söndag, november 30

Det var det det

Snön försvann lika snabbt som den kom. Men vad gör det. Här är julstämningen på topp i alla fall! Jo, visst hade julen känts lite mera aktuell med lite vitt på marken men då får man göra så gott man kan ändå. I fredags gjorde jag fint på jobbet med ljusstakar i matsalen och på rummet. Längtade sedan som en tok att få avsluta arbetsdagen och få komma hem och fortsätta pyntningen där. Jag städade. fejade, dekorerade och gjorde fint till långt in på kvällen. Tror bestämt jag var lagom klar till början på Idol. Med julskiva på hög nivå gick det undan. Nu är det jul igen.... Är själv riktigt nöjd med adventspyntet. Tomtarna får dock vänta någon vecka. Se bara så fint...


















Idag har jag julhandlat också. Många klappar som ska köpas så det gäller att sätta fart. Med ett tajt schema finns inte många tillfällen för dessa studer. Jag hade en ensam shoppingrunda på 4 timmar och jag lyckades bli klar med 4 av mina 10 spekulanter på julklappar. Man säger alltid att man inte behöver köpa så mycket men hur det än är så är det kul att ge bort paket. Nästan roligare att ge bort än att själv få.
För övrigt i veckan så stannade jag kvar i Nyköping igen mellan torsdag och fredag. Vi var 4 vikarier som bestämt att vi skulle gå på outletbutiken Fabriksbutiken som hade 30% på alla varor för kommunanställda. Det gäller ju att utnyttja det man kan som vi tog oss en sväng dit. Innan vi åkte hade de andra planerat att vi skulle äta sushi! Detta hade jag aldrig gjort i hela mitt liv så jag var mer än spänd och förväntansfull. I sushibaren överlät jag valet av bitar till kocken. Detta visade sig vara ett smart drag. Han hade koll på vad en nybörjare bör äta! Vi tog med oss sushin hem, satte oss på golvet runt soffbordet, plockade fram pinnarna och hade en liten genomgång av vad som skulle ske. Sushi var supergott! Riktigt mumsigt med detta smakrika ris med tillhörande avokodo, laxbitar, tofu, räkor och vad det nu var som man doppade i soya. Mums...
I Fabriksbutiken sen köpte jag inte det stora. Gick genom kassan med endast 156 kr mindre! Hade annars trott jag skulle köpt en hel del julklappar men det var mest muggar, porslin och husgeråd som jag inte direkt fick att passa till någon. Men det va sjukt billiga priser med tanke på att det först är en outlet och sen med 30 % rabatt.
Sov sedan på en luftmadrass hos Lisbeth som själv är inneboende hos en tjej. Som Lisbeth själv sa så fick jag stå ut med att det var lite spartanskt! Jag tackar bara för sovplatsen och för en riktigt trevlig kväll med mina nufunna vänner.

I går hade Lars och jag bjudit hem andra nyfunna vänner på besök. Två tjejer som också är instruktörer i sporthallen och deras män/sambos, vilken en av dom är Lars säljkompanjon på Centraltryckeriet. Efter att vi gjort Maxi och systemet osäkert på förmiddagen var det förberedelse inför kvällen redan från 14 och fram till de ringde på dörren. De välkomnades med ett glas champange och bjöds sen på potatisgratäng, grekiska färsspett, tsatziki, sallad och bröd till huvudrätt och så egengjord "glass" med daim till efterrätt. Det smakade gott och verkade riktigt uppskattat. Vi satt sedan och pratade och hade trevligt till in på natten. Mycket lyckad afton.
Nu är det alltså redan söndag och inte vilken söndag som helst. Första advent och bara 4 veckor kvar till jul. Första ljuset har vi tänt så nu återstår bara den sköna stunden i soffan innan det är dags att starta en ny arbetsvecka.

