tisdag, november 24

Soffpotatis

Ja, jag känner som mig en riktig soffpotatis! Med denna levnadsstil kommer jag snart att rulla fram som en potatis också. Jag pallar inte detta längre :( Utan karaktär och utan träning bådar detta inte gott... Försöker passa på att njuta av lugna kvällar utan jäkt och stress men det är svårt. Träning är mitt liv och har alltid varit. Det ger mig en sån energi och glädje.
De senaste två dagarna har kryckor varit mina följeslagare. Inte för att jag haft så ont utan för att foten ska få vara i vila och inte belastas hela tiden. Kanske kan det hjälpa....
Det enda positiva med mitt stillasittande liv är Halv åtta hos mig! Älskar detta Tv-program. Helge är min idol :)

I söndags var det fullt ös med städ, disk, matlåde-matlagning, bloggande och bakning. (Mer eller mindre på en fot.) Bakade en underbar Schweizernötkaka med recept från (inte helt oväntat..) Halv åtta hos mig! Denna skulle jag bjuda Lars och våra underbara vänner Hanna och Mats på framåt kvällskvisten. Avslutade alltså veckan med en härlig söndagsfika och mys i soffan med människor man gillar. Me like a lot!
Ny vecka alltså. Imorgon ska det fixas inför advent på söndag. Är nämligen inte hemma så mycket närmaste dagarna. På torsdag får vi efterlängtat besök från Danmark. Lars mamma, pappa och vän Mads kommer till oss. Hockey på torsdag, LM i inomhusfotboll på fredag och Jul på Liseberg på lördag med övernattning till söndag. Spännande dagar med andra ord...

På återskrivande....

söndag, november 22

Ond fot

Nu är det söndag morgon och över en vecka sen jag skrev här sist.

Jag är förgrymmad över min fot som inte behagar att vilja "läka". Har haft smärta i väster fot i alldeles för lång tid nu. Skadade den på ett attackpass för 3 veckor sedan och har inte kunnat köra pass sen dess. Har en sån träningsabstinens nu så jag vet inte var jag ska ta vägen. Har varit i kontakt med läkare och fått foten röntgad. Ingen spricka så det är väl nåt med ledbanden, senorna, inflammation, överansträngning... Vad vet jag. Träning är mitt liv så jag är mer eller mindre i en depression.

I veckan stannade jag kvar i Nyköping för att fira en kollega som fyllt 60. Vi åt gott på restaurang och sen fikade och pysslade vi i en liten röd stuga helt utan toalett och rinnande vatten. Supermys. Fick höra många spännande historier om vem som bott i stugan och man förvånas över vilket liv de tidigare oss har levt. Var en riktigt lyckad kväll då vi är ett glatt gäng på kommunrehab. Mycket skratt blev det. Sov gott den natten på Elins soffa.

I fredags kväll var jag på gymmet för att få svettas lite. Medan Matilda körde mitt step-pass med "mina" kunder satt jag på cykeln och i roddmaskinen utanför för att bli av med lite energi. Jäkla fot alltså!
Därefter gjorde vi oss i ordning och gick till Chocolata för en fika. Satt länge och pratade innan vi fortsatte till Platå för att ta oss ett glas vin. Tog död på ytterligare en timma där innan vi gick hem till mig. Hemma spelade vi Buzz med Lars och Pierre. Hade skitkul och jag lyckades vinna hela 2 gånger! Kvällens timmar bara försvann så sängen intogs inte förrän efter 02.

Lördag och en riktig helgdag. Tidig uppstigning för tvättstuga. Sedan en dag på stan. Besökte Trädgårdsföreningens julmarknad och sen lyckades jag inhandla de första julklapparna! Inte illa. Marknaden var värdelös... gick över den på 10 minuter! Inte mycket till stämning heller när det var sol och dryga 8 grader varmt. Åt en lunch med Lars och Kalle innan de begav sig till Cloetta center för att se hockey.
Själv ägnade jag kvällen åt bakning. Hade bestämt mig för att baka lussekatter så igår fick det bli av. Jäkla dyrt med saffran! Betalade 79 kr för 1 gram. Galet! Dessvärre blev inte katterna som jag tänkt heller. Alldeles för små och hårda. Inte alls så där maffiga och lite sega som de ska va :( Besviken. Nåväl. God smak hade de iaf och gott luktade det i köket.
På kvällen var Lars hos några kompisar så jag la mig skönt tillrätta i soffan och såg filmen Allt flyter. Toppenfilm. Sånt gillar jag! La huvudet på kudden efter 23.










Söndag morgon och mycket väntar under dagen. Lägenheten måste få sig en upppiffning och så ska jag ge mig ut i skogen för att plocka mossa. Måste ju ha riktig mossa till adventsljusstaken som ska designas till veckan. Tänk att det redan är dags att pynta! Sen vill jag till sporthallen och svettas lite. Får se om timmarna räcker till.

