söndag, februari 28

Återträff

I helgen har jag varit i Stockholm på återträff med min klass från arbetsterapeututbildningen. Vi var 11 stycken som möttes upp hemma hos Petra på lördagskvällen för en fördrink och genomgång av vad som hänt under de dryga 3 år sen vi tog examen. Hur kul som helst! Otroligt egentligen hur mycket som hänt trots att det känns som det va igår som vi sågs.


















Efter detta gick vi till en liten restaurang som vi hade för oss själva under kvällen. Vi åt en tre-rätters middag, drack dyra glas vin och pratade massor om allt mellan himmel och jord.



























När tröttheten började sätta in tog vi en buss närmare stan. Via 118 118 hamnade vi på salsaklubben La Isla! Vilket ställe :) Där va det verkligen salsa för hela slanten! Ingen discodans här inte utan istället riktiga proffsdansare som skakade rumpa. Vi hade inget val utan det va bara att hänga efter! Kan säga att vi nog stack ut bland alla spaniorer och andra nationaliteter som fyllde dansgolvet där. Men va gjorde det! Vilken underbar dans! Jag är helt såld på den :) Måste verkligen gå kurs. Har aldrig upplevt en sån känsla i dans förut. Blev uppbjuden av en äldre man (som visade sig vara domare i den danstävling som va senare på natten!) som förde mig runt på dansgolvet. Grymt. Innan vi gick såg vi proffsen tävla. Jag ville inte gå hem...






































Lång promenad med Petra hem till henne, ner i bäddsoffan och så somnade jag direkt. Vilken kväll det blev. Fötterna va riktigt trötta och så var även jag.Sovmorgon och frukost blev det innan vi sa adjö. En lång resa tillbaka till Linköping väntade.

Tackar er alla för en oförglömlig kväll. Får verkligen inte dröja lika länge igen innan vi ses. Många kramar från mig :)

After work

I fredags hade Medley-gänget en supernice after work på Strandgatan. Såg lite osäkert ut vid 18.30-tiden men vart efter kvällen gick så droppade det in den ena underbara efter den andra! Vi va till sist en hel drös som åt gott, drack gott och pratade strunt in till midnatt.
Är så kul att träffas så där. Alla är så härligt glada, positiva och skratten avlöser varandra. Är så glad för att få jobba på världens bästa anläggning med världens bästa instruktörer!

torsdag, februari 25

Insnöad

Ett litet avtryck här i bloggen.

Kunde inte låta bli att fota ute på vår baksida idag. Det kommer nog dröja bra länge innan Lars kan ge sig ut på första cykelturen för i år! Insnöad kan man säga :)









Annars består denna torsdag av massa fix. Kors vad mycket man hinner när tåget går i tid. Tvätta, Diska, Bädda rent, Damma, Dammsuga. Fixa kvällsmat. Dessutom har vi kollat världens bästa Halv åtta hos mig från Linköping och hejat på svenska damstafettlaget i OS. Kanske borde tänka på refrängen och hoppa i säng. (Bara det att all tvätt ska bäras upp, hängas upp igen eller vikas ihop först..... suck)
Så här kan det se ut efter en vecka....
Imorgon blir det After work med Medley-gänget på Strandgatan. Livat så det står härliga till :) Lite återhållsamt bara för på lördag bär det av mot Stockholm för återträff med arbetsterapeutklassen. Hoppas på en toppenkväll med kära återseenden. Övernattning hos Petra och hemresa på söndag. Alltid massa roligheter på gång.

tisdag, februari 23

Massor av Grattis

Många jag vill skänka grattishälsningar till denna tisdagskväll. Massor av kramar till er alla.

Jimmy och Carro har blivit stolta föräldrar till Alva!

Charlott och Andreas har blivit stolta föräldrar till Vilma!


Elin har fyllt 30!


Niklas och Martin fyller 20!

Snökaos och vintermys

Den galna vinter vi har nu är väl det mest aktuella samtalsämnet just nu. Jag kan inte låte bli att skriva några rader om det jag heller. När man är så beroende av kollektivtrafiken går det inte att låta bli. Tar mig numera 4 timmar om dagen att ta mig till och från min arbetsplats! Det sjuka är att jag är imponerad över att jag överhuvudtaget tar mig dit. Trist bara när man trodde man skulle få mer fritid genom att gå ner till 80%. Nu är dagarna förtfarande lika långa fast jag får 4000 mindre i lön!!!

Nu till mer positiva rader :)

Bjöd Hanna och Mats hem till oss i fredags kväll på en Halv åtta hos mig! Blir alltid lyckade kvällar när dessa underbara människor är här. Efter en god middag kollade vi OS-hockey och spelade Buzz. Det hann bli sena natten innan vi sa adjö. Menyn denna afton:

Mingel
Välkomstdrink och Tortillastubbar

Varmrätt
Bearnaisegratinerad fläskfilé med kroketter och sallad

Efterrätt
Daimglass med marshmallows


















I lördags sen var vi två idioter som tog bilen till Hultsfred! Radio och TV varnar för snökaos och kraftiga trafiksvårigheter. Det är den värsta helgen på flera år. Vi ser att det är snökaos utanför men trotsar ändå och ger oss iväg!! I Hultsfred väntade en tre rätters middag hos icca och henke som vi så gärna ville till. Förstå vad man utsätter sig för för att få träffa människor man håller nära och bryr sig om :)

Kvällen blev supertrevlig och icca hade som vanligt ordnat en kanonmiddag! Fantastisk god mat med fin uppläggning. Tack snälla för den :) Under kvällen blandades spännande samtalsämnen med Melodifestival och OS. Kan helt klart säga att det va värt resan.






































