tisdag, september 30

Lars stora dag

I skrivande stund förverkligar Lars en av sina största drömmar. Han sitter på Aalborg Stadion för att se hans två älskade fotbollslag möta varandra i en gruppspelsmatch i Champions League. Han kunde aldrig tro att det kunde bli verklighet men nu är dagen kommen. Det enda som skulle vara större är att se returmötet på Old Traford. Kan lova att den 10 december redan är inbokad för fotbollsyra i Manchester.



Aalborg BK - Manchester U



Själv stannade jag länge kvar på jobbet idag då det ändå inte var någon hemma. Anlände med tåget kl. 19 och tog en promenad vid Stångån innan jag gick hem. Börjar bli lite läskigt nere vid vattnet då mörkret har en märklig förmåga att göra det hela lite skrämmande. Väl hemma stekte jag en laxfilé, kokade potatis och gjorde en stor sallad som blev till morgondagens matlåda. Medan jag sitter här vid datorn går Idol på i bakgrunden. Inga killar som imponerade på mig ikväll. Ska flytta över till soffan nu för att se tredje avsnittet av Maria Wern.

Förkylningen håller fortfarande i sig men planen är att köra Step och Flowin imorgon iaf. Är trött på att inte träna och hålla kroppen igång. Andra får säga vad de vill. Har inte lust att bli mer förslappad.

söndag, september 28

Gjort nytta i helgen

Arbetsveckan avslutade jag med fruktsallad, naturgodis å så resterna av en chipspåse. Ska jag va helt ärlig så va det fruktsalladen som smakade allra bäst! Så mycket strunt man annars stoppar i munnen. Önskar jag slutat med denna men så blev det ju uppenbarligen inte...

Lördag innebar besök hos optikern för synundersökning och köp av nya linser, en tur till frisören för att få ordning på mina små tesar å så en premiärrunda i nyöppnade Gina Tricot. De har byggt ut affären så nu va det grymt! Snacka om att den va stor å så fylld av massa snyggt. Slutade med att jag köpte en lång kortärmad tröja i beige som jag tänkte associera med ett brett skärp och leggins. Under min runda på stan hann jag med en varm choklad med Malin på ett fik. I höststormen satt den fint. Vet inte vad jag ska säga om håret egentligen. Va som vanligt skitsnyggt när jag precis va klar men efter en stund på stan såg det inte klokt ut. Hon hade pudrat hårbotten med nåt skumt och detta gjorde håret så äckligt att jag va tvungen att tvätta det och göra om frisyren när jag kom hem! Som ni då anar blev det ju inte lika snyggt som när jag lämnade frisörstolen :( Att jag är så tafatt med att fixa frisyr...
På eftermiddagen va jag medbjuden av Lars att se hockeymatchen LHC-Timrå i deras loge. Svårt att säga nej till detta så vi hade några spända timmar från bästa plats. Riktigt kul att se hockey live faktiskt. Helt annan grej än att sitta framför TVn. Tack älskling för att jag fick följa med.
Efter detta besökte vi några kompisar som va nere i bowlinghallen. Blev en lugn kväll där med trevligt sällskap. Innan natten gjorde sitt intåg hann Lars och jag se en värdelöst dålig svensk film.

Denna söndag har jag varit riktigt duktig. Började med att laga en maträtt som blev till 6 matlådor! Sedan dammade jag av hela lägenheten. Detta ledde till ännu mera städning för jag blev så trött på vår överfyllda skrivbordshylla att jag rensade den också. Men för att få ordning på alla tidningar ledde det i sin tur att jag strukturerade upp i ett annat skåp för att få plats med dom. Själva städningen blev därmed lite mer än det va tänkt. Nåja, behövs en rejäl rensning ibland så det va bara bra.
I eftermiddags åkte Lars o jag ut till Malmslätt för att kolla på fotboll. Alla våra nyfunna vänner spelar i MAIK så vi va där och hejade på. Perfekt väder. Vi stod vid sidan av planen med solen värmande i ansiktet och med träden i alla möjliga färger runtomkring. Hösten är verkligen vacker. Pricken över Iet va att de vann matchen med 4-2. Bra jobbat!
Så är det söndagkväll och slutet på veckan. Har lagat och ätit smaksatt potatismos med en kryddstark korvgryta och sedan diskat upp. Sitter nu här vid datorn för att uppdatera händelser i livet. Ska flytta till soffan och till sambon inom kort. Nu är jag värd lite vila.

