tisdag, oktober 30

Sinnessvängningar

Den gångna helgen har varit en berg och dalbana i mitt sinne. Lycka blandat med irritation. Men som alltid ska man börja med det positiva.

Icca kom på besök i fredags. Vi tillbringade största delen av eftermiddagen och kvällen i Ikanohuset och på Ikea. Blev inte så mycket shopping men vad gör det när största nöjet var att bara umgås. Det enda jag fick med mig hem var ett halsband från H&M (icca fick ett likadant!). En fredagkväll är inget utan god mat och Idol. Lagade den allra mumsigaste varma smörgåstårtan och slappade i soffan till långt in på natten.

Blev en tidig lördagsmorgon då det gällde att ladda upp inför dagens step intervallpass. Icca gjorde mig sällskap på passet och det gjorde ju det hela en aning roligare. Vi kämpade så svetten rann och jag tycker vi är värda mer än godkänt för vår insats.
Efter en skön dusch styrde bilen mot Hultsfred. Jag hoppade av hos pappa och frossade där i alla kakor och godsaker som plockats fram. Vi var många som hittat dit så lägenheten var full med liv och rörelse. Riktigt härligt.
Blev en soffsittarkväll även denna dag. Med en drink och lite popcorn njöt icca och jag av lördagsunderhållningen på TV. Tack för en härlig helg min vän.

Sega söndag sen. Traditionsenligt måste den inledas med Korpens tipspromenad och jag lyckades få hela 9 rätt! Inte illa. Lång frukost, bakning, städ och linedance blir sedan sammanfattningen av dagen. Följde med mamma på hennes linedance på kvällen och jag blev mäkta imponerad. Jag åkte dit och trodde det skulle va busenkelt men shi fick jag! Jag blev tvungen att avvika efter en stund för att inte va helt i vägen för de andra. Duktig du mamma! Se vilka snygga moves!











Så var det då det negativa med denna helg. BILEN. Är så trött på allt strul. Trodde allt skulle va klappart och klart efter söndagen men så var inte fallet. Nu sitter ratten upp och ner och blinkersen funkar inte! Måste iaf till en bilfirma i Linköping. Varför kan det inte bara gå vägen för en gång skull. Nu krävs ytterligare telefonsamtal åt alla håll för att få det fixat till ett så rimligt pris som möjligt. Typiskt.

Blev alltså ingen hemresa på söndagskvällen utan med en uppochner-vänd ratt styrde jag mot Linköping på måndagen. Var bokad för massage flera timmar under dagen och skulle ha step intervallpass på kvällen. Kan lova att jag va skitnervös inför massagen. Sinnet var påverkat på nytt. Skulle massera en annan massör på simhallen och det gjorde mig lite hyper. Vad skulle han säga och tycka? Han sa inte så mycket.... sov mest under behandlingen! Tar det som positiv feedback! hehe

Mitt sinne har för övrigt varit spänt pga av den kommande inflyttningsfesten. Vill att allt ska bli så bra som möjligt vilket kräver sina planeringar. Dock har jag kanske låtit det gå lite för långt. Mina extrema planer har jag fått ta ner till en mer genomförbar nivå. Hoppas på en lyckad halloween! Ser fram emot den riktigt mycket.

fredag, oktober 26

Tillbaka på ruta ett

Fick brev från Rejmyre idag och de hade tillsatt tjänsten med annan sökande. Typiskt. Då går jag här arbetslös ännu ett tag. Fy va det börjar bli trist och pengarna bara rinner ifrån mig. Så mycket jag vill göra och köpa. Det enda positiva är att jag slipper köpa bil!

