söndag, september 30

Dear Friends

De senaste dagarna har inneburit massor av härliga timmar med mina vänner och det har varit så betydelsefullt.
Började med en tacosmiddag på Linds med Malin i torsdags. Hon gav mig massor av stöd och uppmuntran i mitt arbetsdilemma. Vad skulle jag göra utan dina fantastiska råd och ditt härliga sätt att se på livet?! Tack för att du finns där och stöttar mig. Den där parmiddagen vi pratade om kanske inte blir så dum i alla fall. Skulle va riktigt kul.

I fredags sen hade älskligen och jag en riktigt mysig förmiddag. Besöket på Team Ortopedic var kanske inte det mest lyckade men spännande va det. Tanken var att protesens knä skulle på service och att informationen i knät därmed skulle föras över till ett låneknä. Hummm...? Tekniken var inte med oss så det blev ett outrättat ärende. Går ju inte att gå med ett knä iställt efter någon annan. Servicen får vänta. Vi besökte sedan de nya Gina Tricot- och Cubusbutikerna som jag bloggade om sist. Struntade i det ekonomiska tillståndet och köpte ett linne och en festtop. Sedan innebar Lars påhälsning av en vän på Carlings att jag köpte ytterligare ett linne och en tunika! Typiskt. Fast jag måste säga att jag blev riktigt nöjd. Dessutom har mina skeptiska tankar inför Carlings släpp. Cool butik det där! Man blir hungrig av att gå på stan så vi tog i på Café Cioccolata och avnjöt en supergod Ciabatte innan vi begav oss hemåt.

På kvällen var jag inbjuden på middag till Elin. Äntligen blev vår date av och vilken fantastisk sådan sen! Kvällen och natten var helt grym och timmarna bara försvann. Massa gott att äta, vin, drink och djupa samtalsämnen fick klockan att bli 02 innan det va tid att tänka på hemfärd. Men jag ville ju inte gå hem! Kan inte tacka nog för allt! Du är verkligen den härligaste och jag är så glad att jag fick chansen att lära känna dig. Måste bjuda igen och det snart!

I går hade Ikano kundklubbsdag så jag och Anneli gjorde alla butikerna där osäkra. Kan inte fatta att vi orkade gå där från 11.30 till 17.30. Men kul hade vi och med rabattkupongerna i högsta hug blev det lite shoppat även då. Fanns massa fint överallt så hade jag bara haft mer på kontot hade händerna varit överfulla med kassar. Resultatet av dagen blev dock en stickad tunika från Gina, jeans från JC, underkläder från BikBok och ljuslyktor/vas från Hemtex. För underhållningen under dagen stod September, The Poodles, Vincent Pontare och Mange Schidt. Inte för att vi hade tid att kolla på dom! En liten skymt av Poodles va allt! hehe. Supertack Anneli för en toppendag. Hoppas du hann hem till festen och att ballongerna gjorde susen. Får ta den där hårfärgningsdagen snart.
Lördagskvällen spenderades sedan i horistontellt läge i soffan. Va precis slut efter fredagens vin och dagens shopping. Lars erbjudande om att förlja med på fest avböjdes. Sträckte mig till att köra honom dit! Slutade med att jag somnade framför en film.

Dagen idag har det ännu inte blivit något vettigt av. Lite fotbad, TV och dator. Lars är på Mantorptravet på nåt motorevenemang så jag är ensam. Tänkte följa med honom på fotboll sen så jag får lite frisk luft i näsan. Pitabröd och en film får nog avsluta veckan sen.

onsdag, september 26

Intervju

Så har jag varit på min första anställningsintervju. Gällde en tjänst i Norrköping som aerobicsledare, massör och receptionist. Kan det passa mig bättre än så? Nix! Då undrar ni säkert hur det gick.... Det gör jag också. Svårt att säga men jag fick ett positivt intryck. Håller nu alla tummar för att det ska gå vägen. Med tanke på att tjänsten skulle innebära ca 7 pass i veckan plus massagetimmar ska jag nog lyckas hålla formen till jul! hehe. Skämt å sido så verkade det toppen. De jobbade även mycket ut mot företag och med arbetsskador samt med kost och den typen av rådgivning. Skulle va super att få jobba där. Dock bara 60% till en början men det skulle tydligen utökas. Blir en lång väntan till nästa vecka. Jag hoppas och tror så länge.
På måndag väntar nästa intervju men då är det arbetsterapeut som gäller. Lite krokar här och där är inte fel.