tisdag, november 25

Vinter

Första vintern och snön har kommit. Kan försäkra er om att Linda och jag hade stora problem att ta oss med cykel till jobbet i fredags och det har inte precis blivit mycket lättare sen dess. I fredags var det som en isbana på hela cykelvägen och nu har all snö kommit och lagt sig som ett täcke över. Linda hade roligt åt mig och min skridskoåkning med cykeln i fredags att det var tvunget att dokumenteras. Gick inte att varken cykla eller gå i den lutade kurvan! Ska dock tilläggas att jag inte var lika glad inombords som jag är på bilden. Var arg som ett bi när vi kom fram till jobbet, efter dubbelt så lång tid som det normalt tar. Det gick dock över när tårna hade tinat och näsan intagit en mer normal färg. Denna vecka har snön mest varit fantastikt. Den är ju trots allt riktigt fin.
Med den julkänsla som den vita snön skapar tillsammans med alla fantastiska ljusarrangemang som är i stan kunde jag inte låta bli att julhandla lite idag. Tur att affärerna har öppet till 19! Idag inhandlande jag min första julklapp, några julgardiner, en liten lysande gran och paketettiketter. Vilket mys det är att julshoppa. Har inte så många stunder på mig att bli klar så det gäller att ligga i för att bli klar med alla klapparna.

I skrivande stund är Lars i Danmark och sitter nu på Aaalborg stadion och ser AaB - Celtic i Champions League. Han åkte tidigt i ottan för att hinna med färgan kl 8. Det blir en kort visit för imorgon går färden tillbaka hem till Sverige och Linköping igen. Min lilla tok lever verkligen för sin fotboll.

Hade planerat att lägga mig tidigt ikväll men klockan är redan 22 och planen var att leta fram julsakerna från förrådet och diska upp. Ska nog ta en kort sväng till källaren iaf och se vad jag hittar.
Får se när jag uppdaterar här näst. Mycket som händer framöver.

söndag, november 23

Söndag igen

Hoppas inte mina trogna läsare sviker mig nu när jag bloggar så sällan. Kvällarna räcker inte alltid till för att sätta sig här.

Har hunnit med en hel del kul på kvällarna förutom träningen denna vecka. I tisdags lyckades jag bla. få till en träff med kära Elin och lilla Gustav. Vi satt länge på fiket och pratade o myste. Har så mycket att ta igen när vi ses så tiden bara rusar. Älskar dessa stunder så jag hoppas verkligen vi snart kan lyckas få till det igen.

I torsdags stannade jag i Nyköping och sov kvar hos Elin. Anledningen var att jag skulle gå på ett möte efter jobbet i rollen som Friskvårdsombud och hade inte lust att ta ett sent tåg hem. Kul att vara Friskvårdsombud! Fick en kick efter mötet då det kändes som jag kan förändra inställningen på jobbet gällande hälsa och aktivitet. Jag ska verkligen försöka göra mitt bästa. Först ut är Nyköpingstrampet vilket är en stegtävling som innebär att man tillsammans i lag ska ta sig en sträcka motsvarande till Amsterdam innan sista mars! 1 december drar tävlingen igång så då ska det trampas på.
Efter mötet gick Elin och jag till den indiska restaurangen Tandoori och åt riktigt gott. Jag har blivit frälst i dessa rätter och det smarriga nan-brödet som tillbehör. Mumma. Satt länge och pratade innan vi traskade hemåt. Köpte med oss lite choklad på vägen och kröp sen upp i Elins soffa under en filt, framför en film. Supermys var det! Tackar hjärtligast för sovplatsen. Fick sluta ögonen 2 timmar länge än vanligt.

Fredag med fredagsmys på jobbet, arbetsuppgifter att ta i tu med och sen det tidigare tåget hem. Eftermiddagen och kvällen ägnades åt tvätt, handling, vi lagade egna hamburgare och kollade Idol. Blev sent som vanligt så jag avstod ifrån att börja titta på film denna kväll.