Igår körde jag step intervall med ca 20 innebandykillar! Det va en upplevelse vill jag lova, men shit va det va kul! Började med att alla killar tyckte det va superpinsamt att gå upp och ner på brädan men när de märkte att det faktiskt va lite jobbigt så va det andra attityder. Kan lova att de svettades som djur. Sen va det då dags för första styrkedelen: armar och rygg. Jag som trodde killar i 20 årsåldern hade muskler... men inte! De va skit slut redan efter första tricepsdipsen! Hallå där! Vad hände med alla stöddiga som trodde step intervall va nåt för morsor! Kan lova att dessa killar sov gott inatt och säkerligen vaknade idag med träningsvärk lite här och där. Ni är välkomna tillbaka!

Nu sitter jag och väntar på Icca. Tror det ringer på dörren i vilken sekund som helst. Vi ska gå på Ikeas 30 års kalas med massor av erbjudanden. Ska bli superkul. Senare på kvällen kan jag tänka att det blir mys i soffan med god mat och Idol. Imorgon är det nämligen dags för mitt sedvanliga step intervall som icca denna gång ska va med på. Vinflaskan får därmed behålla sin kork på. Kanske blir att den öppnas på lördag istället. Åker nämligen med icca hem till hultsfred och stannar där till söndag.

Lars ska denna helg spela första sammandraget av basketsäsongen i Malmö. Jag håller såklart alla tummar för att det går bra för dom och att älsklingen visar var skåpet ska stå. Mitt alldeles egna basketproffs. Kan inte låta bli att nämna det, men nu har jag hållt mig så länge att jag inte klarar mig mer. Min skatt har slutat röka (iaf för tillfället)! Tror det är runt 4 veckor nu och jag är SÅ stolt. Att det kan tändas en vid ett extra fint tillfälle är ju såklart ok.

Nu har icca anlänt så det är nog bäst att jag slutar. Trevlig helg på er alla. Det ska jag ha!

tisdag, oktober 23

Städdag

Japp, idag har det blivit rent i lägenheten igen. Kan inte fatta var allt damm kommer ifrån. Städningen började med att balkongen blev fri från möbler så nu finns det plats för snön att lägga sig där så småning om. Fick inse att det nog inte blir fler frukostar på balkongen för i år. Trist. Efter att ha gått över hela lägenheten med dammtrasa, dammsugare och mopp var det skinande rent.... till nästa vecka...
Medan Lars satt i företagslogen på Cloetta Center med buffé och bästa platser på LHC-matchen myste jag ikväll hemma hos Malin. Hon fick behövlig massage, medan jag fick kläder och äggmacka! Fin deal min vän. Lycka till med flytten och njut av värmen i Thailand!

Annars har det hunnit hända massor sen jag skrev sist. Trots arbetslösheten har det inte funnits tid för bloggande, konstigt nog.
Har sett EM-kvalfotboll hos Mats och Hanna, strulat fram och tillbaka med Lars bil, varit på basket i norrköping, varit hemma i Hultsfred på kalas hos mamma och hos pappa, hälsat på farmor och farfar samt masserat i simhallen.










Allt strul som varit med Lars bil har verkligen tagit knäcken på oss, och på Lars konto. Inte klokt vad en sketen bil kan påverka. Är det inte ett fel så är det ett annat. Ringt till massa bildemonteringar för att få tag på delar. Inte lätt att få tag på det man vill ha. Vårt humör har inte varit på topp på det sista. Men ett stort tack måste riktas till alla som hjälper till. Ni är guld värda. Efter helgen hoppas vi att en ny bil entrar vägarna.

Det var verkligen kul och behövligt att komma "hem" i lördags. Kändes som vi fick en liten nytändning. Massa mys hos både mamma och pappa med trevligt sällskap och alldeles för mycket gott att äta. Kan inte förstå hur snabbt flera timmar kan passera. Grattis till er båda och tack för en toppenhelg!


















tisdag, oktober 16

Intervju

Oj oj oj. Nu har jag tagit mig igenom min första riktiga anställningsintervju. Med fyra andra närvarande gjorde jag mitt bästa för att svara på alla frågor. Tyckte jag klarade mig riktigt bra så det återstår nu att se om de håller med mig. Skulle jag få tjänsten skulle det innebära att jag står som ensam ansvarig för att starta upp en daglig verksamhet för äldre! Vilken merit.
Enda kruxet är att pendlingsavståndet är 1 timma med en bil som jag inte har. Kan ju inte bara gå och köpa mig en bil hux flux. Humm...? Nåja, det får bli ett senare problem om det nu visar sig att jag är aktuell. Håller alla tummar jag har.