Jag vill ha pengar, och det nu! Gina Tricot har nämligen öppnat i nya lokaler i Gränden och jag höll på att svimma när jag gick in där i måndags. Vill ha! Fanns verkligen massor av fint och hela butiken hade stilen likt självaste huvudstaden. Grymt! Men efter att ha tänkt över mitt ekonomiska tillstånd slutade det med att jag köpte en top för 30 kr på Cubus rea! Lite tragiskt men vad gör man? Äsch så illa är det väl inte men ett extra tillskott i kassan nu vore inte fel.

Nu ska madde i väg till sporthallen och köra step och aerobics med mina kära deltagare. På återskrivande.

måndag, september 24

Nära och kära

I helgen har jag hunnit träffa alla som står mig allra närmast! Helt fantastiskt har det varit.
Kan börja med att berätta att jag hann i tid till passet i sporthallen och jag möttes av en full sal. Det va verligen superkul att köra gärnet med alla som hade pallrat sig dit den härligt soliga höstdagen.
När jag sedan kom till Hultsfred möttes jag av mamma och hennes goda mat. Alltid lika härligt att komma "hem".
Sen va det dags att besöka Hagadal för att se mitt älskade damlag spela match mot Kalmar. Icca, min kära, följde med och vi hejade så gott vi kunde. Tyvärr blev det förlust men lika kul för det hade jag. Saknar handbollen, lagkänslan och bara känslan av klistret på bollen.









Efter handbollen bar det vidare till farmor och farfar. Farmor har oturligt brutit lårbenet och arbetsterapeut som jag är måste jag ju se till så hon klarar sig! Med lite pepping är hon snart tillbaka, fit for fight igen. Maddes muffins kanske gjorde susen. Blev en sen kväll där för speedwayen höll oss kvar.
Vaknade på söndagen upp till en härlig höstdag. Som sig bör denna dag gav sig mamma och jag ut på korpens tipspromenad. Med solens strålar i ögonen löste vi frågorna galant. Jag lyckades till och med få bingo! 40 kr till mig! Grattis.
Efter att Lars bil lämnats på service satte mammas golf riktning mot Växjö för ett besök hos kusinen och det lilla nyfödda kusinbarnet August. Man blir ju så kär när man ser en sån liten en! Kunde inte ta ögonen ifrån den lilla plutten. Va riktigt mysigt att få träffa er alla.











Efter en lång dag i Växjö var jag ju bara tvungen att hinna träffa pappa också. Med massa mys i köket hade jag svårt att slita mig därifrån. Hade kunnat sitta där länge och bara prata men en bilresa på ytterligare 12 mil väntade.

Väl tillbaka i Linköping satt Lars uppe och väntade på mig. Kröp trött ner i sängen men med en underbar känsla i kroppen av att ha hunnit träffa alla jag älskar mest. Vad skulle jag göra utan alla er! Puss

lördag, september 22

Dagarna går...

... men vad händer? Inget uppskrivet i kalendern men ändå tycker jag att dagarna är fyllda av aktiviteter. Humm...
Nu är i alla fall äntligen vår inflyttningsfest planerad och inbjudningarna har förhoppningsvis anlänt till de utvalda. Ska bli så kul att få samla hela gänget i självaste All helgonahelgen och partaja lite. Hoppas bara att alla kommer. Är ju ute i skapligt god tid kan man tycka!
Veckan har annars bestått av fortsatt jobbsökande. Ringt runt till de verse chefer och faktiskt fått napp på två ställen. Kors i taket! Men jag håller låg profil för att inte bli besviken. Inget avslöjande här alltså. Kan bara berätta att det ena hoppas jag innerligt på! Precis det jag vill jobba med nu! Ojoj, första anställningsintervjun någonsin väntar alltså och jag är riktigt spänd och förväntansfull. Håll tummarna för mig.
Igår va madde duktig. Hela lägenheten blev städad, från dammning till skurning, goda pollymuffins blev bakade och smarriga våfflor blev gräddade! Tack Leila för receptet! Älsklingen och jag avslutade alltså fredagskvällen med mumsmys i soffan framför filmer långt i på sena natten.










