söndag, augusti 22

Älskat besök

Denna vecka har varit lite udda men just därför har den också varit helt grym.

I tisdags va jag på EasyLine-workshop. Inte för att jag ska bli instruktör i det utan mer för att jag ville testa om denna träning kunde vara något för mitt knä. Det va det, om man nu håller igen lite och inte öser på så förskräckligt på benövningarna ;)

I onsdags kväll kom sen Lene (Lars syster) o Lasse på besök från Danmark. Jag fixade ihop lite mat framåt kvällskvisten och så blev det bara en lugn och trevlig kväll.
Både Lars och jag jobbade torsdag och fredag men valde att sluta tidigt så vi fick mycket av dagarna tillsammans ändå.
Från torsdag till söndag höll Linköping stadsfest så det var bla. en International Streetmarket på torget med mängder och mat och delikatesser från hela världen. Där valde vi att äta lunch både torsdag och fredag. Ena dagen någon wok från Nord Afrika och andra en hamburgare från Australien och Crepes från Frankrike. Mumma så gott :) England representerades av ett gigantiskt bord med olika fugde och andra godsaker. Den kvitteringen va inte att leka med... ;)











Under tiden de varit här har vi även besökt Bergs slussar där vi spelade den nybyggda äventyrs-minigolfbanan och strosade bland slussarna. Turligt nog kom sightseeing båten precis så vi fick se hela vetenskapen med allt vatten som ska byta plats. Märkligt att det funkar. Sedan gjorde vi ett besök i Ljungsbro och i CloettaButiken. Köpte på oss massa godsaker även här! Nu har vi fyllt skafferiet till långt fram till jul.








































Utöver detta har vi ätit gott på restaurang Gula huset, besökt Bosses glassbar, spelat kort och fördrivit tiden med andra roliga spel.









Dagarna har bara sprungit förbi och det är redan söndag. Våra underbara gäster har lämnat oss igen och jag har varit en heldag i Sporthallen. Korpen höll konvent så det var fullspäckat med pass från kl. 9-16. Jag lyckades ta mig igenom 5 pass med mitt strulande knä. Inte precis så det va tänkt. Skulle gå dit för att få inspiration till mitt eget steppass men kunde inte hålla mig borta från all medryckande musik. Dock höll jag igen och körde inte för fullt. Har insett att knät inte håller till det. Är iaf nöjd med dagen. Fått massor av tips till mitt step konditionspass så nu är det bara att knåpa ihop det och hålla tummarna för att jag kan köra det snart.
Kom hem helt slut efter denna tuffa dag. Kopplade av en stund i soffan, duschade och stekte godaste pannkakorna. Nu är Lars o jag mätta och goa så nu väntar bara en sedvanlig söndagsfilm innan vi startar en ny vecka.
Tack älskade Lene o Lasse för ert besök. Ni är helt fantastiska! Nästa gång vi ses har två blivit tre. Kärlek.

söndag, augusti 15

Hultsfredsvisit

Lars är tillbaka från Tyskland och sambolivet flyter på i sin ordning. Han har semester veckan ut så medan jag kämpade på i Nyköping torsdag o fredag passade han på att va ute på sjön. Lyckades få upp någon gädda.


Knät är inte lika märkligt som det varit. Nu är det mer en molande värk hela tiden. Jag petar i mig mina tabletter och hoppas på det bästa. Har abstinens och är depp över att inte köra pass. Klarade 20 min på crosstrainern i fredags så det får det bli igen imorgon. Håller alla tummar att det läker och blir bra.

I helgen åkte vi till Hultsfred till våra älskade vänner som man träffar alldeles för sällan. Det var GP-speedway i Målilla så dit begav sig pojkarna. Jag, Icca och Ida stannade istället kvar och grillade och snackade massa över någon flaska vin. Det var en underbar kväll med riktig värme som i utlandet. Och som jag saknar dessa fanastiska själar till vänner! Framåt midnatt kröp vi i kojs.
Icca och Henke har verkligen gjort ett toppenjobb med sitt hus. Inte nog med allt snyggt inomhus så har deras senaste projekt med altanen blivit superfint. Med alla detaljer som tidningar och ljus blir helheten grym.





