Hälsostatus: Har varit hes hela helgen. Farmor ringde på morgonen idag men jag kunde inte prata. Dessutom har bröstet varit tungt och näsan har runnit en del. Känner mig inte kry så jag blir nog tvungen att byta bort träningspasset även imorgon. Känns piss i både kropp och själ att inte kunna träna.
Jag har smittat Lars också så han är inte heller på topp. Har en näsa som rinner och nysningarna duggar tätt.

Nu säger jag tack och hej för denna gång. Skänk oss gärnaa en påkryande tanke. På återskrivande.

fredag, september 26

Dumma mig - men det va det värt

Så har jag varit olydig igen och många är arga på mig för det. Jag åkte till jobbet igår trots att jag var dålig. Fick utskällning av pappa för det bland annat :

Efter att ha legat riktigt dålig i soffan i onsdags med feber så gick jag upp på torsdag morgon vid 5 och visste inte hur jag mådde. Som om man brukar må bra vid den här tiden! Tog febern ett antal gånger och kände efter så gott jag kunde. Kände mig förkyld och lite risig men inte värre än att jag hade samvete att stanna hemma. Sån är jag. Många andra hade krypigt ner under täcket direkt. Väl på jobbet insåg jag att det kanke inte var så smart att ha åkt hela vägen trots allt. Insåg att jag inte kunde åka ut till alla gamla på husen och smitta ner dom. Snuvade och kraxade mig igenom dagen medan jag önskade att jag stannat i sängen. Men så hade jag ju bestämt mig för att vara med på vikariemiddagen på kvällen. Denna ville jag abslut inte missa. Kan säga att det va värt att streta igenom hela torsdagen för att vå vara med.

Efter jobbet åkte vi 5 vikarier ut till Charlotte för att mysa. Hon bodde fantastiskt vackert ute på landet. Kan inte beskriva vilket underbart landskap som öppnade sig där ute. Vi började med att bege oss ut i skogen för att plocka svamp till den svamprisotto vi skulle tillaga senare. Jag är INGEN svampplockare. Jag kunde ingenting så blandningen mellan att vara sjuk och inte veta ett strunt om svampar blev inte så lyckad :) Jag gick mest och sparkade bland grenarna. Tur att de andra hade mer koll på vilka sorter som var ätliga.


















Väl tillbaka i värmen efter en lång skogspromenad lagade vi mat, drack lite vin (jag fick bara i mig ett litet glas på hela kvällen) och pratade en massa strunt och skvaller. Hade så trevligt tillsammans. Dock hade min hals givit upp så jag fick inte fram många ord den kvällen. Var så galet hes att jag främst valde att va tyst och lyssna på de andra. Vi åt sedan av denna vällagade Svamprisotto med färgglad sallad till och så efterrätt i form av chokladkaka med ett mellanlager av kola. Vi satt länge och umgicks. Dock var jag tvungen att ge upp vid 22.30-tiden. Då kröp jag ner i min sovsäck medan de andra fortsatte till midnatt.









(Ingen kamera med så det fick bli mobilbilder. Ursäkta kvaliteten!)

Vaknade fredag morgon med en lika hes hals. Kunde inte prata! Mådde för övrigt riktigt skapligt. Snacka om immunförsvar. Effektiva celler i mig. Dock ska jag erkänna att bröstet va tungt och att det rann lite ur näsan. Åt en banan hos Charlotte och åkte till jobbet.
Som vanligt fredagsfika med hela gänget och denna gång även trisslottsdragning. Jag hade inte rört på mig mycket i veckan så jag låg inte alls i topp. Lyckades vinna en trisslott utan vinst. Med tanke på ett en jobbarkompis fyllde 30 år denna dag hade jag ordnat med bordsbeställning på en fin restaurang till lunchen. 15 stycken var vi som åt av en helt suverän buffé med efterrätt på Voyage. Blev sedan ingen lång dag på jobbet. Kände att jag behövde komma hem så jag och Linda stämplade ut 14.45.

