måndag, juni 25

Vad ska jag skriva

Så mycket som har hänt sen sist. Då skulle jag sova den sista natten i Linköping innan det skulle bära iväg till Hultsfred. Tyvärr har jag inte möjlighet att dokumentera den senaste tidens bravader i bilder så de får komma i senare inlägg. Nu har både en festival och midsommar hunnit upplevas. Båda helgerna har bestått av regn men ändå lyckats bli riktigt bra. Vad bra man kan må när man umgås med de man gillar som mest. Är så tacksam för alla vänner man har som gör tillvaron lite roligare.

Festivalen var lika traditionsenlig som vanligt; mys på gården utanför med god mat och dricka, härliga kompisar, bra konserter, skräp och roliga människor som lever campingliv. Trots att det var kallt så blev den lika lyckad som vanligt. Efter de tre dagarna var man lagom sliten och med en värkande hals intog icca och jag städområdet. Vilken skit! Hur kan man leva så? Nästa år ska armbandet köpas!

Efter några dagar av städ och planerad tillfriskning (från den värkande halsen som fortfarande inte är bra) var det dags för midsommarfirande. Dagen innan begav sig hela stora gänget (18 st) till Valdermarksviks camping där vi bokat 3 stugor. Vi klarade oss från regn största dagen av midsommarafton så den goda potatisen, (inte lika goda) sillen, skinkan, köttbullarna och grädden kunde avnjutas i långbord med en och annan nubbe till. Snapsvisorna var kanske inte av högklass men vad gjorde det! Vi var kvar på campingen ända till söndagen så vi hann med många grillkvällar, kortspel och annat mys vid havet. Innan vi lämnade stället hann jag med en tur på vattenskidor också! Riktigt kul. Söndagen bjöd nämligen på fint väder så skidåkningen innebar det första doppet för året. Brr... Tack alla för en riktigt trevlig midsommarhelg!

Under de senaste dagarna har även två underbara haft sina födelsedagar. Detta är inte att förglömma så här vill jag säga ett extra grattis till er, Elin och Icca. Ni är bara så goa´. Gillar er hur mycket som helst.

Så här i början på den sista lediga veckan innan semestervikariatet har jag genomfört en runda på golfbanan. Oväntad bra score trots halvdant spel. Har planerat in en ny runda på onsdag.
Nu ska det slappas i soffan hela kvällen. Var länge sen det fanns tid för ett riktigt sånt slapp.

onsdag, juni 13

Vilket arbete!

Som vi har kämpat med denna flytt i värmen. Valde kanske inte den bästa helgen om man tänker på vädret. Men man ska väl inte klaga. Kartonger har som sagt stått oss upp över öronen och saker har burits fram och tillbaka. I måndags kom alltså flyttfirman för att transportera allt från det ena stället till det andra. Tacka vet jag flyttfirma! Vips så var det bara gjort. (Var lite orolig för sakerna ibland dock. Det gick lite väl fort en del gånger.)
Sen hade vi alltså 3 dagar på oss att få "allt" iordning för imorgon ska det åkas på festival. Som vi har jobbat och kämpat med allt. Upp vid 8 och ner vid 01 är det som har gällt. Alla möbler skulle byggas ihop, saker skulle på plats, det skulle städas och moppas ett antal gånger för att försöka få saker rena. Efter att ha moppat golvet 4 gånger är det fortfarande skitit! *Suck*
Vi gjorde ett ryck idag till Ikea för att inhandla "det nödvändigaste", dvs inte endast bara det nödvändigaste. Men så mycket fint vi fick. För att inte tala om hur fint vi har fått det! Vi är så glada för allt. Det har blivit precis som vi hade tänkt oss. Dock märks det att den nya längenheten är 40 m2 större än den andra! Massa plats över! Hur ska vi lyckas fylla det?
När Lars danska vänner kom vid 20.30-tiden var det bara en byrå och en lampa till köket kvar att bygga ihop. Plus att gardiner ska upp, blommor ska köpas och mycket mycket mer som vi ännu inte har inhandlat! Det kostar att flytta. Men så här fint har vi det nu. (Lägenheten gör sig dock inte rättvis på bilderna. Med en dålig kamera och i mörker kan det tyvärr inte bli bättre.)



Nu ska det dock bara sovas en riktigt skön natt för imorgon väntar den första av 3 dagars festival i Hultsfred. Det är en sådan härlig tradition att komma hem till mamma, folk överallt och musik som spelar dynget runt. Å vad jag längtar. I år tar jag alltså med mig 3 danska festglada så det ska bli riktigt roligt! De ska få uppleva sin första Hultsfredsfestival så jag hoppas att vädret är med oss så det blir en riktig kanonhelg!
Kanske kan vara en idé att packa väskan igen (typiskt när jag precis packat upp den). Mycket kläder som ska med hem. Måste klara både festival, midsommar och dagar därimellan. Hur ska det gå? Är nog idé att sätta fart. Ännu en dag som kommer sluta 01!