Det besvärliga är som sagt foten. Har ett par kryckor här hemma som jag försöker använda för att inte gå på den. Inte lätt när man ska bära runt på massa saker hela tiden!

Nu väntar en frukost och sen ska jag sätta fart med allt.

lördag, november 14

Flärdfull fredag

Igår var det åter en dag i lyx. Jag deltog i en Flärdfull fredag i Ikanohuset. Jag och fyra andra (varav underbara vännen Hanna!) hade vunnit i kundklubbens tävling om en heldag i Ikano-huset. Jag tog semester från jobbet och bara njöt av dagens lyx och omhändertagande. Mycket stod på programmet men syftet var att vi skulle bli riktigt bordskämda.

Inledde dagen med frukost då vi fick välja oss en smörgås och dryck från Linds café. Medan vi åt fick vi information om Aleo Vera och fick dricka detta samt prova på olika hudprodukter.
Därefter väntade spikmatta och massage på Time Out. Detta va helt underbart! Fick bla. känna på massage med varma lavastenar. Behandlingen va guld värd för mina spända axlar så jag kunde inte låta bli att boka in mig för längre behandling i februari!









Mjuka och avslappnade bjöds vi lunch på Feferoni. Buffé är alltid gott men den varade inte allt för länge. Mycket skulle hinnas med så det va dags att gå vidare till Zigges.
På Zigges var det fritt fram att styla håret. Jag gav frissören fria händer så resultatet blev mörkade färg med slingor och så en kortklippt frisyr med några längre etapper på sidan. Me like a lot! Tror aldrig jag varit så klortklippt förut men jag är så nöjd. Med tanke på Pink-konserten i veckan kunde jag ana vissa likheter ;)












Hela upplevelsen va så kul eftersom vi alla fixade håret samtidigt. Va hos Hanna och kollade läget flera gånger medan jag själv hade håret fullt med folie. Hanna blev en riktigt blond snygging! Läcker som bara den.

Avslutade den lyxiga fredagen den 13:e på Kicks där vi blev sminkade. Jag gillar det naturligt vackra så inte allt för mycke spackel på mig. Blev supernöjd även här. Efter massor med lager smink i ansiktet kände jag mig riktigt snygg! Modell va det här :)


















Resultatet av den flärdfulla fredagen blev massor av spännande presentpåsar, inhandlande av hudcreme, nytt smink och inbokning av massage i februari samt en helt ny och fräsch Madelene!









Hur ska jag kunna tacka Ikano för allt det här? Kan inte annat än att säga TACK!

torsdag, november 12

~ Pink ~

Livet fortsätter att överraska mig. Lever som i en dröm just nu!

I tisdags var Lars och jag på Pink i Globen. Dagen till ära var hela Globen upplyst med rosa! Förväntningarna var höga och vi blev inte besvikna. Vi bjöds på en riktigt grym show. Det va en scen i regnbågens alla färger byggd likt en circus, det va oändligt många klädombyten och det va en Pink hängandes i linor i taket. Vilken brud! Vilken attityd! Vilken kropp! Hennes texter är klockrena och känslan hon förmedlade med sådan inlevelse fick mig att fälla några tårar. Family Portrait var klart bäst. Vi lämnade, både Lars och jag, arenan helt upprymda. Fanns massor att prata om i bilen på väg "hem". Lycka :)



















Hade planerat att köra hela vägen hem till Linköping efter konserten men en otroligt vänlig själ hade andra planer. Helt plötsligt väntade en hotellnatt på Blommenhof hotell utanför Nyköping! Inte vilken hotellnatt som helst heller... Var inbokade på värsta bröllopssviten med två dubbelrum, badrum med jakutsi och kristallkrona och så väntade oss två stora smörgåsar. Rummet va grymt. Vilken säng! Dessvärre var vi inte där förän 00.30 så vi hade inte möjlighet att avnjuta alla lyxigheter. Sov som en lite gris i den gigantiska sängen.











Relativt tidig uppstigning på onsdagen för att frossa i den underbara frukostbuffén. Alltid lika fantastiskt att få äta sin frukost sådär i lugnet med tända ljus och med riktigt nybakade bröd.
Kontrasten från ett liv i lyx var stor då en helt vanlig arbetsdag väntade igen.

Älskar dig min skatt. Tack för att du gett min en underbar upplevelse!

söndag, november 8

Lyxhelg med bara brudar

Mina underbara vänner har lämnat mig igen efter att ha förgyllt min tillvaro här under lördag och söndag. Den länge planerade tjejhelgen är redan passé. Men så härlig den har varit.

