tisdag, augusti 3

Kalmar o Öland

Semesterns sista resa blev en weekend med mamma till Kalmar o Öland.
Framme i Kalmar, checkade vi in på hotellet och kollade sedan på tappra deltagare i Ironman som gick av stampeln. Vi såg hur de kämpade på med cyklarna, i depån och hur de sprang i väg längs gatorna. Imponerande!









Sedan blev det shopping för hela slanten innan vi gick tillbaka för att fixa till oss för kvällen! Köpte mest massa fint pyssel till lägenheten. Vi skulle gå på Spanska Flugan, en utomhusteater med bla. Robert Gustavsson, Suzanne Reuter och Peter Dalle. På vägen dit hittade vi stans bästa uteservering och njöt med ett glas vin i solen. Riktigt rolig teater sedan! Älskar bara Robban :) Han gör hela showen. Blir endast en bild på scenen då fotografering var förbjuden ;)






















På hemvägen gick vi bla. förbi Kalmaranstalten och kunde sedan inte låta bli att stanna till på en uteservering med trubadur. Kröp in i en filt, drack en Bacardi och åt pannkakor! Somnade gott den natten.











Började söndagen med frukostbuffé. Styrde sedan bilen mot Öland och Soliden. Längs vägen öppnade sig det kala landskapet med de fina väderkvarnarna på rad. Strosade runt i den otroligt vackra parken vid Solidens Slott och förundrades över hur de kan hålla allt så fantastiskt. Undrade om kungen och drottningen möjligen va hemma då fönster va öppna... Så när vi är på väg ut kommer Karl VI Gustav plötsligt ut från slottet och lyfter hundar upp på en Jeep. Därefter kommer Silvia, helt vardagsklädd. Pararazzi var framme och fångade de två när de åkte iväg. Jippi!


























































Fortsatte förbi Borgholms slottsruin och mot Byxelkrok. Där gick vi in och ut i små bodar, åt godaste buffén och njöt av den efterlängtade solen! Tog sedan färjan från Ölands norra udde till Oskarshamn tillbaka. Därefter väntade en lång bilresa hela vägen hem till Linköping.













































Mamma och jag fick några efterlängtade dagar tillsammans och vi hade så mys!

Möttes hemma av Lars och vi kröp tillsammans ner i soffan. Borta bra med hemma bäst. Så underbart att få somna i sin egen säng. Dock summerar jag den här semestern som den bästa någonsin!

Inga kommentarer: