fredag, augusti 31

Rix FM

Det blev en riktigt lyckad dag igår, trots att inte Tranås kommun hade någon arbetsterapeuttjänst till mig.
Ylva och jag kom över en riktigt billig buffé på Linds café. Med restaurangchansen och studentrabatt åt vi massa pasta, köttfärssås, supersallad, bröd och dricka för bara 27 kr! Riktigt mums va det så jag åt som vanligt mycket mer än jag borde. Designtorget har öppnat i Linköping så med mätta magar spenderade vi säkert 1 timma i den butiken. Vilka kul grejer det va där! Va tvungen att kolla på varenda liten sak. Super! Nästa timma spenderade vi på att leta stövlar till Ylva. Riktigt trevligt va det att strosa runt på stan. Tack för en trevlig dag vännen.
Fortfarande lika mätt gav jag mina deltagare en ordentlig omgång i sporthallen. Step intervall stod på schemat och inte en torr fläck fanns på kroppen när vi var klara efter 75 min! Bra jobbat.
Stress hem och duscha för att sedan cykla till Rix FM festivalen. Fick Lars att följa med mig och vi hade riktigt mysigt där i folkvimlet. Massa folk hade hittat ut för att lyssna till våra kära svenska idoler! Trots att låtarna var uttjatade redan innan så va det ändå kul att höra dom live. Jag, med alla andra, stod och diggade i takt med musiken. Förutom den stora scenen var det fullt med aktiviteter på området. Kul när det ordnas gratisgrejer som detta. Det va en kall kväll så mitt i BWO gav vi upp, vi frös. Missade Måns Cara mia. Synd va, Lars? Nu håller Lars för fullt på att steka pannkakor. Det luktar gott så jag väntar mig snart att han ropar och säger att det är bjudet! Jag kommer gärna. Mums.
Sen blir det mys framför TVn hela kvällen. Tänkte somna ute i tv-rummet på vår luftmadrass! Måste ju testa så den håller luften till våra gäster kommer på tisdag. Vill ju inte att de ska hamna på golvet som du icca! Lars mamma och pappa kommer från Danmark och det ska verkligen bli superkul.

Ska smyga ut i köket nu. Trevlig helg till er bloggläsare!

torsdag, augusti 30

Trist

Vad ska jag göra? Dagarna bara går och jag sitter här som ett fån. Börjar bli så trist. Hatar att inte ha nåt att göra. Vart ska jag vända mig? Snälla ge mig ett jobb!
Tur att Lars, sporthallen, stöttande familj och vänner finns annars hade jag gått i taket för länge sen.
Har ändå haft små glädjeämnen varje dag tills nu men snart kommer hösten och då vill jag inte sitta under en filt i soffan varje dag.
Det enda positiva med detta har varit att jag kunnat följa våra svenskar i friidrotts VM! Heja Sverige!

Idag väntar en lunch med Ylva på stan, step intervall 75 och sen Rix FM festival. Verkar bli en lyckad dag. Nu först ska jag ringa några samtal till arbetsterapeuter i Tranås. Får se vad de har att säga.

måndag, augusti 27

Svarta 2007

I lördags var det då dags för Svartan, reunionfesten för alla gamla festerister på LIU. Verkligen en flummig tillställning!
Träffade gamla Latexmedlemmar för champangefrukost vid 9.30. Riktigt kul att se "alla" igen. Man inser snabbt hur tiden rusar och hur mycket man faktiskt saknar livet som student, trots att det inte var så länge sen. Vi satt och hade riktigt trevligt till det var dags att börja dra sig till marschen. Vilken marsch sen!
12.45 gav vi oss ut i spåret. Under ca tre timmar skulle vi passera 8 stationer med diverse vätskeintag och aktiviteter. Över 1200 studenter minglade i skogen under denna blåsiga lördag. Det hör marschen till att gipsa sig så Petra och jag tog tillfälle i akt att komma varann extra nära. Hur gick det med den där väskan egentligen!? Vilket flum.

















Efter avslutad skogspromenad (för vi klarade oss faktiskt igenom den) var det dags för en liten paus. Eller kalla det vad du vill. Ät, sov, drick, gör vad du vill. Vi valde att hämta extra kläder och äta oss mätta på en pizza. Som om vi använde kläderna sen eller var hungriga på pizza! Inte. Var hemma och roade oss med Lars och hans kompisar också. Eller störde vi snarare? Kul hade vi iaf. Fy skråen vilket härj! Skänkte en tanke till marknadsfestfirarna i hultan.
Discot på kvällen blev det inte så mycket med. Trots riktigt bra musik stod jag bara på dansgolvet och flyttade ena foten till den andra! Inte så mycket till dans det! Vi beslöt oss för att åka tidigt hem. Hade trots allt varit en lång dag.