Bjöd mina käraste på lunch när de kom i lördags. Var tvugna att ladda med energi inför det stundade BodyAttackpasset.
Efter uppackande av sovgrejer begav vi oss spända och förväntansfulla till sporthallen. Där mötte vi upp några kära Medleyvänner för att tillsammans köra järnet. Jag öste på med attacken så hårt jag bara kunde och jag fick allt gänget att både svettas och flåsa. Alla kämpade på som bara tusan och ingen gav sig i första taget. Härligt brudar!









Efter en riktig genomkörare var vi väl värda det Romerska badet. Vi öppnade upp kallt bubbel, försedde oss med melon och nötter och kröp ner i den underbara poolen. Där satt vi länge och bara myste. .... till dess vi kom på tanken att åka rutschkana med luftring! Tjiiiihoooo....! Det gav en riktig kick så sen va vi igång.


















Var tvugna att lämna det varma bubblet för att göra oss klara för middagen och festen på Harrys. Det blev trångt framför speglarna i omklädningsrummet men finns det hjärterum så finns det stjärterum! Det råkade bli de svarta leggingens afton :) Snygga vi va!
På Harrys åt vi gott och stannade hela natten lång. I alla fall jag och icca som släckte och låste stället innan vi gick! Riktigt kul och lång natt på dansgolvet blev det. Fötterna var lagom ömma när vi strosade hemåt.
















































Vaknade upp till en skön söndag. Dukade fram största frukosten och mumsade gott. Hann sedan med en tur på stan innan kära vännerna styrde bilen tillbaka mot Hultsfred.

Tackar er alla för en helt fantastisk helg. Är så glad för att jag fått skämma bort er med allt.

tisdag, november 3

Jag är så lycklig!

Livet leker och jag leker med. Nu är saker nästan för bra att vara sanna! Allt faller på plats och det är massor av underbart som händer.

Lyckliga helg
Hade den riktigt lugna och harmoniska helg som jag hoppats. Lördagen bara försvann. Satt vid datorn större delen av dagen. Fick bokat hotell inför den kommande resan till Göteborg och Jul på Liseberg tillsammans med Lars, mamma och familjen i Danmark.
Lyckades städa av hela lägenheten och lagade mig godaste laxpajen som jag avnjöt i min ensamhet.









Söndag och en heldag on my own i Tornby. Som jag shoppade! Farligt att släppa mig loss på Ikea efter löning. Lyckades få med mig snyggaste byrån som vi så väl behövde till sovrummet. Precis i färg med sängen. Me like a lot :) Sen var det massa annat skojs som lades i vagnen. Dessutom nya välbehövliga växter till vardagsrummet. Hade riktigt kul för mig själv.
Hem och uppackande och tillpiffande i lägenheten. Är så nöjd. Ingen större förändring men så snyggt ändå!
Lagade mat till min älskade sambo som kom hem framåt kvällskvisten. Underbart att kramas igen. Dolphins hade varit överlägsna i basketliga-premiären. Lugn dag på jobbet som Lars sa!
Ihopbyggandet av byrån påbörjades och avslutades halvvägs. Klockan var mycket och Madde var ledsen och besviken på det bakstycke av byrån som hamnat bak-o-fram. Hur dum får man va!!!! Upprörd Madde tittade på film innan det sena sänggåendet.


























Lyckliga måndag
Efter en dag på jobbet kör jag BodyAttacken och utvärderas av träningskoordinator: "Du tränar inte bara BodyAttack. Du är BodyAttack!" Kan säga att det var lätta tramp på cykeln hem.
Väl hemma möts jag av underbara älskade som på vardagsrumsgolvet har tagit bort alla spikar från byrån och vänt på den baksida som jag var så ledsen över! Lyckan är total. Kärlek <3>
Bygger färdigt den kära möbeln och stylar sovrummet. Ut med klädfåtöljen och in med byrån. Lovely! Tände fullt med ljus i sovrummet och somnade med ro i all harmoni.


Lyckliga tisdag
Ikano-vinsterna förföljer mig... (Biljetter till Romeo & Julia, Riddarspel, Disney on Ice o Rally SM) Jag har vunnit igen! Denna gång är det grymmaste vinsten någonsin. En heldag i Ikanohuset inkl. styling av make up, hår och kläder, massage, gratis lunch mm! Fatta! Inte klokt! Detta gäller mig och 4 andra fredagen den 13:e. Istället för en dag på jobbet i Nyköping lever jag en dag i lyx. Jippi :)

Övrig lycka
Min sambo är underbar. Frågade i förra veckan om jag ville åka på Pink. Om jag vill åka på Pink? Såklart att jag vill åka på Pink! Dagen efter var biljetterna bokade. Om en vecka är vi tillsammans på hennes konsert i Globen! Hur grymt är inte detta...?
Det underbara tar inte slut. Längtar massor till helgen då närmaste vännerna kommer till mig för att tillsammans med nyfunna Medleyvänner köra BodyAttack, relaxa, äta gott och partaja.

Som sagt. Livet leker och jag leker med. Jag är så lycklig!