Sen jag kom hem har jag skrivit handlingslista, besökt Lars på jobbet, handlat och så suttit här vid datorn. Hade planerat att kasta mig i soffan men jag har inte kommit så långt. Med tanke på att jag varit proppmätt av buffén kl 13 ändå tills nu så tänkte jag bara göra mig en fruktsallad. Nu ska jag avsluta här och förflytta mig några meter till ryggläge....


Supertack till mina nyfunna vänner på kommunrehab!

onsdag, september 24

Sjuk

Ligger hemma i soffan med feber och förkylning. Började med halsont i går på jobbet, fortsatte med att jag inte sov inatt pga av sväljsvårigheter och en näsa som rann, vidare åkte jag ändå till jobbet som vanligt och slutade med att jag tog tåget hem idag kl. 15. Hade jag haft bil hade jag åkt tidigare än så. Inte direkt produktiv.
Så fort jag kom inom dörren kröp jag ner i soffan under en film. Lars var hemma så vi såg en film. En riktigt rysare! Barnhemmet heter den. En spansk film. Rekomenderas starkt. Det enda som är bra med att va sjuk skulle va just denna stund av slapp.
Typiskt nog kom det lite olämpligt. I morgon efter jobbet hade vi vikarier nämligen bestämt att vi skulle ha vikariemiddag hemma hos Charlotte. Hon bjöd hem oss för att först plocka svamp och sedan laga svamprisotto, någon smaskig efterrätt och så mysa med vin och vårt trevliga sällskap. Jäkla skit. Jag vill verkligen va med! Har sett fram emot det länge. Sen på fredag morgon är det fredagsfika med trisslottningen i vår stegtävling. Sen händer det andra spännande saker denna dag.
Nåja. Jag ska göra allt för att krya på mig. Kändes heller inte kul att behöva ställa in mina träningspass ikväll. Nu ska jag göra mig en macka med ägg från min pensionerade arbetskamrats frigående höns. Sen sägs det att hongung är bra för halsen så det får bli en smörgås med det också.

Skänk mig en påkryande tanke...

måndag, september 22

Älskade familj och vänner

Sedan i torsdags har jag verkligen umgåtts med människor som betyder mycket för mig.
Besökte Elin och hennes lille Gustav för första gången i torsdags. Jag som tyckt det var länge sen han tittade ut möttes av den sötaste lilla plutten. Inte stor han inte. Medans jag bar runt på detta lilla knyte ordnade Elin med varma smörgåsar och chokladkaka. Vi satt länge och pratade om allt som hänt sen vi sågs sist och utbytte tankar om allt mellan himmel och jord. Det var verkligen supermysigt att träffa Elin igen. Jag hade svårt att lämna min kära vän och hennes lille gos.












I fredags bar det av till Hultsfred efter jobbet. Jag möttes av mamma på stationen vid 21-tiden så det blev bara en skön kväll i soffan framför en film den aftonen.
Lördag innebar en sen frukost och så en lång promenad med Icca och Leia i det härliga höstvädret. Länge sen jag träffade Icca också så vi hade massor att prata om. Alltid så underbart att få träffa denna goa vän. Fortsatte umgänget hemma hos henne en stund innan det var dags för mig att göra mig klar för kvällen.
Lördagskvällen var avsatt för pappa och Gunilla. Vi inledde den på den populära kinarestaurangen Bambugården. Maten där är gudomlig! Vi beställde in var sin planka (jag tog en smarrig lax) och så öl och vin. Vi satt länge och pratade och hade trevligt. Efterrätten i form av glass tog vi sen hemma hos dom. Fortsatte myset där. Var så slut sen på kvällen att jag somnade i deras soffa när vi såg film!