Vaknade tidigt i lördags och hängde en stund i soffan innan Lars och jag åkte till sporthallen för att bedriva hela dagen där. Linköpingsmästerskapen i inomhusfotboll skulle avgöras och så skulle jag träna step, träna i maskinerna och sedan själv ha pass. Det blev en dag i träningskläder med andra ord. Nästan alla våra vänner spelar i Malmslätts IK så vi hejade på dom för fullt.
När klockan passerat 18 fick vår bråttom därifrån då vi var bjudna på middag hos Mats och Hanna på kvällen. Det var hur länge sen som helst som vi träffade detta härliga par så kvällen blev toppen. De hade lagat god tacopaj och jag hade ordnat med egen "glass" till efterrätt. Vi pratade, drack vin, spelade Gitarr Hero och hade kul till Pratmakarna. Även denna kväll gick alldeles för fort men så blir det när man är i trevligt sällskap. Tusen tack för att vi fick komma!






























Denna söndag har varit en riktig söndag. Inte varit utanför dörren på hela dagen. Halvsov i soffan till 13, dammat och dammsugit hela lägenheten, lagat mat, diskat och så sitter jag nu äntligen här. Känner att jag borde fixa med musik och koreografi till mina pass men just nu längtar jag mer efter att få lägga mig på soffan. Får se vilket det blir. En film blir det iaf under kvällen.

I morgon är det ny vecka och nya tag. På återskrivande mina kära.

söndag, november 16

Svärföräldrarna på besök

I helgen har vi haft riktigt trevligt med Leif och Lotte här på besök. De bjöds på middag och massa gott när de kom i fredags och så satt vi uppe och spelade kort till långt in på natten. Hur kul som helst! Blev som vanligt sedan ett jäkla styr med den där madrassen. Slutade med att vi pumpade upp den med en miniliten handpump!


















På lördagen fick de sovmorgon medan Lars och jag bytte däck på bilen och plockade mossa till den stundande adventsljusstaken. Efter frukost tog vi oss en rundtur på stan. Det blev en dyr historia. Jag insåg min brist på vinterjacka vilket gjorde att jag unnade mig en ny fin med en passande mössa till. Inte helt fel för jag behövde verkligen en ny och denna var en av få som stannade under 1000-lappen. Myste sedan till det på Café Gyllen innan vi tog bilen ut till Biltema.









Vi avslutade shoppingen och begav oss istället till The Champ. Mötte upp några vänner där, karlarna tog sig öl och så kollade vi fotboll och hockey. När mörkret lagt sig lämnde Lotte och jag sportens värld till förmån för en promenad på dryga 5 km. Det var Novemberljus vi ville se. Å vilken promenad det blev! Fantastiskt fina ljusarrangemang hade installerats runt om i Linköping. Det blåste och va kallt men vi var verkligen inte ensamma. Vi behövde ingen karta för att veta hur vi skulle gå för det var bara att följa strömmen. Stationen var upplyst, det var liknande ett tivoli vid sporthallen, det hängde mängder av av lysande kristallkronor (tidigare omnämnda) längs stångån, de hade arrangerat ett kärleksträd och det hängde en discokula liknande en planet under bron vid Tinnis. Förutom detta var det flera andra ljuskonstallationer lite här och var. Tår och fingrar var kalla medan sinnet var varmt när vi kom tillbaka till The Champ efter 1,5 timme.





























Vi tog med oss pojkarna, köpte med takeaway från The Coconut och smaskade gott på denna hemma i lägenheten. En fullspäckad lördag var ändå inte slut här. Innan dess fick vi snällt hjälp av Leif att sätta upp den Ikea-hylla vi länge haft ouppackad. Den blev superfin över sängen. Tusen tack! Dagen var inte fulländad förän vi spelat flera parti Canasta och mumsat nötter och melon.