See you next year...

torsdag, augusti 23

Facebook

Då vår dator bestämt sig för att inte fungera längre sitter jag nu och skriver på vår nyinköpta burk. Kommer ta mig lång tid att sätta mig in i alla nya funktioner men älskling du är ett geni som fått allt att fungera. Smarta jag som inte ens kan räkna hade ju aldrig fixat det, eller vad säger du skatt!!?

Typiskt nog (måste jag ändå säga) har jag gått en snabbkurs i Facebook idag. Varför detta forum? Jag vill inte bli fast i mer saker men antar att jag redan är det nu. Trots allt ett riktigt trevligt forum där man får kontakt med alla möjliga "gamla" bekanta. Ett sånt där ställe man kan fastna vid en kväll då det ena klicket leder till det andra. Fick som sagt syn på både gamla och nya vänner. Petra var kursledare för Facebook och henne fick jag äntligen möjlighet att träffa igen efter en hel sommar. Det va riktigt kul att ses igen. Tog en långpromenad innan frukost längs kanalen sen satt vi och pratade mest hela dagen. Förutom den där lilla kursen då! Mycket har hänt sedan sist. Stort grattis till jobbet vännen!

Har som sagt suttit fast vid Facebook tills nu. Funderar på att titta runt bland funktionerna i datorn istället. Lars jobbar natt så han kan inte hjälpa mig. Får hålla tummarna för att jag inte klickar på nåt olämpligt.

Hej då så länge. Kanske ses på Facebook en dag!

onsdag, augusti 22

Heja FC Ikano!

Igår spelade FC Ikano sin sista match i korpserien. Och vilken match sen! Med alla Ikanohusets chefer på plats samt oss trogna supportrar gick det inte att klaga på stämningen iaf! Med marrackas i högsta hugg hejade vi fram laget till seger. Älsklingen fick inleda med att göra första målet, sedan flöt det bara på. Men det var en tuff match med tufft motstånd. Vinst med 4-2 blev det trots allt och chansen att vinna hela serien fanns där. Tyvärr blev det ingen guldmedalj men istället en välförtjänt medalj från Ikanochefen. Inte illa!
Bilden ska föreställa något typ av tack till publiken! Va visst inte så lätt att göra "sälen" på gräs! Hehehe

En pojke!

Klockan 09.31 tittade äntligen det tredje lilla kusinbarnet ut. Välkommen till världen! Längtar redan efter att få hålla dig i min famn.

onsdag, augusti 15

Glass i stora lass

I måndags begav sig jag, icca och Petra till Linköping för att avnjuta två härliga dagar här. Å vilka dagar det blev! Vi inledde med att gotta oss vid Tinnisbadet där solen sken på oss med hela sin styrka. Petra såg till att göra debutdoppet i den härliga bassängen.










Sedan var det dags att åka till det ställe jag länge drömt om. Å vilket ställe! Smultronstället i Söderköping. Där serveras de största glassmenyerna och här gäller det att frossa. För en glassälskare som jag var detta som att komma till paradiset! Den mysiga glassrestaurangen låg precis intill Göta Kanal vilket gjorde upplevelsen än bättre. Med en stor rykande glass, älskade vänner och en solnedgång över vattet kunde kvällen inte ha varit bättre.
Med mätta magar gick vi sedan längs kanalen med dess uteserveringar och på standens små kullerstensgator. Härliga stad. Definitivt en plats att besöka.









När vi kom tillbaka till lägenheten fortsatte myset på balkongen. I den ljumma måndagskvällen drack vi lite vin och mumsade gott på tilltugget. Kröp ner i sängen med magknip. Inte så konstigt efter allt jag ätit!

Tisdagen inleddes därefter med en välbehövlig promenad längs kanalen. Den härliga solen sken på oss hurtiga. Under förmiddagen intog vi en plats i Konsert & Kongressparkens gräs med var sin bok framför näsan. Jag har också annamat pockettränden och befinner mig just nu mitt inne i Olycksfågeln. Läsningen kom av sig då Industriell ekonomi-nollorna och deras överfadderier kom marscherande in i parken. Studenterna är på intåg och redo att ta över staden.
Innan mina älskade vänner åkte hem åt vi en riktigt god buffé på en av stadens uteserveringar. Så va man riktigt mätt ännu en gång. Tur att jag hade pass i sporthallen på kvällen. Gjorde av med massor av energi på stepbrädan.

Idag var vardagen åter ett faktum och det var dags att ta tag i jobbsökandet igen. Inte lätt. Har suttit med de personliga breven hela dagen. Morgondagen lär bli den samma...

tisdag, augusti 14

Mys "hemma" o borta!

Ja, det blev en riktig toppenhelg både i Hultsfred och Växjö.

Medan Lars o de andra var på GP-speedway i Målilla var jag och mamma på besök i Växjö. Blev kalas för både Frida och Agnes, besök i Linda och Pers "nya" hus och vimmel på KarlOskardagarna. Hann tom hälsa på hos Elin. Mycket på samma dag men det var verkligen super. Roligt att träffa familjen igen. Det går allt för länge mellan gångerna. Nu håller jag alla tummar för att den lilla bebisen ska komma ut och må väl.