Söndagsmorgonen är helig i Hultsfred. Alla kryper ut ur sina stugor för att samlas upp kring Korpens tipspromenad. Det måste vara byns stora händelse för det är minst sagt många som traskar runt. Denna tipsrunda är ett måste när man är hemma på besök så mamma och jag gav oss iväg vid 9.30-tiden. Lite turligt denna söndag gick rundan från Hultsfreds gymnastikklubb (en förening jag varit med i sen jag var riktit liten) vilket gjorde att jag kunde många av frågorna samt fick träffa många kända ansikten. 9 av 10 rätt är väl inte så illa! Dessutom var jag med i utlottningen av en hemlig vinst och vann!!! Fick välja mellan träningskort en termin eller en bag. Kan inte utnyttja kortet så det fick bli bagen. Man tackar!
Efter en lång promenad hör en mumsig frukost, så även denna morgon. Blev sedan ytterligare en promenad under dagen med Icca så jag borde ligga bra till i stegräknartävlingen även denna vecka! (Glömt att meddela att jag kom 2:a förra veckan och fick 2 trisslotter i utlottningen på fredagsfikat!) Efter ytterligare lite tjill hos henne hjälpte jag mamma att höststäda på altanen. Nu är allt ihoppackat och ställt i ena hörnet för att övervintra. För övrigt har jag ställt till det för mamma i hennes glasögontrubbel. Inte lätt att välja nya bågar och jag gjorde inte saken bättre när jag tyckte ett par som ingen annan hade tyckt. Ja, det där med att köpa nya glasögon är inte lätt. Bjöds på riktigt smaskig fläskfilégryta och så hemgjord glass innan tåget skulle ta mig tillbaka till Linköping.
Har verkligen varit en helt underbar helg. Inget stress, inget jäkt, jag har gjort det jag velat och bara fått tid för eftertanke. Möttes av en underbar kram när jag kom hem och helgen var fulländad efter att ha slappat i soffan med min skatt.

Måndag idag igen och det är tänkt man ska ha nya krafter. Jag tror bestämt att jag har det. Har iaf precis varit i Sporthallen och kört slut på en fullbokad träningssal med mitt Step konditionspass! Så jäkla kul att det är helt otroligt! Blir inte sämre av massor av positiv feedback och leenden från deltagarna efteråt. Vilken kick det ger. Lever på det länge.

Nu ska jag hoppa in i duschen och så förbereda inför morgondagens tvättstuga på kvällen. Var sak i sin hög!
Måste sända massor av kramar, värme och kärlek till alla mina närmaste. Ni betyder så mycket.

tisdag, september 16

Höst

Nu är det verkligen höst. Löven på träden ändrar färg, kalla vindar möter kinderna, vantarna tas på och så har Bosses glassbar stängt. Jag är en av dom som fryser bara jag sticker näsan utanför dörren så nu börjar tiden för ständigt huttrande. Brr... inte alls min grej.
Men så ska man se saker från den ljusa sidan. Hösten medför underbara kvällar då man kan krypa in i en filt och tända massa ljus. Den mörka tiden har också sin charm. Dessutom innebär hösten vardag, rutin och fullt med träning och aktivitet.

I måndags blev jag glatt överraskad när jag kom ner i sporthallen för att köra mitt step konditionspass. Fick veta att det va massa folk inbokade och det slutade med att det blev helt fullt. Det va knappt vi fick plats i salen med alla brädorna! Kul som bara attan. Jag körde på så gott jag kunde och det kändes bra. Det är upp till bevis till nästa måndag om jag lyckades för det va många nya som mitt pass skulle imponera på. Jag var njöd och glad när jag cyklade hem iaf kan jag lova!

Stegräknartävlingen på jobbet fortsätter och jag kan säga att jag ligger ganska bra till med tanke på all träning det blivit på sistone. Idag blev det inte många steg på jobbet så jag va tvungen att gå en extra runda kring ån innan jag gick hem från tåget. En sak är iaf säker och det är att räknaren motiverar till aktivitet. Love it!

Ikväll jobbar Lars så jag har gjort mig varma mackor, diskat, surfat runt och bokat biljetter hem på fredag. Planerar att hälsa på familj och vänner i helgen. Längtar. Nu väntar Idol och så den nya svenska serien på 4an. Är alltid kul att ha en serie att följa så här i mörkrets tider.

söndag, september 14

Shopping

Gårdagen slutade precis som jag önskade. Tände massa ljus och kröp upp i soffan under en filt med perfekt poppade popcorn, ett apelsin och så en påse Polly. Jag zappade mellan diverse program på TV och bara njöt. Så länge sen sist. Lars valde att roa sig på The Champ och Harrys hela natten så han var mer eller mindre frånvarande när han kom hem. (Med hänsyn till min sambo väljer jag att inte lägga upp den bild jag tog av honom denna morgon!)

