fredag, november 30

Jobb och pyssel

Så är mitt liv i full gång igen. Härligt! Trots att det blir tidiga mornar så känner jag mig på bättre humör. Jag är inte den människan som vill sitta hemma. Jag vill göra saker, upptäcka nytt och bli stimulerad på olika sätt. Då kan man på ett härligare sätt njuta när man väl är ledig.
Jag har alltså gått bredvid mina tre dagar på Aspen nu och känner mig hyfsat inskolad. Varje boende är ju unik så jag har ännu inte lärt mig långt ifrån hälften. Alla har sina rutiner och sätt som saker och ting ska bli gjorda på. Även om jag vet att jag ska göra frukost och diska så vill alla att det ska göras på ett visst sätt. Omöjligt att lära sig allas rutiner på så kort tid. Jag kommer nog göra massa fel framöver men det får de helt enkelt acceptera. Känns ändå rätt bra. Är säker på att detta kommer ge mig superbra erfarenheter, inte bara för kommande arbete utan även för livet i stort. Man lär sig massor om andra människor och inser en hel del saker.

Så är det ju advent på söndag och redan inne i december imorgon. Jag bara älskar allt som har med julen att göra så jag hade kunnat sätta upp röda saker och stakar överallt för länge sen! Men så ska man hålla på traditioner. Älsklingen och jag hade en riktig julmysdag igår. Vi var runt i olika butiker och köpte julsaker och annat behövligt. Vi gick i skogen i bäcksvart mörker med ficklampa för att hitta mossa! Hehehe. Vi letade efter vit mossa men all mossa var svart just då! Det fick till slut bli grön. Väl hemma var det pyntning för hela slanten. Adventsljusstaken med sin mossa blev klar (nästan. Lars fick hämta mer idag för det räckte inte till hela! Såg ju inte så mycket i skogen igår som sagt! hehehe), stjärnorna i fönstren hängdes upp, minigranen ställdes fram, andra ljusagangemang kom på plats, likaså den röda duken, kuddarna och pläden. Är ännu inte klar. Fick superfina "ljusklot" att ha i fönstret av mamma som jag tänkte hänga i sovrummet. Men så har vi dumma betongfönster så krokarna ville inte riktigt. Får ta hjälp av Lars en annan dag. Sen är det ju alla tomtar men de får vänta någon vecka. Å vad jag älskar alla dessa förberedelser. Lars kan tycka det är mycket att plocka fram för att sedan snart plocka ner igen! Sant, men jag gör det så gärna.

Ikväll ska jag hälsa på Elin på julmarknad. Gammal konditor som hon är står hon och spritsar på pepparkakor. Kanske får man sig en smakbit... Ska bli mys att späda på julkänslorna lite, å så hälsa på min kära vän såklart.
Sen är älsklingen och jag bjudna till Dennis och Anneli. Är ju fredag och traditionsenligt slapp i soffan framför Idol. Lite mat och onyttigt eftersnask var tanken. Härliga fredagkväll.

tisdag, november 27

Proffs

Har varit och masserat på förmiddagen idag och det va inte vilken massage som helst. Visade sig att jag hade en LHC-spelare på bänken! Hehehe. Inte varje dag man klämmer taget om hockeymuskler på en elitspelare! Kan lova att jag tog i lite extra. Fick positiva kommentarer så han verkade nöjd!

Nu ska jag snart iväg till första jobbpasset på Aspen. Känner mig lite spänd men hoppas att jag tagit rätt beslut. Blir inte en så lång kväll, slutar 21.30. Å andra sidan väntar en lång dag imorgon. Går då från 6.30 till 16. Inte van att jobba heltid nu ju. Men det ska jag nog fixa galant.
Som sagt, lite jobb den kommande tiden. Äntligen!

söndag, november 25

Julgalan och annat kul

Det blev en lång dag, kväll och natt i Cloetta Center i fredags. Jag gjorde mitt allra bästa för att serva alla gäster med dryck och annat. Blev massa spring med disk och flaskor för att hålla rent och snyggt på borden. Hela ishallen var fylld med finklädda människor som dansade, sjöng och njöt av den fantastiska underhållningen från scenen. Trots att jag jobbade kunde jag ju ta liten del av galan. Sprang på både Markoolio, Linda Bentzing och dansarna i Bounce bakom scenen. Efter att hela spektaklet var över gällde det att städa upp allt så fort som möjligt. Kan lova att benen kändes tunga efter alla 13 timmar av spring. Men det var det värt. Jag har nu fått min julhysteri lite mättad och en extra slant i kassan gav det ju också. Jag ställer gärna upp fler gånger.