Något som ytterligare gjorde det värt resan var myset hos mamma på söndagen. Lugn och skön morgon, en tur till affären, bråk i snön, en film och så en god middag innan vi åkte hem.





















Kom hem i god tid för att hinna packa iordning och hänga i soffan. Os tar dock knäcken på mig. Kommer ju aldrig i säng! Så mycket man vill se till långt in på natten. Sov illa den söndagsnatten. För mycket socker i kroppen...

onsdag, februari 17

Fettisdag

Hade bestämt mig igår för att inte äta någon semla. Sen kom jag hem från jobbet och satte mig framför Förkväll. Där skulle de ha semelätartävling och hade dukat upp med massor av läskande fettisdagsbullar. Det såg riktigt riktigt gott ut. Läskande som bara tusan. Madde kunde inte hålla sig! Ner till tvättstugan en sväng och så vidare till Café Gyllen. Gårdagens kvällsmat blev fruktsallad med keso och nötter och så semla till efterrätt :) Mumsgott var det!!!


Annars har min kropp mått skit de senaste dagarna. Var på Afropowerdance i söndags och jag har sedan dess haft så grymt ont i ryggen. Brukar säga att det är underbart med träningsvärk men detta har känts som något helt annat. Som om flera muskelfästen släppt från ryggraden! Nästan så smärtan till och med krypit in till inälvorna. Magen kniper och har betett sig märkligt några dagar.

Ska inte trycka ner danspasset för det är helt fantastisk träning. Perfekt komplement till annan träning och alldeles magiskt. Jag går verkligen in i musiken och bara drömmer mig bort. Trummorna och rörelserna tar över min kropp. Underbart! Trots smärtan nu så kommer jag garanterat ge mig på det igen.

söndag, februari 14

Längtar efter mitt hjärta

Så här såg det ut i går när jag la mig. I förrgår också för den delen....
Sitter här på Alla Hjärtans Dag och längtar efter att få krama om min andra hälft. Han har varit i Malmö sedan i fredags och spelat EuroLeague i rullstolsbasket. Norrköpings Dolphins gick segrande ur turneringen och är ett steg närmare finalspelet i Challenge Cup i Lodz i april!!! Grattis älskling till vinsten! Ni är bäst :)

Medan han är på resande fot på väg hem håller jag på att förbereda hans älsklingskaka. Denna ska dekoreras med hjärtan och bjudas på i kväll.
Snart tänkte jag ta mig en sväng till sporthallen och göra av med lite kalorier. Sedan ska Matilda (som också är gräsänka) och jag äta en romantisk middag på stan! Måste ju fira denna hjärtans dag på något vis och vad passar bättre än en måltid med en kär vän!

I kväll sen blir det romantik med mitt alldeles eget proffs :)

Mina Hjärtan

Veckan har varit fylld av träffar och mys med alla mina hjärtan. Alla Hjärtans Dag är inte bara EN dag. Det är ALLA dagar! Mer kärlek varje dag föreslår jag.

Blev fika på semla i sporthallen i tisdags. Bästa Ann hade bakat bästa semlorna som jag och Matilda blev bjudna på. I sporthallen gör vi inte längre bara av med kalorier :) Det där med fest i vardagen är viktigt. Mums!

Träffade underbara Pillan för en kvällsfika i torsdags på Coffeehouse by George. Satt och pratade massor till långt fram till stängning. Underbart med en träff i lugn och ro på tu man hand.

I fredags kom min älskade Icca. Jag bjöd på en tre-rätters middag á la Halv åtta hos mig.








Bruschetta med aubergine

Parmainlindad kycklingfilé med soltorkade tomater, getost och basilikablad. Serverat med bulgursallad och limesås

Vit chokladmousse med exotiska frukter

Efter denna lyckade måltid var vi på Disney on Ice i sällskap med Pillan och Stina. Riktigt mys va det där och jag fascinerades över de verklighetstrogna dräkterna. Visserligen inser man att man kanske inte är 5 år längre....






































Kvällen fortsatte med Singstars i flera timmar. Plöjde oss igenom skiva efter skiva! En aning hes i halsen vid sänggående.


















Lördag och tidig uppstigning. Frukost och så iväg till sporthallen. BodyAttack var det här! Tror jag körde skiten ur båda Icca, Pillan och alla andra som va där ;) Kan erkänna att jag också va riktigt slut! Kul med så mycket folk en lördag morgon!
Hem igen och uppfräschning. Därefter en heldag på stan. Tror vi va inne i alla Linköpings inredningsbutiker så icca va helt fullastad när affärerna stängde! Så det ska va när man är nybliven husägare. Hann med både lunch på Café & Kök och en fika på Coffeehouse by George innan klockan slog 17.
Tog farväl av min älskade vän och tackade för en helt fantastisk helg tillsammans med henne.


Fortsatte myset med kära vänner hos Pillan igår kväll. Matilda och jag styrde kosan dit och hade en riktigt trevlig kväll med Melodifestival och tjejsnack. Ni är underbara!