Idag spelar Lars basket, McDonaldscup, i Eskilstuna. Tror första matchen spelas just i detta nu. Skänker mitt proffs en tanke!
Själv ska jag iväg och köra mitt step intervallpass i sporthallen nu. Börjar bli ont om tid! Sen bär det iväg mot Hultsfred. Mycket ska hinnas med idag: middag hos mamma, se mitt kära damlag spela handboll, hälsa på farmor och farfar och mysa med icca. På söndag åker mamma och jag vidare till Växjö. Vi ska hälsa på mitt lilla kusinbarn med familj. Ska bli så gulligt att gosa med den lille August.
Bäst att jag slutar nu. Inte så populärt att instruktören kommer för sent till passet!
Trevlig helg!

måndag, september 17

En vecka har gått

Veckan har bestått av massor utav träning då jag besökt sporthallen 5 av veckans 7 dagar. Känns bra med tanke på allt godis jag ätit den senaste tiden!
Förutom detta har jag bland annat besökt min kära farmor, haft filmkväll med Ylva, varit på modelltävling (deltog ej!) med Anneli och partajat på NH.
Angående modelltävlingen fattar jag inte hur juryn tänker. Den som vann var nog både den smalaste, minst vackra och den som gick sämst. Dagens ideal ligger långt ifrån mitt. Det va uttagning till Super model of the World och vi kunde av de 15 tjejerna bara tänka oss 2 som vinnare i Linköpings deltävling. Ingen av dem vann då såklart vilket var en riktig flopp. Ät mat för tusan!
Lördagskvällen blev en riktigt lyckad afton. Började med förfest hos älsklingen och mig då ölspel och playstation fick fart på stämningen! Vi hade verkligen superkul. Sedan gjorde vi dansgolvet på NH osäkert. Logoped- och läkarnollorna hade sin finsittning och vi hade biljett till eftersläppet. Efter en hel kväll och natt av snygga moves värkte fötterna rejält. Men det va det såklart värt. Längtar redan till nästa gång.



















Att gå upp på söndagen var inte lika kul. De värkande fötterna fortsatte att värka när de skulle ner i träningsskorna. Det var öppet hus på sporthallen och jag skulle hålla i 2 pass. Pga av dålig uppslutning blev det inget av det utan jag fick istället möjlighet att för första gången köra spinning. Inte så lämplig med tanke på att det var dagen efter. Jag trodde jag skulle dö flera gånger! Här går man och tror att man är vältränad och så får man veta motsatsen. Shit alltså! Jag har aldrig varit så trött i hela mitt liv. Det var verkligen det värsta! Första och sista gången tror jag... eller? Ojojoj... Elin, hur orkar du?!
Efter denna helg var det skönt att slappa i soffan. Lars och jag åt tacopaj och spelade Bingolotto! Jag vann 2 sverigelotter. Sedan såg vi film till långt in på natten. Mys.

Jag har nu bokat mig på kvällens cirkelträning. Vad gör man inte! Ska åka och svettas ytterligare en kväll. Ska bli skönt.

På återskrivande...

onsdag, september 12

Succé

Lars har gjort succé på fotbollens dag i Linköping!
I måndags var det fotbollsfest på Folkungavallen och FC Z från tv skulle möta ett ihopplock av linköpingskändisar i en uppvisningsmatch. Därefter skulle en derbymatch mellan Linköpings FF och Kenty avgöras. Lars var inbjuden att gästspela i FC Z då de var ont om folk och han visade verkligen hur fotboll ska spelas! Till skillnad från tafatta Tore gav han kändisarna en match! Dessvärre förlorade FC Z men det var älsklingen som fick skriva flest autografer och det blev han som intervjuades efter. Dessutom var det Lars som var på uppslaget i corren och som av en skribent blev utsedd till båda matchernas bästa spelare.
Ni kan tro att det satt en stolt "fotbollsfru" på läktaren!

tisdag, september 11

Veckan som gått

Oj, var ska jag börja? Har ju hänt massor. Lars föräldrar kom på besök i tisdags och stannade till i söndags. Har haft en helt fantastisk vecka tillsammans. Vi har varit vid Bergs slussar, besökt cloettabutiken, ätit middag med mina föräldrar på Bambugården, spelat kort, ätit gott, satt upp tavlor och massa annat mys. Avslutade helgen med EM-kvalfotboll i Stockholm. Ingen dålig vecka med andra ord!

























