det lagats mat och förberetts inför morgondagens vikariat i sporthallen. Har strulat till sig lite med festivalen. Blir inget jobb på login i år :-( Har ingen lust att städa, men finns inget annat blir man väl illa tvungen. Vill ju inte missa årets höjdpunkt!

Ska fixa lite skola nu och så är det väl dags att avsluta dagen sen.

måndag, mars 26

Praktik

Så var första dagen på praktiken avklarad. Lite förvirrat som vanligt när man varken vet ut eller in. Har hängt efter de andra som en svans för att få se så mycket som möjligt. Helt otroligt hur många olika skador och komplikationer som kan uppstå i en hand egentligen! Inget patient är verkligen den andra lik. Ortoser hit och handträningsprogram dit. Kom till mig sen så fixar jag allt!
Gick med cykeln hem i det strålande vårvädret. Insåg att jag verkligen behövde en ny jacka då vinterjackan blev allt för varm. Stannade till på stan för att se om det fanns någon. Det gjorde det naturligtvis inte. Hittade massa fint på Young istället. Inget inköp dock.
Var vikarie i sporthallen ikväll så nu har min träningsvecka börjat. Har lovat vikariera 3 pass och har 2 egna. Perfekt inför beachsäsongen så jag klagar inte! Ska se om det går några tåg hem i påsk sen är det sängen som väntar.

God natt

söndag, mars 25

Tack för en trevlig helg

Var ska jag börja...? Helgen har varit lång och riktigt toppen. Elin och Nicke kom med solen till Linköping på lördag förmiddag. Gick en runda på stan, shoppade lite, fikade och njöt av första glassen på Bosses! Å va den smakade bra i vårsolen. Senare på kvällen lagades en god middag, följt av efterrätt å annat gott man kan tänka sig. Vinet blandades med bacardi och shots! Sent bar det av ut i festnatten. Vilken musik! Dansade som om vi aldrig gjort annat. Blev avbrutna av lampornas sken. De hade tagit fasta på sommartid, en timma för tidigt tyckte vi. Va bara att bege sig av hemåt igen. Vi som precis va på topp.
Slapp söndag sen. Orkade oss ut till Ikanohuset och tur var nog det. Vilket härligt väder! Våffeldagen till ära avnjöts allt för många innan Elin och Nicke begav sig hem. Men nog smakade det gott. Mums... Pappa kom senare på kvällen för ett kort besök och fick ta del av de sista som blev kvar.
I morgon väntar första dagen på praktiken. En period av 8 veckor ska spenderas innanför sjukhusets väggar. Blandade känslor. Kan va klokt att inte sitta uppe allt för länge till.
Jag tackar mina vänner för en trevlig helg!

fredag, mars 23

Fixa och dona

Idag har jag nog gjort det mesta. Vi får besök av Elin och Nicke imorgon så det skulle fixas en del inför det. Började dagen i Tornby för att leta blockljus, köpa vas, tulpaner och så en storshopping på Willys. Inte för att det går att storshoppa med vårt fågelbo till kylskåp men mat måste vi ju ha. Gillar mina små shoppingrundor på egen hand, gå å kika lite här och lite där. Sen bar det av till skolan i rask takt. Skulle träffa Elin för att ordna till det sista i uppsatsen. Tog längre tid än vi trodde så vi var nog sist att lämna skolan. Systemetkön därefter var inte att leka med, uppenbart en dum tid att köpa vin en fredageftermiddag kl17.30. Väl hemma var det dags att sätta igång med allt pyssel i lägenheten. Bakade en kaka som blir efterrätt imorgon, dammade, tvättade, satte in massa papper i pärmar och dammsög. Nu är allt klart inför vårt besök. Ska bli så kul att träffa er, strosa runt på stan, njuta av Bosses läckerheter i solen, äta gott, avnjuta lite vin och så avsluta som hjältar på dansgolvet. Orkar vi våfflorna dagen efter?! Vi får väl se...