Festivalen, here we come!
(Lär alltså dröja innan nästa inlägg kommer!)

söndag, juni 10

Flyttar

Tar en paus i allt flyttarbete nu. *pust* Det är ett hårt arbete. Hela gårdagen gick åt för att åka runt till alla möbelbutiker och hämta upp alla fina möbler vi köpt. Pappa kom med sin stora lastbil, tur var det. Så mycket kartonger det blev! Nu fick man äntligen se vart alla pengar på kontot tagit vägen. Inte nog med att de skulle in i lastbilen, de skulle ju ur också och in i lägenheten. Men en liten hiss är det bara att ta trapporna! Tack snälla pappa och Petter. Vad skulle vi gjort utan er. I den heta värmen rann svetten från pannan medan det bars och skruvades. För skruvades gjordes det ju också. Ett köksbord, 6 stolar, ett soffbord och 2 sängbord var det som hanns med innan det var tid att säga hej då för den gången. Det var värt allt slit för fint blev det! Vilka fina möbler vi köpt!

Tog en brake från flytten igår kväll och åkte till en kompis till Lars och grillade. Satt länge ute i sommarkvällen och pratade. Det var riktigt trevligt och superskönt i sommarkvällen.

I dag var det tidig uppgång som gällde. Alla flyttkartonger skulle fyllas för imorgon kommer flyttgubbarna. Har kommit en bra bit på väg nu men det är mycke kvar. Fattar inte varför man har så mycke saker. Titta bara på allt stök! Vi får inte plats. Nåja, inte tid att sitta mer nu. Måste som sagt vara klara imorgon.
*pust*

Examensdag

Kan en dag bli mer lyckad! Nej, aldrig. Började med att jag hämtade ut min abslout sista tenta som visade att jag var godkänd. Inte en enda omtenta på 3 år! Därefter kunde jag med lättnad och glädje öppna upp champangen och mingla en sista gång med hela klassen. Drycken och tilltuggen smakade underbart så där på förmiddagen och i den strålande sommarsolen. Kändes som den lyste för mig den dagen.

I kyrkan fick jag uppleva en fantastisk stund. Var nära till tårar flera gånger. Ljuvlig sång från studenter och studierektor samt tal och blomutdelning till oss arbetsterapeuter (för det är vi ju nu!). Därefter var det kramkalas och massa lycka till till hela klassen. Önskar alla allt gott.

Sedan väntade god mat på Ming Palace med mina nära och kära. Är så tacksam för att ni alla kom för att glädjas med mig. Kan inte tacka er nog för all uppvaktning, det betyder så mycket!
En riktig examenstårta väntade sedan på oss vid Tannefors slussar. Å vad jag njöt. Det fina området vid slussarna kan inte sluta att imponera på mig. Allt var så lyckat. När allas magar var mätta väntade en rundvandring i vår nya lägenhet. Den blev uppskattad och vi är så glada för att få flytta in där. När jag tackat mina kära så mycket jag kunnat var det dags att säga hej då. Tusen tack igen!








Examensdagen slutade inte där. I Linköping hölls hamnfestival så jag, Lars och Petter gjorde ett besök nere vid Kinda kanal. Massor med folk, öltält, restaurang, bra coverband, skratt och sång spred sig över vattnet. Vi njöt av öl, cider och vin i gröngräset vid vattenkanten långt in på natten. Bättre avrundning på en toppendag kunde det inte ha blivit. Jag är så lycklig!











torsdag, juni 7

Examenssittning

Vilken fantastisk nationaldag det blev! Hela förmiddagen brände jag mig i solen ute på gräsplanen. Kan inte fatta att det kan vara så härligt att plåga sig i solen. Njöt som bara den.










När klockan närmade sig 15 var det tid att ordna allt inför minglet; ananas, melon, vindruvor, kex och ost skulle läggas fram lite snyggt. Kl. 17 kom alla sittningsfina klasskamrater för att avnjuta allt ihop och det blev helt perfekt! Se bara vilket mys det var. Härliga sol gjorde susen. Sedan begav vi oss till Hotell Radisson för att mingla lite till i baren för att sedan njuta av vår sista kväll tillsammans. Även middagen blev helt perfekt. Alla var glada och maten smakade hur gott som helt. Pricken över I´et var när den sprakande drinken till mig kom. Tack klassen för uppskattningen! Kvällen var inte slut bara för att att sista sittningssången var sjungen. Vi begav oss alla (nästan) till Platens där vi dansade hela natten lång. Blev en riktigt lyckad nationaldag som sagt.