Blev inte mycket sömn den natten för klockan ringde tidigt då jag skulle hålla pass i sporthallen kl 11. Benen var tunga som bly, ögonen rödsprängda och trötta och hela ansiktet uppsvullet. Kan säga att jag inte var så pigg på att åka dit. Men va det är kul när man väl är där! Älskar mina kära kunder! Jag får så otroligt mycket tillbaka när jag är där och det är verkligen toppen! Älskade step intervall!
Trodde jag skulle få en lugn och slapp lördag men så blev inte fallet. Emma (från min ATklass) frågade om jag ville med på fest och jag kunde inte tacka nej. Ansåg att jag behövde komma ut lite. Blev trevligt snack hos Maria till en början sen hamnade vi på platå. Kul att träffa dom igen efter en hel sommar och höst. Mötte upp älsklingen, som också hade haft en kväll på stan, och gick ganska tidigt hem. Hade fått nog och sängen drog.

Ingen sovmorgon idag heller. Massage väntade i simhallen kl 12. Ska iväg dit nu igen för 25 minuters behandling! Vad man ställer upp. Sitter i mjukisar och hade bara tänkt förbereda lite mat till Lars kommer hem men istället ska jag cykla dit. Nåja. Härligt att komma hem sen. Ska äta nåt så svenskt som raggmunk! Lars har aldrig smakat så det ska bli kul. Hoppas de blir lyckade bara. Sen blir det Bingolotto och Van Vreeteren. Perfekt avslutning på helgen.

torsdag, november 22

Nu händer det saker

Nu har jag fått lite snurr på verksamheten. Ser supermycket fram emot morgondagen. Läste att de sökte 30 servitriser till fredag kväll och jag ringde direkt. Det samtalet ledde till att jag nu ska servera på Julgalan på Cloetta Center! Shit, vilken grej! Det ska verkligen bli toppen. Det är julmat som buffé och alla 1200 gäster ska servas med dricka och annat. Dessutom får jag ju uppleva galan! Blir jobb från 12-02 så det blir en fullspäckad dag! Tjoho!
Sen har jag ringt ett boende för att höra om jag kunde få jobba. Alla gånger jag sökt arbetsterapuetjobb så har jag fallit på erfarenheten. Nu tänkte jag att det va på tiden att skaffa mig det. Jag kunde få timvik så jag ska börja med att gå bredvid nästa vecka 3 dagar med olika tjänstgöring. Sen blir jag alltså ringvikarie, så det kan ju bli allt från massa jobb till inget alls. Vem vet? Inte riktigt mig grej att inte ha dagarna planerade men det får jag ta nu till en början. Jobba måste jag på ett eller annat sätt och erfarenhet måste jag ha. Nu har jag min chans. Hoppas bara för allt i världen att jag kan kombinera det med massagen och träningen. Inte så lätt om de bara ringer från boendet och behöver personal. Kan ju inte avboka mina massagekunder hur som helst. Hummmm....??? Vet inte riktigt hur jag ska göra med det. Gillar verkligen massagen så den vill jag inte mista. Skulle såklart vara perfekt att kunna kombinera men man kan väl inte få allt är jag rädd. Tiden får visa.