Efter en stor och god frukost framåt lunchtid gjorde vi ett kortare besök hos pappa o Gunilla innan vi åkte tillbaka hemåt. Älskar de där två charmtrollen :)

Efter uppackande och duschande blev det tacos. Perfekta söndagsmiddagen enligt mig! Kan tro det blir en film inom kort. Mys i soffan är bästa avslutningen på en fantastisk helg.

måndag, augusti 9

Basket

Lars har varit i Tyskland sedan i onsdags i förra veckan. Norrköping Dolphins är på träningsläger och inledde med en turnering. De lyckades som vanligt ta sig till final och fick möta Holland. Där tog det dessvärre slut med ynka 3 poäng som marginal. Jag är som vanligt stolt över vad Lars och laget presterar ute i Europa. Efter några ytterligare träningstimmar flyger de hem igen imorgon tisdag kväll. Oklart om jag får hem mitt proffs sent eller om det blir först onsdag. Nu borde de iaf vara redo och laddade inför kommande basketsäsong.

Själv kunde jag inte hålla mig ifrån gymet ikväll trots rekomendation från läkare om att vila. För mig är inte vila att ligga rakt upp och ner på soffan. Tror mer på sjukgymnasternas råd om att hålla knät igång och tränare under lättare belastning och med ett mer rehabiliterande tänk. Med knäskydd som stöd och Matilda som kompanjon körde jag lite uppvärmning på CrossTrainern och sedan främst styrka för överkroppen. Kändes skönt att va i gång och röra sig. Hoppas bara knät svarar rätt på det imorgon. Återstår att se för nu kryper jag i säng.

*God natt*

Uteblivet Triathlon men underbara vänner

Efter träning måndag, tisdag, onsdag och torsdag blev det för mycket för mitt knä som egentligen strulat sen långt innan sommaren. Det ville inte träna mer, va stelt, kändes oroväckande märkligt och va ömt. Med alldeles för mycket känningar va inget annat att göra än att besöka läkaren. Fick en tid i fredags och åkte då hem tidigt från jobbet. Slutade med diagnosen inflammation (trots att jag inte håller med pga uteblivna svullnader och värmeökningar...) och inflammationshämmande medicin. Ny uppföljning om två veckor och till dess vila. :( Jag är deppig och ledsen. Har mycket framöver i höst att se fram emot: Korpen Convent, Super Saturday, instruktör i Växjö, mina egna underbara pass med BodyAttack och Step och så närmast det Björsäter Triathlon där jag skulle ingå i Team Medley.

Team Medley fick i sista sekund istället ta in Frida för att springa min sträcka. Jag följde ändå med ut till Björsäter på lördagen för att kolla, stötta, pusha och heja fram mina underbara hjältar i lagtriathlonet. Pillan simmade som en galning rakt ut i sjön och tillbaka, Johanna trampade på för kung och fosterland i de östergötska skogarna och Frida kämpade stolt in hela laget i mål efter en tuff löparsträcka. Totala tiden blev 1 timma o 6 minuter. Dagen va grym och det va så roligt. Nästa år är jag en given medlem i Team Medley!



















































Kvällen var planerad hos Pillan men med sjukt barn blev de
t annat. Istället bjöd jag hem Johanna hem till mig och vi hade en galet lång kväll och natt tillsammans. Jag serverade tacopaj med tilltugg, vit chokladmousse och färsk frukt till efterrätt o så lite gott och blandat att tugga på till sist. Vi drack vin och drinkar och snackade konstant från kl. 19 till 2.30! Fatta att vi satt alla dessa timmar i köket och bara umgicks. Hur lyckat som helst :)

Söndagen visade sig bli riktigt seg. Lång startsträcka och till sist ett besök på Lidl. Har hört att de ska ha väldigt fräsch och god frukt och grönt så jag ville göra ett besök. Tänkte att basvaror också skulle bli billigare där. Dumt av mig att inventera Lidl en söndag eftermiddag! Inte mycket fräscht då... Lagom nöjd åkte jag hem och fixade och pysslade.
Sedan hade jag bjudit hem Linnéa på middag och filmkväll. Serverade parmainlindad kycklingfilé med soltorkade tomater, ost och kryddor inuti. Till detta en blandning av bulgur, broccoli, rödlök och frukt/nötmix och en vitlökssås. Hur mumma som helst.
Sedan hyrde vi film, värdelösa filmer och det tog oss lång tid att ens få igång playstation så vi kunde titta! Brudar ;) Trevligt sällskap gjorde att kvällen blev alldeles för lång. Inte mycket sömn den natten när alarmet ska ringa 5.20.