En tvättmaskin är fortfarande igång så kvällen är inte slut än. Tror soffan och en film passar bra nu i väntan på att den ska bli klar. Om jag orkar... ZZZzzzzz...

onsdag, mars 21

Tassa på tå

Min examensvän Elin var sjuk idag, stackare, så jag var på möte med handledaren själv. Å vilket möte sen! Efter att ha gått igenom lite småsaker som behövde justeras i arbetet avslutade hon med att säga "jaha, då var ni färdiga nu då". Jag sken upp som en sol. Som vi har kämpat, dagar ut och dagar in framför datorn. Jippi! Nu kan vi gå ut på praktik utan att han det hängande i hasorna. Vi är så bra!
Resten av dagen har jag tassat runt på tå i en nersläckt etta. Lars har sovit hela dagen så jag har fått va tyst som en mus. Inte det lättaste kan jag lova. Inte anade jag att det lät så mycket att sätta sig på en stol! Har försökt skriva inlärningsplan till praktiken men det kändes allmänt meningslöst så jag gav upp. Nya tag imorgon.
Var i sporthallen och gjorde av med lite energi på mitt step-pass vid 17-tiden. Kollade premiären på Tack gode gud. Riktigt roligt faktiskt, om man bortser från den löjliga juryn. Fattade aldrig riktigt vad de gjorde där.

Krya på dig Elin!

måndag, mars 19

Vinter igen?

Elin och jag konstaterade vid 14-tiden att vi var klara för dagen. Bestämde t.o.m att vi skulle ta morgondagen ledig! Spenderade eftermiddagen på stan bland massa fina kläder. Hittade mycket fint på Gina och ett par svarta shorts på H&M som jag bara måste köpa. Fick inte med mig några kläder hem dessvärre, då jag fick beslutsångest i provhytten! Hoppas få smakråd av Elin på lördag när hon och Nicke kommer på besök. Välkomna hit på våffelfest! Köpte i alla fall nya bordstabletter på Duka som var superfina. Cykelturen hem var en strid mot de stora och blöta snöflingor som bara var tvugna att förstöra alla vårkänslor man samlat på sig. Kanske inte ska länga efter Bosseglassarna än på ett tag. :-(
Nu åkte Lars till jobbet. Känns lite skumt att han åker och arbetar när jag lägger mig för att sova. Sen kommer han hem när jag ska gå upp och sover nästan hela dagen. Jag skulle aldrig fixa det där med skift. Nu ska jag bara vänta på att tvättmaskinen blir klar så jag kan krypa ner under täcket. God natt

söndag, mars 18

Vilken kväll

Kvällen igår blev riktigt lyckad! Challe och jag hade superkul så det får man ju känna av idag. Huvudet är lite tyngre än vanligt! Har dragit i pyjamasbyxor hela dagen. Gycklet var kanske inte det bästa vi har genomfört men publiken, bestående av ett gäng killar med slips runt huvudet, verkade nöjda! Sen var det kalas (fest) hos en tjej som också läser AT. Massa folk överallt. Tack för tårtan! Challe och jag tog oss därefter cyklandes till Flamman där vi dansade runt resten av kvällen och natten. Blev många flummiga bilder tagna under kvällen. Här visar jag upp mitt snyggaste dansmove!

Söndagen har bestått av att få mina digitalbilder ivägskickade över internet! Vilket projekt. Trodde aldrig att jag skulle bli klar. Allt strulade. Slutade med att det blev två beställningar, dvs dubbelt porto. Nåja.
Lars har spelat basket i Stockholm i helgen och bevisat att de är värda en plats i slutspelet. Bra jobbat! Han kommer hem om någon timma och då blir det pannkakor i stora lass! Mums mums.

lördag, mars 17

Brandlarm

Lars är i Stockholm i helgen och spelar basket så efter att han åkte imorse kunde jag inte somna om. Gick upp och skulle försöka skicka efter massa bilder på internet. Som om det gick! Nope... Hade planer på att träna vid 12 men när de ringde och frågade om jag kunde hålla i passet istället så blev jag glad. Tjäna en liten slant på att träna samtidigt som det är så himla kul, inte fel. Väl inne i första styrkedelen går brandlarmet i sporthallen och alla ger sig ut. Stod och frös i 20 minuter innan vi kunde fortsätta. Blev ett lite längre pass än planerat!
Kom hem och stekte en egenmarinerad kycklingfilé med klyftpotatis till. Se vilken festmåltid!

