söndag, oktober 26

Bovetefralla

Måste bara skriva att jag nu har provsmakat en halva av mina nybakade Bovetefrallor. Jag måste ändra mig. Detta var en helt fantastisk fralla! Saftig, god och med en härlig konsistens! Det var som jag tidigare skrev riktigt besvärligt att baka dom men det var det upperbarligen värt. Ska sägas att jag inte hade några solrosfrön i mina (om någon annan får för sig att prova). Nästan så jag redan ser fram emot frukosten imorgon så jag får äta den andra halvan!









Inte lika fina som orginalet men ack så goda!

Full rulle

Nu är det verkligen mörkt och snart är det vinter. Såg detta i ett skyltfönster när jag cyklade hem från sporthallen precis. Det är väl iaf 2 månader kvar till jul, eller..?

Började dagen idag redan kl 7 med tvättstuga. Upp och ner som vanligt. Alltid lika trist. Nödvändigt ont.
Sen var jag ute i Ikanohuset för att ta ett foto på Expert. Ett foto som ska hänga på väggen i Sporthallen. Instruktörerna ska tydligen finnas representerade där. Jag var verkligen inte ensam i Ikano idag med tanke på att det var löningshelg och alla butiker öste på med erbjudanden och rabatter. Jag strosade runt lite men det blev inte mer shopping än en ny parfym, några julkort och lite varor på Willys!
Hem igen för att laga lite mat. Har länge tänkt baka Bovetefrallor som jag fått tips av från en blogg så detta passade jag på att göra där efter. Blev inget lyckat bak. Har aldrig lyckats skapa en sån kletig deg någonsin! Men så skulle det göras på dinkelmjöl och jag hade blivit varnad för att det kunde bli kletigt. Inte kunde jag tro att det skulle bli SÅ kletigt! Hör även till saken att jag bokat in mig på ett träningspass på kvällen så frallorna fick nog inte tillräckligt med tid i ugnen. Men så har jag faktiskt inte smakat på dom än så det kan ju fortfarande visa sig vara fantastiska frallor!
Träning ikväll sen alltså. Var bara Core så jag känner mig inte riktigt tillfredsställd. Hade velat bli mer trött. Nåja. Ibland kanske man bara ska va nöjd med det lilla.

I lördags förmiddag hann jag däremot träna lite hårdare. Sen hade jag bjudit pappa på kalas eftersom han fyllt år. Tiden för bjudningen var 14 men han kom redan 13.15. Då hade jag som ni förstår inte hunnit fixa klart myset. Pappa fick snällt slappa i soffan till allt var ordnat. Det bjöds på Smörrebröd med rödspätta med remouladsås samt ägg med kaviar. Efter detta smaskiga var det dags att hugga in på kakkalaset. Hade sparat alla 6 sorters kakor sedan vårt tidigare kalas. Våra magar var riktigt fullproppade efter detta kan jag lova! Men så mums. I present hade jag köpt kalsonger, strumpor och så 2 biljetter till dagens elitseriematch i hockey.









Efter kalaset bar det alltså iväg till Cloetta Center för att se LHC-Frölunda. Arenan var nästan fullsatt så det va stämning på läktaren. LHC bjöd dock inte på någon större stämning i första perioden, men sen så blev det fart på det hela. Riktigt kul match. Typiskt nog förlorade vi.









Efter matchen var planen att vi skulle avnjuta en underbar middag på restaurang. Fler än vi hade tänkt detta så det var fullsatt nästan överallt (iaf där vi ville äta!). Är det löningshelg så är det. Vi hamnade till slut på Magnolia och det blev en besvikelse. Maten var visserligen god men det var inget över det vanliga och definitivt inte värt pengarna. Nåja, mys var det iaf.
Pappa och jag hade alltså en riktig heldag tillsammans. Det är verkligen inte ofta vi träffas så detta var mycket uppskattat. Grattis i efterskott pappsi!
Pappa åkte hem och jag slappade på soffan. Lars hade killarna på besök så de satt i köket och spelade kort. När jag somnat i soffan bestämde jag mig för att lägga mig i sängen istället. Gjorde mig klar och la huvudet på kudden redan 23. Trodde jag ja! Skulle ju ställa klockan tillbaka vilket innebar att jag istället la mig kl 22!!! Hehehe. Inte ofta man sover 22.15 en lördagskväll. Nåja, skönt va det.