Vill hälsa till alla mina vänner som förgyller min vardag och mitt liv. Ni är helt fantastiska och ger mig sådan värdefull energi. Puss på er*

onsdag, augusti 4

Tillbaka

Avslutade min semester med att vara ledig måndag och tisdag. Hemma i Linköping, ensam och utan måsten. Det innebär att Madde städar hela lägenheten (då menar jag städar!). Dammar, dammsuger, moppar, röjer ur skåp, slänger skit som inte används, kastar tidningar, ordnar om, byter plats, pyntar. Lägenheten fick sig verkligen en ansiktslyftning och Madde en lugnare själ inför höstens intensitet. Försöker komma igång igen och äta lite sundare. Började med lax och nypotatis. Fantastiskt gott!















Sedan har jag bloggat en hel dag, tränat och firat med Mallan och Bempa. Känner mig nöjd och belåten med mina två extra dagar.

I dag, onsdag, var jag alltså tillbaka i verkligheten igen. Och det med basta! Inledde min första arbetsdag med inställda tåg. Visar sig vara bussersättningar veckan ut pga banarbete! När jag väl tagit mig till Nyköping möts jag av en obefintlig cykel. Någon har stulit min cykel! Lite regn på det och morgonen är lika grå som gråast. Hur ska jag nu komma positiv och laddad till jobbet när kollegorna väntar...
Blev trots allt en lyckad dag. Många ärenden väntade på mitt skrivbord men jag arbetade lugnt och stilla. Har lovat mig att anamma Malins tankar om sunt levene. Ingen stress och prioritera det som är viktigt här i livet. Jag jobbar på det!

Jag blir själv någon vecka då Lars åker till Tyskland på träningsläger. Han åker imorgon och inleder med en turnering fredag-söndag. Antar att jag kommer få hem en trött men riktigt laddad och basketsugen karl efter den genomköraren! Lycka till pluppen ;)

Jag bedriver nog mycket tid med träning. Har mycket att ta igen och mycket att träna upp mig inför. Hoppas nu bara knät inte strular till det... Blir Bodyattack ikväll. :) NU rättare sagt!

Hänger ni med?

Kors vad många inlägg det blev! Nu har jag iaf gott och väl sammanfattat och dokumenterat min underbara sommar och semester. Har levt som i en resväska men har fått uppleva massor med spännande och roliga saker.
Det är bara att sätta i gång och scrolla, klicka och läsa om ni vill hänga med på samma resa som mig!

tisdag, augusti 3

Kalmar o Öland

Semesterns sista resa blev en weekend med mamma till Kalmar o Öland.
Framme i Kalmar, checkade vi in på hotellet och kollade sedan på tappra deltagare i Ironman som gick av stampeln. Vi såg hur de kämpade på med cyklarna, i depån och hur de sprang i väg längs gatorna. Imponerande!









Sedan blev det shopping för hela slanten innan vi gick tillbaka för att fixa till oss för kvällen! Köpte mest massa fint pyssel till lägenheten. Vi skulle gå på Spanska Flugan, en utomhusteater med bla. Robert Gustavsson, Suzanne Reuter och Peter Dalle. På vägen dit hittade vi stans bästa uteservering och njöt med ett glas vin i solen. Riktigt rolig teater sedan! Älskar bara Robban :) Han gör hela showen. Blir endast en bild på scenen då fotografering var förbjuden ;)






















På hemvägen gick vi bla. förbi Kalmaranstalten och kunde sedan inte låta bli att stanna till på en uteservering med trubadur. Kröp in i en filt, drack en Bacardi och åt pannkakor! Somnade gott den natten.











Började söndagen med frukostbuffé. Styrde sedan bilen mot Öland och Soliden. Längs vägen öppnade sig det kala landskapet med de fina väderkvarnarna på rad. Strosade runt i den otroligt vackra parken vid Solidens Slott och förundrades över hur de kan hålla allt så fantastiskt. Undrade om kungen och drottningen möjligen va hemma då fönster va öppna... Så när vi är på väg ut kommer Karl VI Gustav plötsligt ut från slottet och lyfter hundar upp på en Jeep. Därefter kommer Silvia, helt vardagsklädd. Pararazzi var framme och fångade de två när de åkte iväg. Jippi!


























































Fortsatte förbi Borgholms slottsruin och mot Byxelkrok. Där gick vi in och ut i små bodar, åt godaste buffén och njöt av den efterlängtade solen! Tog sedan färjan från Ölands norra udde till Oskarshamn tillbaka. Därefter väntade en lång bilresa hela vägen hem till Linköping.













































Mamma och jag fick några efterlängtade dagar tillsammans och vi hade så mys!

Möttes hemma av Lars och vi kröp tillsammans ner i soffan. Borta bra med hemma bäst. Så underbart att få somna i sin egen säng. Dock summerar jag den här semestern som den bästa någonsin!