Igår träffade jag min barndomsvän Camilla för första gången på säkert 3 år! Vi tog en lunch på stan och pratade igenom allt som hänt sen sist. Det tog några timmar kan jag lova. Riktigt trevligt va det så det hoppas jag blir av snart igen. Är ju trots allt inte så långt till Tranås.

Nu väntar pass i sporthallen och färgning av mitt hår. Spännande!

måndag, oktober 15

Ledarträff

I lördags var det planerat för ledarträff från 16.15 till sena natten för oss som är intruktörer i sporthallen och simhallen. Jag hade som vanligt mitt step intervallpass kl 11 så det blev massor av träning den dagen.
Det började med möte en kort stund. Sen va det dags för cirkelträning och bodybalance i sporthallen samt djupvattenträning och aquabike i simhallen. Fullt ös från 17-20 med andra ord. Riktigt kul och det där med bodybalance va väldigt spännande. Det va inte lätt att hitta alla krígarpositioner eller att lyckas med solhälsningen på rätt sätt!
Sedan relaxade vi välförtjänt i simhallens romerska bad. En kall öl i den uppvärmda bubbelpoolen eller i bastun var inte fel. Den exotiska plankan som vi bjöds på till avslutning kan heller inte ha smakat bättre efter en sån härlig dag av friskvård. Tanken på utgång var nu som bortblåst och kvällen slutade istället hemma hos Malin i hennes soffa.

Kan lova att söndagen var full av träningsvärk! Kan inte fatta att man kan få så ont av att röra på sig. Saken är också den att jag tror det va djupvattenträningen som hade största orsaken till smärtan. Trodde inte vattengympa kunde va så hårt! Är man tävlingsmänniska så är man. Jag ger mig inte i första taget.
Söndagen blev verkligen en riktig söndag. Typiskt grått höstväder utanför fönstret ledde till att jag spenderade största delen av dagen i soffan. Läste äntligen ut boken Isprinsessan som legat länge och väntat. Efter att älsklingen och jag sedan njutit av hemmagjorda hamburgare och ett glas vin blev det filmmaraton. Nerkrupna under täcket såg vi lite av The fracture, Bron till Terabithia och sist Nina Frisk. Mys med andra ord.

Helgen blev sammanfattningsvis alltså riktigt lyckad. Nu väntar en ny vecka med mycket spännande som ska hända: lunch med en barndomsvän jag inte sett på flera år, färgning av mitt hår, anställningsintervju, massage i simhallen och så kalas för mamma och pappa. Ska börja veckan men att cykla en tur till simhallen och lämna schema. På återskrivande...

lördag, oktober 13

Tacos och Idol

I torsdags kväll blev det riktigt mys på Linds café tillsammans med 3 vänner från sporthallen. Med billig tacosbuffé och massor av samtalsämnen försvann flera timmar av denna kyliga höstafton. Toppen, verkligen toppen.
När jag kom hem kröp jag upp i soffan med en filt omkring mig för att se den nya svenska serien Labyrint. Vet inte om den va så bra men den är värd att se nästa vecka igen.