Tar helgen baklänges så nu har jag kommit till fredag kväll. Då var det dags för avtackningsfest för Birgitta i sporthallen som slutat som chef. Vi var 15 st som slutit upp hemma hos Anita för att äta gott och ha en trevlig kväll tillsammans. Det var knytkalas med förrätt, varmrätt och efterrätt. Jag är glad att jag fick efterrätten för då kunde jag baka mina snabba, enkla och helt fantastiska chokladrutor! Vi hade en superkväll ihop med massor av roliga historier från sporthallens forna tider och med lekar som fick kroppen att vilja röra på sig. Sporthallsgänget - I like! 23.34 tig vi taxi tillbaka in till stan. Några tappra brudar gick till BK medan jag följde en annan till pendeltåget. Är glad att jag avstod partyt på Ågatan och gick hemåt.







































Lars har spelat basket både lördag och söndag då det va seriespel i Eskilstuna. Norrköpings Dolphins chanser till ytterligare ett SM-guld gjordes riktigt tydliga då de vann alla tre matcher med stora marginaler. Är säker på att de kommer gå igenom serien med bravur och att jag får va med och fira även denna säsong!

Börjar bli dags att runda av. Ska flytta mig till soffan snart. En film är aldrig fel på en söndag.
Tack och hej för denna gång.

tisdag, oktober 21

BodyAttack

Nu är jag verkligen i en period där träningen känns hur bra som helst. Igår körde jag med säkerhet det häftigaste steppasset någonsin! När jag kom in i salen var det packat med folk och brädor in till sista plats. Jag fick nästan inte plats med min bräda framme vid speglarna. Passet och koreografin flöt på som aldrig förr och alla körde verkligen gärnet. När det va dags för finallåten med mer ös i kan jag lova att svetten sprutade och att energin var på topp. När vi sedan avklarat denna låt var det flera som undrade om vi inte kunde köra igen. Visst sa jag, för att tillfredsställa kunderna och för att det är så jäkla kul, så vi körde ytterligare en final med volymen på högsta nivå. Alla skrek och ropade, jag pushade så mycket jag kunde och vi hade riktigt kul. Det hör till saken att vi redan innan denna sista låt hade dragit över tiden och att det egentligen va dags att stretcha. Efter rosades jag till skyarna och jag kunde inte annat än att tacka mina älskade kunder tillbaka för ett bra jobb på brädan. (Med risk för att detta blev egotrippat så är jag verkligen så glad.)

Till våren ska vi i sporthallen satsa på två nya träningsformer: BodyAttack och Funky Kidz. Jag har visat intresse för BodyAttack som är ett LessMills-koncept. Fattar inte vad jag gett mig in på. Inget är bestämt men blir jag antagen att bli instruktör är det utbildning som gäller i helgen innan jul (19-21 dec). Sedan är det vidare kvartalsutbildningar för att få de nya releaserna. Spännande! Saken är att jag inte fattar hur jag ska orka! Dels att orka va instruktör med tanke på hur konditionskrävande koreografierna är och dels med tanke på den tid det kommer ta att plugga in passet. Men så det är det där men:et. Det skulle ju va så jäkla kul att köra denna svettiga, pulshöjande och energihöga träningsform. Får se hur det blir...

söndag, oktober 19

Höstpromenad

Efter lite slapp idag till närmare kl. 16 tog jag tag i mig. När jag såg hur solen hade svårt att ta sig igenom våra fönster bestämde jag mig för att putsa dom. När jag sedan ändå var i farten skrubbade jag ugnen också. Det slutade med att jag städade upp efter grabbsen också med disk och dammsugare.









Hösten bjöd på det finaste vädret idag så jag kunde inte låta bli att ge mig ut på en promenad. Jag kom att tänka på en artikel i ToppForm om att ta till vara på solens strålar för att få igång produktionen av D-vitaminer i kroppen och för att skapa ett mentalt välmående. Jag tog kameran med mig ut så istället för en svettig powerwalk blev det ett strosande med njutning. Jag försökte fånga Linköping i sin höstprakt. När jag kom till en av Stångåns osäkraste platser under kvällstid såg jag att de hängt ljuskronor i träden. Snacka om att kommunen har tänkt till. Fullt av ljuskronor har till syfte att lysa upp i mörkret. Mycket fint.
Galet vad det blir mörkt fort nu. Solen sken för fullt när jag gick och det va riktig skymning när jag kom tillbaka.













