Nu ska jag ge mig iväg. Blir fest ikväll...!! Tjoho! Länge sen jag var ute och rörde mig på dansgolvet. Hoppas det blir utgång nu bara. Först ska det gycklas för ett gäng som har sittning. Länge sen man gjorde det nu, får se hur jag reder ut det. Är redan sen då det är bäst att jag slutar nu!

fredag, mars 16

???

Jag förstår mig inte på det här! Varför ska texten bli så mupp? Huummm...

Mums

Så var det fredag kväll igen. Tänk vad en vecka
kan gå fort. Vi känner oss "nästan" klara med
examensarbetet så idag festade vi på fruktsallad och glass. Se bara hur mums mums det var!


Sitter och väntar på att älsklingen ska komma hem. Han har jobbat sen 6 i morse och väntas inte komma fören 20. Det kan man kalla övertid. Vi har tänkt oss en myskväll med pitabröd och god fyllning så jag ska förbereda alla tillbehör nu, så det är färdigt när han kommer. Ska bli mums mums det också!


Lycka till på bowlingen, mamma!

torsdag, mars 15

Vilket pass

Då var jag här igen. Kan inte låta bli att skriva en rad ikväll också. Kom nyss hem från mitt step intervall pass. Vilket tempo! Är så galet kul att köra järnet där nere i salen så jag kan knappt förstå det. Positiv respons från deltagare gör det extra roligt.
Pratade en stund med pappsi i telefon när jag kom hem. Alltid lika mysigt att höra från dom där hemma. Saknar.
Efter en dag hos Elin var Lars och jag på Coop och handlade massor. Vet egentligen inte vad vi köpte men kostade, det gjorde det. Sen hade jag sett fina påslakan i reklambladet från Kid hemtextil för 99 kr som vi (jag!) var tvunga(en!) att köpa. Måste ju få nytt och fint sen när vi ska flytta. Fanns massa fina saker där inne: kuddar, handdukar, gardiner, andra påslagan å så fina dekorationer. Ville ha...
Kan vara en idé att ta en sväng i duschen nu och sen krypa ner i kojsen. En lång fredag väntar.

onsdag, mars 14

Bosse har öppnat!

Nu kan man verkligen säga att våren har kommit för Bosses glassbar har
öppnat! Cyklade förbi den idag på vägen till träningen och blev strålande glad när jag såg den lilla kön av människor som som samlats för att äta årets första Bosseglass. Här kan ni se den lilla "hytten" med de godaste kulorna som finns!

Annars kändes dagens examensarbetande mycket lättare. Började onsdagen med ett långt möte med handledaren som gav oss ny energi. Kan inte fatta att vi ska vara klara nästa fredag! Detta med c-uppsats har hela tiden kännts som något man ska göra sen... Nu har sen nästan varit!

Avslutade eftermiddagen med att köra järnet i sporthallen med alla goa stepdeltagare som, trots det härliga vädret, hade hittat ner till mitt pass. Skönt att komma hem sen å duscha, ta på sig morgonrocken å njuta av en god kvällsmacka. Tror jag ska lägga mig tidigt ikväll...

tisdag, mars 13

Skriva, skriva, skriva...

Så har vi suttit med examensarbetet ytterligare en dag. Kan inte förstå att det kan vara så svårt att skriva en resultatdiskussion. Tycker inte vi kommit någonstans trots att vi suttit klistrade framför datorskärmen en hel dag. Tur att solen skiner utanför så humöret hålls uppe. Kan inte förstå att man blir så mycket piggare av lite sol! Det är så härligt att gå ut på balkongen och låta strålarna värma ansiktet medan fåglarna kvittrar i närheten. Å vad jag längtar till riktig sommar nu!
Sälengänget har kommit tillbaka till verkligheten igen och jag är riktigt nyfiken på hur dom har haft det. Blir en kväll i telefonen tror jag, för jag kan inte hålla mig längre från att höra om alla spännande upptåg de varit med om. Tror jag ska börja nu på en gång!