Sent fredag kväll/natt kom ytterligare tre danskar; Mads, AK och Mike. Efter en kort natt sömn bar det alltså iväg till Stockholm och fotboll. Men först skulle vi till campingen! Inte det lättaste! Pga en avfart fel hamnade vi mitt inne i smeten och kunde först vända på helt andra sidan av stan! Oj så fel det blev. Men lite komiskt va det! Fick ju trots allt se lite av huvudstaden.

Vi packade in oss i stugorna och tog sedan tunnelbanan till Råsunda (efter att först återigen ha hamnat fel!). Vi var tre som inte hade biljett till matchen men med lite flyt och ett bra pris lyckades vi också få. Med fotbollströjor och flaggor intog vi Råsunda. Vilken stämning! Superkul va det. Synd att det inte blev några mål bara. Trots våra skilda nationaliteter lyckades vi ändå hålla sams under hela landskampen! Älskar ju min dansk.




















Stort tack till min danska familj och mina danska vänner för en toppenhelg! Välkomna tillbaka.

tisdag, september 4

Besök

Sitter och väntar på att "svärföräldrarna" ska komma från Danmark. De ska vara här hela veckan och vi ska bara ha det kul tillsammans. Utflykter, spela kort, besöka mina föräldrar och massa annat mys. Veckan avslutas med en weekend i Stockholm. Det är EM kval i fotboll Sverige-Danmark! Ingen dålig match med andra ord. Ytterligare 3 danskar kommer sent fredag så vi blir 8 som drar i väg mot storstaden på lördag. Härlig vecka!

Inget bloggande på länge alltså. Skrivs om en vecka. På återseeende.

söndag, september 2

Lördag i september

Första dagen i september började bra. Kändes dock lite segt när alarmet ringde kl 9. Det var dags att ge sig upp för att köra step intervall i sporthallen kl 11. Snabbt blev jag pigg när höstens varma solstrålar mötte mig utanför dörren. Desto piggare blev jag av passet. Vilken energi man får! Var tom kvar efter och satte ihop koreografin till aerobicen på onsdag.
Efter en härlig träningsförmiddag intog jag och Lars Steve´s coffees uteservering. Tänkte att det nog var sista gången för den här sommaren så vi njöt. Med tanke på att det säkert skulle bli sista för året var jag ju bara tvungen att ha en Bosse till efterrätt! Å vad den smakade!
Innan det var dags att bänka sig på O´learys inför matchen mellan Man United och Sunderland (eller vad det va! hehe) tog vi en omgång biljard. Jag fick se mig besegrad med 1-2. En riktig match blev det dock!
Riktigt match blev det även på O´learys. Med öl och cider fick vi se Man United vinna. Och tur va väl det annars hade kanske inte resten av kvällen blivit så mysig som den blev! Man United-fan som älsklingen är. Trevligt ställe det där O´learys föresten. Trots att jag inte är någon fotbollsfantast var det riktigt kul. Lite så där lagom brittisk pub över det hela.
Fortsatte vår härliga pardag med en filmkväll i soffan. Såg den superbraiga Jakten på lyckan (The pursuit og happyness) med Will Smith och han son. Vilken underbar story och vilken härlig liten kille! Sötis.

Andra dagen i september har bestått av besvikelse i soffan då Kajsa inte ens lyckades ta sig över 1.97. Annars har dagen inte bjudit på det stora. Lars är och tränar ett tjejlag i fotboll. Är där och visar hur det ska gå till liksom. Sätter lite fart på tonårsbenen. Är säker på att han gör ett riktigt bra jobb där ute.
Tror jag ska göra lite fint i lägenheten nu. Ser inte allt för roligt ut här nu kan jag lova. Så får det bli, men först bara........

Ps. Blev aldrig någon natt på vår luftmadrass. Luften gick ur under filmen så jag hann inte ens lägga mig på den! Blir till att köpa en ny. Ds.