Denna söndag startade med en god frukost innan vi tog bilen till Gamla Linköping. Så mysigt det är där. Att man inte besöker denna idyll oftare. Vi gick in i alla små bodar och tittade på alla fina hantverk och annat som fanns där. Besökte ett urtida tryckeri vilket fortfarande är igång och stämplar på gammalt vis och så gick vi in i Chokladboden. Dessvärre var tiden knapp då jag skulle på BodyAttack annars hade vi säkert tagit oss en fika i det gamla mysiga cafét.

Jag tackade och sa farväl till våra kära gäster innan det var dags att köra gärnet i sporthallen. Vi hade hyrt in två instruktörer från Stockholm för att visa oss BodyAttack. Vi fick mer än väl veta att det är ett hårt, pulshöjande, konditionskrävande men ack så roligt förkoreograferat pass. Trodde innan att jag inte skulle palla men det visade sig att jag hade fullt med energi för att ta mig igenom timmen utan större problem! Nu återstår att se om jag får åka till Stockholm för att utbilda mig till instruktör. I really hope so!

Väl hemma igen och nu nerslagen i soffan. Innan dagen är slut ska vi få oss lite mat i magen och så blir det säkert en film.

Har varit en kanonhelg! Tack Leif och Lotte för att ni kom. Väl mötta snart igen.

torsdag, november 13

Dagarna och veckorna passerar och jag hinner inte med. Så mycket jag vill göra medan det känns som livet passerar förbi.

Förra veckan avslutades med att både Lars och jag somnade i soffan efter att vi ätit goda våfflor och kollat Idol. Dessa fredagskvällar är heliga. Soffan är aldrig så skön som då.

Lördagen blev som vanligt intensiv. Lars och jag genomförde först vårt första gympass tillsammans i sporthallen. Han har köpt träningskort där så vi tänkte vi skulle jobba lite på musklerna ihop. Det gick riktigt bra och kul va det. Slutade med att vi bedrev nästan 2 timmar bland maskiner och vikter. Kan lova att Biceps kändes dagen efter!
Vi var sedan snabba i duschen för att hinna till The Champ innan matchstart i Champions League (tror det va det vi såg:) ) Vi umgicks där med vänner, åt gott och tog en öl eller två. Efter att ha suttit där mellan 13.30 och 18 fick vi nog och gjorde en snabbvisit hos Robin innan vi begav oss till Benny och Malin. Festade till det med vin och cider och entrade sedan Harrys. Blev en lång och varm kväll med tanke på allt dansade. Kuligt!




























Söndagen kändes seg men jag fick ändå mycket gjort. Bakade mina goda Bovetefrallor igen, tränande närmare 2 timmar och lagade smarrig rotfruktsgryta. En såndär dag när allt bara flyter.

Arbetsvecka igen och galet mycket att göra. Det tråkiga i det hela är att det är administrativa uppgifter som upptar min tid istället för att det är de boende på husen som tilldelas min uppmärksamhet. Helt otroligt. Har tillsammans med en kollega ansvaret för ett nytt datasystem som ska startas upp om två veckor. Har varit på flera utbildningar och möten kring detta samt att vi nu planerar för de utbildningar vi ska hålla i för våra kollegor. Det innebär förberedelser i massor! Utöver detta har jag varit på medarbetarsamtal, bytt däck på jobbilarna, styrt med förrådet och massa annat. Nog för att jag gillar att ordna och fixa men ibland måste det finnas gränser.

Förutom all träning denna vecka tog jag mig i tisdags tid att träffa Ylva. Vi åt gott på Steve´s Coffee och pratade strunt några timmar. Fattar inte att detta inte prioriteras oftare. Vänner är bland det viktigaste man har och jag inser att jag är alldeles för dålig på att ta till vara på det. Förlåt alla mina nära som får stå till sidan för allt mitt arbete och tränande. Måste verkligen skärpa mig.