Tänkte inte att det skulle bli en sån sen kväll ikväll. Ska tidigt upp och hinna med två massager i morgon innan hela den spektakulära eftermiddagen, kvällen och natten väntar! Är faktiskt lite spänd samtidigt men jag antar att det hör till....

måndag, november 19

Mamma & Jag

I helgen har jag haft besök av min kära mamma. I lördags var vi på julmässa på Ekenäs slott och det va helt underbart. Doft av glögg, pepparkakor, fårull och rökt korv, tomtar i långa rader, andra fina hantverk, julmusik, granris, marschaller, provsmak av godis och mycket annat som hör julen till. Vi mådde gott bland allt detta. Jag köpte mig en superfin mössa och mamma kom hem med goda knäckebröd och annat gott. Vi fortsatte vårt mys på kvällen med god mat och ett försmak av mina älskade skumtomtar. Hur kan dessa sockerbomber vara så goda! Se bara så fint det va...




























Söndagen spenderade vi i Ikanohuset. Fick mycket uträttat: doppresent, julklapp, svarta byxor och svart kjol till mamma samt snygga stövletter till mig. Blev två riktigt lyckade dagar med min mor.

Hela helgen kunde inte ha slutat bättre för älsklingen och jag hade en helkväll tillsammans i soffan. Vann 100 kr på Bingolotto och såg Van Veeteren. MysMysMys.

torsdag, november 15

Jul...

Kan inte hjälpa det men jag har fått jul på hjärnan! Längtar sjukt mycket. Idag när jag cyklade till simhallen såg jag att de hade satt upp de ljusslingor som hänger över gatorna i stan. De va till och med tända! Nu sitter jag och lyssnar på julmusik! Det borde egentligen vara förbjudet men jag kunde inte låta bli. Holy night med Celine Dion gör mig bara helt rysig i hela kroppen. Känslan hon förmedlar går rakt in i mitt hjärta.

För er som undrar så mår min brännskada bättre. Dock har jag ännu inte fått tillbaka full känsel och upplevelsen av kyla är dubbelt så stor som normalt (inte så skönt i denna vinterkyla). Efter träningen igår hade massa vätska samlats i området och då såg det ut så här! Inte kunde jag tro att det skulle gå så illa när jag bara skulle steka lite grönsaker. Hoppas det blir ännu bättre snart.

I dag har vi haft bilen på koll IGEN! Det visar sig att det fortfarande inte är något fel på bromsarna vilket kan göra en en aningen arg. Ingen kan fatta varför bilprovningen envisas med att mena att bilen inte bromsar jämt fram. De menar att det ska skilja mellan höger och vänster medan en etablerad bilfirma i stan menar att bilen ger perfekta värden. Nu ska den besiktigas för tredje gången i morgon så är det inte ok då så fattar jag inget!

Ska iväg och massera om en liten stund och efter det tittar Ylva in till mig på lite tacopaj.

tisdag, november 13

Butiksrunda

När det inte lönar sig att söka jobb genom att skicka ansökningar eller ringa åt olika håll får man väl ge sig ut på stan och söka. Det va precis vad jag gjorde idag! Va inne i massa butiker och frågade om de behövde extra personal. Som om det skulle hjälpa? Det va ingen som var i behov av hjälp från mig så vad gör jag nu? Well well, får väl ta sikte på Ikano också innan jag ger upp.

Lars och jag har fått det ännu finare i vår lägenhet nu. Tack Elin och Nicke. Väggljusstaken med det vinröda glaset gjorde sig perfekt mot halltapeten. Skimmret från ljuslågan blev riktigt effektfullt mot mönstret på väggen.

söndag, november 11

"Jag ser det snöar...

... jag ser det snöar. Det va väl roligt, hurra!" Nja, jag vet inte det. Känns lite tidigt. Men men, idag har den första snön kommit för denna vinter. Men jag antar att den inte ligger kvar så länge.
Lars tränar sitt fotbollslag nu så jag sitter bara här vid datorn och surfar runt. Gjort en liten matlista inför nästa vecka så jag ska snart ge mig ut och handla. Brr... kallt. Har precis suttit i skönt fotbad så det tar emot.