söndag, mars 11

Slapp söndag

Har varit en skön söndag. Petra och jag slappade länge i TV-soffan innan det var dags för henne att åka tillbaka till sitt. Tack för en toppenhelg min vän!
Tog en skön promenad i vårsolen efter att jag vinkat av henne vid stationen. Fåglarna kvittrade, solen sken i ansiktet och blommorna log vid husknutarna. Sen behöves en rejäl omgång med dammtrasan så städning fick bli eftermiddagens projekt. Fick hoppa in som vikarie för ett step-pass vid 18 så den sista energi som fanns kvar förbrukade jag där.
Väl hemma igen hade älsklingen kommit tillbaka efter en hel helg i Eskilstuna. Han spelar rullstolsbasket i Norköping Dolphins och hade varit på träningsläger för det svenska utvecklingslaget. Är tillsammans med en riktig liten kändis!
Nu ska jag lägga mig i soffan och trängas med min kändis. Den lilla tre-sittsen räcker inte riktigt till när man är två som vill sträcka ut sig där! Nåja, får göra ett försök. Hej hopp

lördag, mars 10

Choklad och melodifestival!

Vilken härlig dag! Den började med hotellfrukost i soffan och fortsatte med en shoppingrunda på stan. Både Petra och jag hittade snygga toppar på H&M. Sedan var det dags att mumsa i massa choklad på chokladfestivalen. Massa utställare med fina praliner och gratis provsmakning. Var riktigt mätta när vi lämnade lokalen.



Trots fulla magar lagade vi god kycklinggratäng och klyftpotatis, mums. Sen var det då dags för Melodifestival 2007. Vilket startfällt, men rätt låt vann!


Nu väntar en film, om vi nu orkar se den...

fredag, mars 9

Äntligen fredag

Har suttit hos Elin och kämpat med c-uppsatsen ytterligare en dag. Gick segt för tanken på fredag fanns nog där. Blev inte många rader skrivna, mest prat om annat. Å andra sidan var det riktigt trevligt!
Vid 18 kom Petra. Vi ska mysa med choklad, god mat och melodifestival hela helgen! Linköping håller Chokladfestival och vi ska dit och frossa! Fredagkvällen avslutades med mat, en bra film och lite godis. Nu väntar en god natts sömn...

onsdag, mars 7

Ny lägenhet!

Nu är det klart. Kontraktet har skrivits. Återstår bara att vänta och längta.
Älsklingen och jag har äntligen hittat en lägenhet vi vill ha, så flyttlasset lämnar den lilla studentlägenheten för en 2:a på 71 m2 den 1 juni. Har nu god tid på oss att hitta massa fina möbler vi vill fylla den med! Vilket kök, jag säger bara det, så stort! Nästan lika stort som det lilla krypinnet vi har nu. På bilden kan man skymta vår balkong där i mitten. Ser fram emot en frukost på balkongen till sommaren!
Nu väntar sägen. Tänkte försöka hitta dit innan 23.30 denna kväll. Natti

tisdag, mars 6

Våren är på väg

På morgonens cykeltur till Elin möttes jag av våren. Solen värmde i ansiktet och snödropparna log mot mig. Härligt!
Annars har det varit en dag framför datorn hos Elin, fullspäckad av skrivande på vårt examensarbete. Efter några timmar blev vi så trötta på det att digitalkameran åkte fram. Klart att vi måste dokumentera allt vårt slit! (Tanken var att ni skulle få del av vårt hårda arbete men datorn vill inte göra som jag vill)
Eftermiddagen avslutades i solariet då känslan av våren satte sina spår. Det var så skönt att jag nog slumrade en stund.

måndag, mars 5

Jag har också blog!

Då har jag också hittat hit. Kunde inte låta bli att starta en egen efter att varje dag vara inne och läsa både Icca och Elins. Är rädd att detta kommer bli en perfekt ursäkt för att ta tag i andra saker som borde vara mer meningsfulla. Nåja...
Tankarna går just till det gäng som idag spenderat sin första dag i backarna i Sälen. Hoppas att ni har riktigt kul nu. Men va rädda om er och Icca - hoppas förutsättningarna är bättre där än i Kisa!
Själv ser jag fram emot en chokladfestival med Petra där meningen är att vi ska frossa i choklad!
Nu kommer älsklingen snart så det kan vara tid att avsluta mitt första bloggande.

Vi ses snart igen