Söndagen gav ingen sovmorgon utan pappa och jag entrade golfbananas första tee kl 8.45. Men det märktes inte att det var tidigt. Spelade som jag inte gjort annat på hela sommaren. Nu tog jag i, men det gick faktiskt över förväntan.
Kvällen bjöd på räkfrossa, eller snarare kexfrossa för min del. Mysigt hade vi det iaf.

fredag, augusti 10

Glad men orolig

De senaste dagarna har varit sådär bra igen. Har klippt mig, kört hårt step intervallpass i sporthallen, ätit gott på balkongen, spelat minigolf på superfin bana och krypit upp i soffan framför en film med älsklingen. Har verkligen mått gott.

Men så va det det där med jobb. Blir mer och mer spänd i magen för varje dag. Känns inte bra. Vem ska man ringa egentligen? Tycker inte jag får någon klarhet i var jag hittar folket. De chefer som finns att ringa är ju på semester. Att tala med en telefonsvarare ger mig inget jobb. Gäller att hålla modet uppe. Någon gång vill någon ha just mig.
Ikväll åker vi till Hultsfred. Lars ska på GP speedway på lördag medan jag och mamma åker till Växjö för att hälsa på släkten. Tänkte spela en runda golf med pappsen på söndag också om vädret tillåter oss. Å så längtar jag efter att träffa mina kära vänner. Hoppas få med dom tilbaka till Linköping sen för att avnjuta glass i stora lass på Smultronstället. Bara vara tillsammans och prata lite strunt. Saknar er.
Antar att det är hög till att fortsätta med jobbsökandet. Önskar alla en trevlig helg.

tisdag, augusti 7

Tinnis

Tacka vet jag detta härliga bad! Har verkligen utnyttjat denna plats till max. Trots mina första två dagar som arbetslös har jag inte kunnat låta bli att njuta av ledigheten där. Kan ju inte sitta inne när solens strålar gassar ute. Titta bara så härligt jag har haft det. Har försökt intala mig att jag är värd att vara lite ledig för att orka ta tag i allt jobbsökande sen. Hösten är lång och då ångrar man att man inte tog vara på de få soldagar vi har.



Lars och jag åt gott och njöt av vår lilla balkong på måndagskvällen. Vi njöt iaf så gott vi kunde mellan gångerna vi sprang upp och ner till tvättstugan. Några parti kort blev det innan det var dags att krypa i säng.
Har iaf anmält mig på ams nu. Som om det skulle vara bra. Får ju iaf inte några pengar! Heller inget jobb genom dem om jag ska vara ärlig. Jag tror mer på att själv ringa runt och visa sitt intresse. Och det ska jag göra. Va så säkra!
En bränd kropp cyklade ut till Kopparvallen ikväll för att se Lars lag vinna en match mot serieledarna i korpenserien. Nu har de fortfarande chansen att vinna det hela. En riktigt skön kväll hade jag och Anneli i gräset på åskådarplatsen.










Satt sedan bänkad framför TVn kl 21.00 i spänd väntan på Morden i Midsommer. Så säger hallåan där att de som väntat på Barnaby för vänta en vecka till för nu ska vi visa DNGalan! Typiskt. Då hamnade jag alltså här!

söndag, augusti 5

Härliga helg

Tog tidigt hem från sista arbetsdagen i fredags och satt hela eftermiddagen med mitt personliga brev. Inte lätt att söka jobb, inte roligt heller. Hade bjudit in en fotbollskompis och hans tjej för lite grillat på kvällen. Det var bättre! Solen ville inte riktigt så vi njöt av maten inne. Gick lika bra det. Åt mer än man borde. Som vanligt. Sedan blev det smask på annat gott och chicagospel hela natten. Riktigt trevligt.

Lördagen bjöd på den allra härligaste sommarsolen så jag låg bänkad vid Tinnisbadet från 11.30 till 17.30. Det är verkligen livet. Malin kom och besökte mig där så vi dyrkade solen tillsammans. På kvällen blev det åter grill med Mats och Hanna. Måste passa på nu när det äntligen går. Avslutade kvällen på Palatset där vi spelade biljard. Gick inte så bra för älsklingen och mig. Märkliga svarta 8:a! Fast vi var glada ändå.










Metrologerna stod och lovade strålande sol i hela Sverige idag. Inte i Linköping! Med mulen himmel åkte ändå jag och Anneli till Sätravallen för att sola och bada. Alla förhoppningar om att det skulle spricka upp. Så fel vi hade. Men så trevligt det blev! Medan killarna tränade fotboll spelade vi massa spel och myste. Blev inte en så tokig dag trots allt. Avslutade myset med grillad korv. Det var våra spelare värda.

Nu ska jag inte göra det stora. Vi har hyrt film så jag antar att soffan väntar om bara en kort stund.
Hoppas metrologerna har spått vädret bättre till imorgon för då hittar man mig garanterat vid Tinnis vid 10!

*Hej och hopp*