Ta tag i ditt liv nu!

lördag, november 10

Bränd

Igår var jag bara så klumpig. Hade stekt på pannan och ställt den åt sidan men låtit handtaget stå över den heta plattan. Jag skulle ta stekpannan för att hälla upp på tallriken och brände mig så in i gudens i handen! Insåg smärtan när jag stod mitt på golvet och fick "kasta" stekpannan på bänken och spola vatten på handen. Som det gjorde ont kan jag lova! Kände mig helt tafatt hela dagen och att vidröra vid det brända området var totalt otänkbart. Har kännts lite bättre idag men fortfarande riktigt ömt att ta på då det blivit en blåsa eller snarare 3. Stackars mig!

Blev inget jobb i Norrköping heller. :( Ringde för att höra om intervjuer och då hade de redan satt igång med dom. De hade valt ut 5 av 70! Många sökande med andra ord. Får vänta på nästa chans.

För övrigt är julen bokad nu, likaså biljetterna till Danmark. På självaste julafton kl 8 sitter Lars och jag på färgan på väg dit. Blir julmys med pappa och Gunilla kvällen den 22:e och med mamma och släkt den 23:e. Den planeringen känns verkligen bra då jag hinner träffa alla nära och kära och samtidigt hinna se Kalle Anka! Är framme i Danmark 11.15! hehehe Längtar hur mycket som helst. Kan snart inte hålla mig längre så snart åker alla julsakerna fram!

Hade kvällsmys med "handbolls-carro" i torsdags. Va superlänge sen jag träffade henne så det va toppen! Vi hade massor att prata om så timmarna bara försvann. Var till och med inne och pratade om att starta eget! hehe. Drömma kan man ju...
Igår va det istället mys med Anneli och hennes väninna. Idol-kväll som vanligt när det är fredag och så god mat och nötter såklart!

Nu ska jag ge mig iväg till Ylva för mys hos henne. Lars, Mats och Petter har "kill-kväll" så det är bäst att hålla sig borta! hehehe. De är på O´learys nu men kommer snart hem för att fortsätta playstation-spelandet.

Ska rehabilitera min hand och återkomma med nya tag.

måndag, november 5

Bebisar

Ikväll träffade jag några härliga tjejer från sporthallen för en fika på stan. Det blev massor av babysnack då en är gravid i 6:e månaden, en hade en tjeja på 6 veckor och en tredje en pojke på dryga 6 månader! Återstod bara jag och Elin som inte hörde till den mammaskaran. Den minsta lilla plutten var likt en liten ängel, den mest perfekta bebisen jag sett! Hur kan man vara så söt?

















Halloween

Vilken fantastiskt lyckad halloweenfest det blev! God mat och välkomstdrink, fina utklädnader, glatt humör och underbara vänner. Kvällen kunde inte blivit bättre på något sätt. Tusen tack alla härliga för att ni gjorde tillställningen oförglömlig. All planering och styr inför festen var värt varenda sekund. Bilderna får berätta resten.

































fredag, november 2

Massage

Veckan har förflutit snabbt trots att jag inte gjort det stora. Har blivit en del massagetimmar nu vilket inte är ovälkommet. Det är riktigt kul men samtidigt riktigt slitit för axlar. Skulle nog själv behöva en härlig massagebehandling. Men man hittar bättre teknik för varje tillfälle så jag kommer va proffs inom kort! hehe

Annars går alla tankar till vår inflyttning resp. halloweenfest imorgon. En hel del som ska planeras och det ska städas och fixas. Vill ju att det ska bli så perfekt som möjligt. Sån är jag och har alltid varit. Detta innebar att älsklingen och jag genomförde en storshopping igår! Nu ska vi nog ha så det räcker till alla 16. Kommer bli superkul. Har längtat efter detta länge nu och jag är säker på att det kommer bli lyckat. Med hela gänget samlat kan det ju inte bli annat. Välkomna hit allesammans!

Dagen idag kommer alltså att ägnas åt allt fix. Har redan börjat tvätta för att inte ha hela badrummet fullt av kläder. Sedan väntar massa annat... Men så kul att styra med allt. Det är som en del av hela grejen!

Tvättstugan väntar....