Igår fick jag en liten kick. Lite extra arbete i simhallen som kan ge mig lite extra kulor på kontot. Jag tackar jag! Tusen tack.
Fredag kväll är lika med Idolkväll så vi hade bjudit hem Anneli och Dennis. Först skulle det lagas mat så Anneli och jag virrade runt på Maxi alldeles för länge innan vi bestämt oss för menyn. Maxi bjöd på mumsig kasslergryta så den bestämde vi oss för att ta efter. Den blev verkligen supergod! Ytterligare ett recept som får hamna på topplistan. Skönt med slapp kväll i soffan så där, och jag måste säga att rätt person åkte ur Idol. Men nästa vecka måste det bara va Sams tur! Människan kan ju inte sjunga.
Efter att redan kört ett pass i sporthallen idag ska jag snart ge mig iväg dit igen. Det är dags för ledarträff så kvällen består av möte, aktiviteter i sporthallen, aktiviteter i simhallen, relax i det romerska badet och så god mat och några glas vin. Ska verkligen bli toppenkul! Hoppas på fullt ös till en början å sen riktig njutning i bubbelpoolen som avslut. Är säker på att maten kommer smaka riktigt gott efter några timmar i klorvattnet. Härligt... Ska nog åka på en gång. Tjing...

torsdag, oktober 11

Besvikelse

Då var man tillbaka på ruta ett. Jag fick inte ens chansen att visa vad jag går för. En timma innan jag skulle åka till min ev. arbetsplats ringer hon och säger att tjänsten är tillsatt! Hur schysst är det?!!! Jag som laddat upp med massageböcker och varit mentalt inställd på att göra mitt bästa under dagen. Jag som kände att jag till och med hade halva inne där. Vad hände med det? Resten av dagen blev helt kass. Full av besvikelse, ilska och ledsamhet. Inget gick min väg kändes det som. Tur att jag fick avsluta dagen i sporthallen. Det enda positiva är att jag får va kvar i min älskade träningslokal! Körde järnet där nere kan jag lova. På nåt sätt måste man ju bli av med all ilska och energi.

Då gårdagen byttes från att vara fullspäckad till att bli sysslolös beslöt jag mig för att göra lite höstfint och göra egen mûssli. Med lite höstlöv och kastanjer höjdes mysfaktorn här hemma. Lars hjälpte till med pysslet. Se vilka fina gubbar det blev av några kastanjer! Tror det finns en konstnärlig ådra gömd där någonstans. Mûsslin däremot blev aningen bränd! Var inte min dag i går som sagt. Har dock inte smakat den ännu men med tanke på att magen börjar bli sugen på frukost nu så ska jag nog göra ett provsmak. Kanske inte är så bränd trots allt...

tisdag, oktober 9

Fantastisk weekend i älsklingens land.

Då var vi hemma igen efter några fantastiska dagar i Danmark. Var ska jag börja...
Besöket inleddes på Aalborg stadion där AaB skulle spela UEFAcupmatch mot Sampdoria. Trots det ösande regnet var det en grym stämning på läktarna och även jag sögs in i matchen. Det krävdes oavgjort eller vinst för att gå vidare så spänningen va på topp. Nerverna jobbade för högtryck, men jag är säker på att det va Lars nerver som arbetade hårdast. När slutsignalen ljöd och det va klart att AaB var vidare i cupen kom glädjetårarna. Har aldrig sett min älskling så förstörd men samtidigt så full av glädje. Förstår att AaB är ditt liv min skatt. Bilderna får tala sitt eget språk: före resp. efter.









Resultatet var tvunget att firas så efter matchen begav vi oss till Bar´n där Mike arbetar. Där avnjöts den godaste drinken någonsin och tom några öl. Här har man ju råd att köpa sig något att dricka till skillnad från hemma i sverige. Lars mådde som fisken i vattnet hela den kvällen
och natten.



Fredagen blev lugn. Jag njöt av det härliga höstvädret genom en promenad i Åbybros villakvarter. Hur svårt kan det va att hitta centrum!? Solen sken iaf med de allra varmaste strålarna på mig. Det gjorde även Åbybros solariestrålar! Oj, vad jag blev bränd. Min illrosa rumpa värker fortfarande! Inte lätt att hålla reda på alla de danska mynten och med extra starka nya rör får man stå sitt kast. Kvällen ägnades åt god mat och kortspel hemma med Lotte och Leif.