Klockan ringde idag kl. 7.30 och jag mötte upp Malin och Julia kl. 8 för en promenad. Det blev hela stångån runt på en timma i rask takt. Höstluften mötte oss på kinderna så jag var sådär härligt rosig när vi var tillbaka. Stegräknaren visade dryga 10 000 steg efter promenade så det bådar gott inför tävlingen på jobbet.
Efter en skön dusch hos Malin gick vi till Scandic som planerat. Underbara buffé! Jag kan äta frukost i oändlighet. Och det kan jag lova att jag gjorde också! Gud så fantastiskt gott det är. Men så är det ju det där med att lida efteråt. Min mage är fortfarande svullen efter allt gott jag tryckt ner i den. Klockan är nu 17.45 och jag är fortfarande inte hungrig. Men det är det värt för mums va vi myste.
När vi bestämt oss för att avsluta frukosten gick vi ytterligare en liten promenad. Det va skönt att röra på sig då kan jag säga. Men det va inte slut med stegen där för sen var det stan som gällde. Jag har aldrig tid för shopping i veckorna så idag tog jag igen allt på en gång. Blev mer än en tröja om jag säger så! Men det känns bara kul. Något ska man väl ha för att man arbetar heltid. Det konstiga är bara att ju mer jag känner att jag blir större desto mindre jeans kan jag köpa. Hummm... Slutade med stl 25 idag. Här kommer ett försök att visa upp min nya höstgarderob.





Jeans: GinaJeans 299 kr, Gina Tricot
Stickad ärmlös tröja: L.O.G.G 298 kr, H&M








Jeans: & 198 kr, H&M
Stickad väst: L.O.G.G 198 kr, H&M










Jeans: Samma som ovan
Stickad cardigan: DIVIDED 198 kr, H&M










Jeans: GinaJeans 299 kr, Gina Tricot
Stickad tröja: L.O.G.G 249 kr, H&M
Halsband: 29,50 kr, H&M








Fingervantar: 2pack 39 kr, H&M
Sminkborttagningsmedel: L´Orial 59 kr, H&M





Lars är iväg och coachar tjejerna på match. Jag tänkte jag skulle laga några matlådor till veckan som kommer med tagliatelle och någon lins-och morotssås till. Spännande med nya recept. Sen blir det till att steka pannkakor. För att avsluta veckan tänkte vi ha mys med just pannkakor och en trevlig film.

lördag, september 13

Jobb, träning och lite annat där emellan.

Ännu en vecka passé. Helt galet detta. Dagarna har bara svischat förbi. Vet knappt inte vad jag pysslat med.

I måndags körde jag ett av mina nykomponerade step konditionspass med framgång. Många positiva kommentarer efteråt och det är ju alltid välkommet. Tufft och svettigt var det iaf. Känns så gutt att va igång med träningsrutinerna igen. Kroppen mår bättre, den känns bättre och hela jag mår därmed bättre. Har själv ett pass måndag, 2 pass onsdag och tränar 2 pass på lördagar. Härligt! Dessutom har vi startat en stegräknartävling på jobbet så nu ska det traskas!

I tisdags tog jag tag i en gammal vänskap och bjöd hem Hanna efter jobbet på äppelpajen som var kvar sen mammas besök. Det var ett bra beslut. Så kul att träffas igen. Vi satt och småpratade i soffan några timmar. Mycket trevligt.

Onsdagen var som sagt avsatt för träning hela kvällen så sen var det bara sängen som gällde.

I torsdags blev det en tur till Netto för att fylla på skafferi och kylskåp. Kan inte säga att jag gillar affären speciellt men galet så mycket billigare det blir!

Igår blev det afterwork hos Robin. Mycket trevligt med kära vänner, mycket snack och bra musik. Blev lite mer än afterwork kanske men trots allt inte så sent för min del. Skulle hoppa in som vikarie för steppasset idag så lite sömn skulle jag ha. Hade riktigt, riktigt kul så länge det varade.