Söndagsmorgonen bestod av ett besök på Kungsgatans vårdcentral där jag ska ta över verksamheten i sommar. Insåg att jag inte lärt mig allt under dessa tre åren! Hjälp vad mycket jag ska försöka reda ut. Det löser sig... det gör det alltid. Efter en liten statsrunda och massa fix inför flytten smaskade jag och Lars tacos ute i solskenet. Med en redan bränd kropp kändes solens strålar rejält.
Fick veta idag att lägenheten var färdigrenoverad så Lars och jag gick dit ikväll med skurmedel och trasor i högsta hugg. Va fint det blev! Hallens härliga tapeter mötte oss och vi blev så nöjda. (Dock kunde det varit mörkare i sovrummet.) Vi gjorde rent precis överallt så nu är det bara att flytta in. Pappa kommer med möblerna på lördag och så kommer flyttgubben på måndag. Helgen är alltså bokad för pack!
Imorgon är det den STORA dagen. Inleder med champangefrukost och sen är det kyrkan som väntar. Får inte glömma näsdukarna! Kanske borde lägga huvudet på kudden och sova den sista natten som student nu. Examen here I come.

tisdag, juni 5

Snart....

Tre dagar och en sista tenta senare är jag här på bloggen igen. Känner mig inte alls säker på att måndagens muntliga framträdande gick som det skulle men jag håller hoppet uppe. Måtte jag ha klarat mig.
De senste dagarna har varit fulla med planerande och shoppande inför kommande avslutningssittning och examensdag. Har sprungit runt som en tok i alla Linköpings butiker för att hitta något att ha på mig. Hur svårt kan det vara att hitta ett vitt linne? Efter dagens sista ryck är allt iaf löst (eller saknar egentligen vita skor). Hela jag är fylld av massa känslor. Lycklig, glad och lättad för att det äntligen är slut. Samtidigt en olust över att det just är slut och man ska ut i den stora världen där man inte vet vad som väntar. Den trygga tiden som student är över och man ska bli stor och kunna det mesta.
Efter dagens termins- resp. utbildningsutvärdering var det mingel på skolans bakgård. Lärarna hade ordnat cider, tilltugg och underhållning. Var riktigt trevligt och sådär härligt skolavslutningsmässigt. Sen bar det av till Netto för inhandlande av plockmat till klassens "förmingel" hos mig imorgon innan vår avslutningssittning. Med det härliga sommarvädret kan minglet ute i gröngräset inte bli annat än lyckat. Ska bli en riktigt fantastisk nationaldag. Ska ägna hela förmiddagen åt sol ute på gräset sen ska det njutas, ätas och festas tillsammans med klassen för sista gången. Minglet börjar 17 och så är det bokat på Radisson Hotell för fördrink 19. Med alla perfekta förutsättningar kan det inte bli annat än en riktigt lyckad kväll. Jag längtar!

Kan inte fatta att det är slut! Nu ska jag bara njuta i två dagar innan det är dags att säga "hej då" till alla "kollegor"! Vilken tid jag lever i nu!

lördag, juni 2

Lördag

Var uppe i ottan och gick härliga 6,5 km längs den grönskande och vackra Kinda kanal. Solen lyste ikapp med alla blommor som börjar öppna sig för världen. Jag njöt av den timmes långa och svettiga promenaden.
Efter en välsmakande frukost var det datorn och förberedelserna inför måndagen som väntade. Satt på en stol framför burken hela dagen, trots att det fina vädret inbjöd till något helt annat. När klockan närmade sig 18 och Lars givit sig iväg för grill och uppladdning inför EM-fotboll skrev challe och meddelade att det var tid för en öl (cider) på stan. Svårt att motstå detta så vid 19.30 var vi bänkade på NH med öl, cider och vitlöksbröd i massor. Det var riktigt trevligt och att avsluta kvällen med en varm chokladdrink med likör 43 var inte fel. Blev inte så sent. Insåg att det trots allt blir fullt upp i nästa vecka. Gäller att hålla ut ända in i det sista.

Jag tror att sängen är det rätta för min del just nu. Trots lördagkväll så drar den. Eftersom sammandrabbningen mellan Sverige och Danmark inte slutade så lyckat (för danmarks del) ska det bli spännande att höra hur Lars mår. Fotbollsfantast som han är så är det nog inte på topp.

Absolut sista rycket imorgon så det är ottan som gäller för alarmet. Inleder med promenad och sen är det bara att ligga i. Nu är det sängen som sagt. God natt

fredag, juni 1

Godkänd!

Kan inte låta bli att sprida den glada nyheten. Det var ett riktigt jubel som utbröt när mailet om tentaresultat öppnades! Den regniga dagen i Linköping blev helt plötsligt mycket soligare.
Resultatet gjorde även att jag fick en extra kick också inför det sista rycket på måndag. Tenta - here I come!