Efter en utevistele på närmare två timmar (inklusive shopping på Priso) har jag nu ätit lite grillad kyckling och pommes. Älskar Prisos grillade och det smakade extra gott så här lite dagen efter. Lars har också kommit hem från sin heldag i Norrköping. Fullt med basket hela dagen så han är trött och sliten. Nu ska vi snart sätta igång en film och avsluta ännu en vecka med soffmys.
I fredags kväll tyckte Lars att vi skulle fira lite så han hade köpt hem en Asti Cinzano. Denna delade vi på till Idol och hemlagade tortiliapizzor med efterföljande tilltugg! Mys på högsta nivå. Efter en lång dag somnade jag som vanligt i soffan. Inte så kul när man sen insåg att hela torkskåpet va fullt med tvätt. Inte mycket att välja på än att ge sig ner i tvättstugan mitt i natten.









Gårdagen innebar Öppet Hus i sporthallen. Vi instruktörer hade bla. förberett en uppvisning med presentation av de träningsformer vi erbjuder. Vi hade klätt oss i snygga svarta Capribyxor och en rosa topp från Casall och gav allt för de få som hade tagit sig tid att titta på. (Hade varit trevligt med större uppslutning.) Vi hade iaf kul. För övrigt var det prova-på-pass, tipspromenad, kareokespinning, utlottningar, erbjudanden, förfriskningar mm. Det blev verkligen en heldag för mig i sporthallen med massor av träning. Kom dit 10.15, första uppvisningen kl.11, stannade och körde step kondition, hem en sväng för matpåfyllnad, tillbaka till 14, uppvisning igen kl 14.30, ledde själv ett Flowinpass och sen avslutade jag med aerobic dance innan jag åkte hem vid 17. Älskar verkligen detta!

Medan jag levde livet i träningskläder hade Lars en kompis på besök hela dagen, kvällen och natten. De hade bokat en spel-, film- och grabbhelg så jag skulle hålla mig borta från Birgittagatan så mycket som möjligt :) Men det var med andra ord inte så svårt. De lagade mat och fördrev sedan hela lördagen i soffan. Härliga grabbar!









Ingen rast o ingen ro för mig igår för på kvällen sen va det dags för tjejkväll. Skulle sluta upp med goda vänner kl 19 på Butterfly för att sedan ha en helkväll tillsammans med avslutning på Harrys. Vi åt gott och hade riktigt kul. Inte nog med all träning på dagen, musiken på dansgolven gjorde ju inte att man stod stilla precis! Fullt ös hela långa natten så benen och fötterna va riktigt trötta när jag sen fick av mig stövlarna i hallen. Väl hemma möttes jag av mina pojkar som fortfarande satt uppe och spelade playstation! Söta! Jag gick alltså och la mig först. Tokar.


















Idag är det söndag, en slapp härlig söndag. Lars och Jocke åkte tidigt till Norrköping för att ha en träningsdag med basketlaget. Ensam hemma har jag ätit en sen frukost, tvrepriserna går på Tvn och jag har fortfarande inte bytt från sovkläderna. Solen skiner utanför fönstret så jag tänker mig en långpromenad om en stund. Lite frisk luft i näsan vore inte fel.

tisdag, oktober 14

Kakkalas

Efter en vanlig arbetsvecka med träning och pyssel på kvällarna kom den fullspäckade helgen.
Vi hade bjudit in till kakkalas för 9 vänner på söndagskvällen så detta skulle ju förberedas. Kakkalaset skulle bli a´la Lejla så det va inte bara två sorters kakor som skulle bakas! Jag älskar att baka så jag hade sett fram emot denna helg hur mycket som helst.

Förutom bakandet bestod lördagen av tvättstuga 7-12, lunchträff med Petra som va på besök i Linköping, träningspass kl 15 å sen en kväll med VM-fotboll hos en kompis till oss. Kan lova att dagen gick i ett!



























Tidigt upp igen på söndagen för att få klart med alla förberedelser inför kvällen å så laga lite kycklingpaj. Skulle även hinna till Sporthallen även idag för att träna inför de uppvisningspass vi ledare ska ha på nästa helgs Öppna Hus. Kul kul att få visa upp lite vad vi har att erbjuda för träningspass. Öppet Hus för nya och gamla deltagare med vanliga pass, prova på pass, uppvisningar av oss, föreläsning, utlottningar, erbjudanden och förfriskningar.