Det har redan blivit sen tordagkväll och sista maskinen tvätt måste hängas samt att hela torkrummet ska rensas på plagg. Hatar att tvätta. Jäkla spring och pass hela tiden. Bara att bita ihop och gå ner.

I morgon kommer Lars föräldrar på besök för att stanna till söndag. Kan tro det blir en helhelg med mys, god mat, kortspel och promenader. Tänkte vi skulle gå för att se Novemberljus och så kanske vi äntligen kan få upp den hylla jag köpt till sovrummet. Ska i alla fall bli riktigt kul att få skämma bort svärföräldrarna lite.

söndag, november 9

Bilder

Här kommer de utlovade bilderna från förra helgens besök i Hultsfred.
Fantastisk middag hos Icca och Henke.







































Kalas för mamma som fyllt år.

























tisdag, november 4

Vilken helg!

Nu slipper ni läsa om mina Bovetefrallor för här kommer ett inlägg om den mest fantastiska helg på länge. (Glömde dock min kamera på hemmaplan så bildbevisen får ni vänta på.)

Efter ett träningspass i lördags stressade jag som en galning för att hinna med tåget till Hultsfred 50 minuter senare. Möttes av underbara mamma på perongen och vi tog bilen dirkekt till farmor och farfar. Så härligt att träffa detta söta kärlekspar där man alltid är mer än välkommen. Fikade och pratade om ditten o datten innan det var dags att köra tillbaka igen.

Jag och Lars, tillsammans med andra vänner, var bjudna till Icca och Henke på middag. (Lars spelade basket hela helgen och hade inte möjlighet att följa med.) Kan lova att det blev mer än bara en middag. Vilken bjudning! Möttes av goda vänner, en välkomstdrink med tilltugg och ett höstfint dukat bord med tända ljus. Stämningen var på hög nivå. Efter mingel serverades varmrätten: egenlagad fläskfiléplanka med potatismos, baconinlindade sparris och bearneissås. Vilken lyx. Vi satt alla och njöt av maten, pratade och skrattade. Vilka vänner jag har! Vidare bjöds vi på efterrätt i form av varm fruktsallad med riven vit choklad och vaniljglass. Som vårt värdpar hade fixat! Kände oss riktigt bortskämda. Med fint vin och goda drinkar blev kvällen och natten lång. Tusen tack för allt. Som vi brukar säga så måste vi försöka träffas snart igen.

Det var tunga ben som tog sig över sängkanten på söndagsmorgonen. Ville ändå följa med mamma ut i vinterfrosten och gå Korpenpromenaden. Härlig morgon var det med solen som strålade och värmde. Blev en härlig runda med många kända ansikten som vi stannade och pratade med. Inte lika lyckad runda resultatmässigt då det var svåra frågor och då kryssandet inte ledde till någon bingo.

Efter Korpen var det dags att förbereda inför stundande kalas. Mamma har fyllt år så hennes syster med delar av familj var på besök för att fira. Massa gott bjöds det på även denna dag. Fika med bullar, kakor och bakelse, middag med supergod fläskfilégryta och potatismos samt efterrätt i form av päronpaj med vaniljsås. Mellan godsakerna spelade vi M.I.G och hade riktigt mys. Kan erkänna att jag är kass på M.I.G vilket resulterade i flera felsvar. Kusin Frida var desto bättre och vann överlägset. Vilken talang!

Trött och sliten efter en häktisk helg fick jag sätta mig på en buss till Linköping. J*la SJ. Fattar inte hur ett företag kan strula så mycket som dom. Fick sitta på ett säte lika hårt som en pinnstol. Inte gick det att luta bakåt heller. Jag som hade bokat platsbiljett på tåget!

Två dagar av denna vecka har redan passerat. Körde gärnet på steppasset igår och jobbade en lång dag på jobbet idag. Blir inte mycket övrig tid kvar. Klockan visar redan 21.40 så jag ska förbereda mig för natten.

(Bilder kommer till helgen då kameran kommer med leverens med mamma.)