På lördagen va det dags för kalas då Lotte hade fyllt år. En del av släkten va på besök och vi åt rågbröd och andra godsaker. Spännande det där med matkulturen. Lars och jag fick stå för barnunderhållningen en del av dagen. Blev riktigt stolt över älsklingen. Ser bra ut inför framtiden! hihi.












På kvällen var det dags för fest i Aalborg och den började med lite mingel hos Mike. För att inte bli ensam tjej fick jag med mig Lars syster Lene och hennes väninna AK. Riktigt trevligt. Hux flux va vi på Kvisten och drack goda drinkar för glatta livet. Efter en avvaktande start var jag snart igång ordentligt. Det danska språket flödade och jag tror aldrig jag pratat danska så flytande som då! Hehe. Kände mig riktigt stolt över mig själv. De långa öppettiderna gjorde att vi nog inte lämnade Kvisten förän 5 nångång. Jag hade säkert kunnat stanna ännu längre om det inte va för att en färgeresa hem väntade dagen efter. Tack för en väldigt lyckad natt allihop! Hoppas det inte dröjer allt för länge till nästa gång för att parta i det danska landet är verkligen inte fel!


















Så va det alltså söndag och färgan lämnade hamnen 14.30. Den var verkligen fullpackad med skandinavier så Lars och jag fick snällt hålla vår plats i restaurangen. Mysigt det där med att åka färga. Efter 3,5 timmar där väntade ytterligare 4 timmar i bilen. Skönt att krypa ner i dubbelsängen sen kan jag lova. Efter en toppenhelg i mitt andra hemland somnade vi snabbt, fyllda med upplevelser och glada minnen.

onsdag, oktober 3

Danmark

Vad gör jag här? Lars och jag ska åka till Danmark i morgon kl 04.30 och det är jag som ska köra. Kanske hade varit en idé att ligga i sängen vid det här laget när alarmet kommer ringa 03.30! Zzzz.. hur ska jag orka ta mig upp ur den sköna sängen då? Fast jag kanske inte ska klaga som iaf får sova några timmar. Lars jobbar natt nu och kommer komma hem från jobbet när jag går upp. Ingen idé att sova då inte utan det är bilen direkt som gäller. Därav tanken att jag ska köra så älskingen också får sova några timmar. Kan tänka att vi båda kommer sussa skönt på färgan sen.
Danmarksresan beror på att Lars älskade AaB spelar UEFA-cupmatch i Aalborg imorgon. Vi ska alltså dit allesammans och heja fram dom till seger. Jag har fått höra att det blir den grymmaste av alla matcher så vi får väl hoppas och tro det. Fotbollsfreak som jag är.... Ska iaf blir riktigt riktigt kul. Ska väl försöka hinna med en hel del annat också när vi är där. Återstår å se vad det blir.
Ska bli skönt också att komma iväg från allt jobbgrunnande. Har blivit för mycket av det på sista tiden så tom magen har fått sig en tjing. Oro kan jag tänka mig. Måste få rensa huvudet och få andra input en stund.

Nej nu måste jag nog krypa till kojs, flera timmar för sent! Nåja, visste ju att det skulle bli såhär. Åter i Sverige på söndag så bloggen får vänta. God natt.

måndag, oktober 1

Jobb, eller?

Hur ska jag nu göra? Först händer inget och sen händer allt. Kan ju inte tacka ja till ett jobb innan jag varit på interjun för ett annat. Tänk om det är det andra jag hellre vill ha. Men hur ska jag ta mig dit? Vill jag jobba med äldre? Vill jag träna så mycket varje vecka? Kan jag massera? Måste jag sluta på sporthallen? Kan jag göra båda samtidigt? Frågorna är väldigt många just nu.
Alla säger att det löser sig och att jag kommer att ta rätt beslut. Men vilket är det då? Det som lever får se...