Tillbaka hem till kakorna. Kl 18.30 anlände våra gäster. Hade ställt fram en buffé av sötsaker, dukat med kaffekoppar och fat, tänt massor av ljus och kokat kaffe! Kan det låta mysigare. Det va mysigt! Delikatesserna smakade mumma så hela kalaset blev riktigt uppskattat. Det va värt varenda minut i köket. Supertrevligt att bjuda hem till något annat än bara festkvällar. Trevlig söndag kväll med kära vänner. Buffén bestod av kanelbullar, chokladkaka med glasyr, nötchokladrutor, godiskakor, dajmkakor och färgglada cupcakes.

















Problemet är nu bara att vi har kakor i hela kylskåpet. Lars tog med och bjöd bort en chokladkaka på jobbet och lite har vi fryst in. Men så är det resten. Det hamnar dessvärre i magen på Lars och Madelene! Svårt att motstå när de ler mot en i kylskåpet på kvällskvisten...

Måndag och tisdag v. 42 har redan passerat (snart jul). Energifyllt Step konditionspass avverkades igår med trevlig positiv feedback efteråt. Responsen från deltagarna ger en otrolig kick och gör att man med stor glädje återkommer kväll efter kväll. Är så tacksam!

Nu ska Lars och jag försöka stoppa annat är chokladkakor i munnen. På återskrivande.

måndag, oktober 6

Vilken kick!

Jag har precis kommit hem från mitt första steppass på närmare 2 veckor. Det första jag får höra från en kund när vi är klara är "Va kul det är att ha dig tillbaka." Hur glad tror ni inte att jag blev då! Inte nog med att jag själv hade adrenalinet på högsta nivå, det hade uppenbarligen smittat av sig även på mina deltagare. Vad härligt det är att va tillbaka.

Gårdagen innebar strosande i Tornby. Jag köpte ett par nya stövlar som ska användas till fest eller finare tillfällen och ett par leggins. Annars köpte Lars några tröjor å så införskaffade vi en gemensam almanacka så vi kan ha lite koll på varandra och vad som händer. Vi hade en riktigt mysig dag där ute (trots att Lars va sliten sen Harryskvällen :) ). Vädret va rusk nästan hela dagen så jag satt inne med en ansökan till ett jobb jag planerar att söka. Lars fick va kock denna dag och lagade den mest fantastiska köttgrytan med pasta till. Jag är imponerad. Vilken kock jag har till sambo! Jag hoppas nu bli bjuden på fler sådana smarriga rätter framöver.
Framåt kvällen sprack himlen upp så jag och Karin tog en riktig höstpromenad. Det va kallt om nosen men ack så friskt och skönt. När jag kom hem sen va det helt perfekt att byta till mjukiskläder, poppa lite popcorn och se film. Bättre avslutning på veckan blev det inte.

Nu ska jag hoppa in i duschen, äta några smörgåsar och krypa ner i sängen. Dagen är fulländad!

söndag, oktober 5

Kanelbullens dag

Gårdagen innebar höststädning på balkongen. Blomlådan skulle ner, möblerna rengöras och alla plattor som legat på golvet skulle torkas av. Det tog en bra stund innan alla plattor va rena men det var det värt. Nu är det ordning där ute inför den kommande vintern.









Kanelbullens dag var jag ju naturligtvis tvungen att fira med att baka. Skulle ordnat med kakkalas för våra vänner här men det får bli nästa helg istället. Jag bakade ett stort lass med smarriga kanelbullar som Lars och jag åt riktigt nybakade och varma! Mums va gott det va!









På kvällen gick vi till bowlinghallen där några vänner till oss hyrt 2 banor. Köpte en cider och hejade på så gott jag kunde. Riktigt kul hade vi. Vi satt kvar där en stund och hade trevligt innan vi fort satte hem till Karin och Tomas. Där blev det Hänga gubbe och Nintendo! När några av grabbarna skulle gå till Harrys avvek jag och gick hem. Kan lova att jag möttes av en stark doft av kanelbullebak när jag kom innanför dörren!

Nu är det söndag och jag ska snart gå och väcka Lars. Vi ska till Ikanohuset en sväng. Det är Kundklubbshelg å så skulle jag behöva en jacka och ett par stövlar stövlar. Efter denna tur får vi se vad veckans sista dag har att erbjuda.

Kram på er alla.