Idag skulle det tvättas också så kl. 6.45 ringde alarmet. Fy tusan! Då var jag långt ifrån vid medvetande. Hasade mig ner i källaren. Upp igen för att sova några minuter för att sedan ge mig ner igen. Hann lagom klart med allt innan cykeln begav sig till sporthallen.
På vägen dit möttes jag av en lång parad av studenter utklädda i diverse kostymer och med trummor, fanfarer och sånger. Härligt att se dom. Måste erkänna att jag saknar mig sunkiga gamla overall när jag ser de glada stollarna. Kan undra vad för fest och upptåg det var tid för idag. Var riktigt livat redan kl 11 iaf.

Förutom mitt egna pass idag stannade jag på Bodypumpen efter. Kan lova att jag har varit sliten sen dess. En hård vecka av tidiga uppstigningar och sena hemkomster, full fart med träning, handling, planerande och lite vin tog musten ur mig. Väl hemma tog jag en skön dusch, lagade soppa och bara njöt av ledigheten i soffan. Shit vad det var skönt! Att jag inte unnar mig det oftare. Har inte gjort något på hela eftermiddagen och det har varit helt underbart. Lars och gänget är på The Champ men jag orkade inte gå dit. Mjukisbyxor är nog det bästa som finns! Får se vad kvällen har att erbjuda. Får jag bestämma flyttar jag mig snart till soffan, poppar några popcorn, äter ett apelsin och kollar på buskisen Lånta fjädrar. Hur skönt låter inte det?! Får se om jag får sällskap av mitt gull eller om han har andra planer för lördagskvällen.

Imorgon bitti blir det långpromenad kl. 8 med Malin, Julia och Hanna. Sen har vi bokat bord på Scandic kl 10. Efter uppfräschning ska vi frossa av den gigantiska frukostbuffén på hotellet! Längtar!

måndag, september 8

Mycket i huvudet

Pust. Det har varit mycket att tänka på den senaste veckan. Blivit lite sömn, dålig mat och en hel del stress. Har t.o.m gått och fått några konstiga utslag i ansiktet.... humm... Kanske borde ta och varva ner lite... ? Närdå?
Efter en fantastisk helg i Danmark var det alltså redan tisdag och dags att ta tag i nya saker.

Tre nya koreografier skulle tränas in till Step kondition och Flowin. Två pass körde jag i onsdags och ett har jag kört nu ikväll. Gick riktigt bra måste jag säga! Är det fortsättningspass så är det. Fick deltagarna att tänka till lite och ta i det där lilla extra. Kul Kul.

Sen tog jag på mig uppgiften att ordna med avtackningsfesten för två som gått i pension på jobbet. Det blev lite mer att styra och tänka på än vad som var planerat. Dock blev det ett riktigt lyckat resultat för vi hade en fantastisk kul fest i tordags. Det blev sent då vi vikarier satt uppe och nattsuddade till 24. Innebar alltså att jag sov kvar i Nyköping till på fredagen.

Efter fredagsjobb var det tvättstuga hela kvällen. Lars och jag fick hålla oss vakna till långt in på natten så vi hann se två filmer innan kläderna hade torkat.

Upp tidigt lördag för att hinna handla innan jag skulle iväg och träna. Körde dubbla pass i sporthallen. Lika bra när man ändå är i farten! Hem igen för att städa av lägenheten. Kan lova att dammtrasan fick jobba hårt. Kvällen var nämligen ämnad åt vänner på The Champ för att se VM-kval. Bjöds på smaskig tacos hos Malin o Benny innan och vi slappade med kortspel hos dom efter. Späckad men supertrevlig lördag med andra ord.
I går kom mamma på besök. Hon hade varit i Ullared och shoppat så hon kom upp med massa fina saker. Fick ny kaffebryggare, fin tröja och strumpor bland annat. Sedan var hon supergullig och planterade om alla våra växter medan jag bakade smuläppelpaj och lagade mat! Myspys. Blev bio på kvällen med Malin, Benny, Christer och hans tjej. Såg andra och sista delen av Arn. Superbra film med underbara bild- och ljudsekvenser. Jag kunde inte låta bli att gråta en skvätt denna gång heller.








Nu har även denna måndag passerat förbi och det är snart tid för att hitta sängen. Först tänkte vi bara se sammandraget från Paralympics som är i full gång. Hoppas få se från dagens basketmatch där två av Lars lagkamrater är med och spelar. Dock blev det förlust.