lördag, februari 28

Long time no see

Två veckor har passerat. Alldeles för fort. Som vanligt. Skulle jag ge en utförlig historia om alla upptåg och festligheter som hänt sedan sist skulle ingen orka läsa. Nöjer mig med händelserna i punktform denna gång.

Vecka 8

Måndag: BodyAttack
Tisdag: Step kondition
Onsdag: Kvällsfika på Steves Coffee med Julia
Torsdag: Lång dag på jobbet - hemma 19. Solariesol. Fix hemma.
Fredag: BodyAttack. Lars och jag ser Benjamin Buttons otroliga liv på bio.
Lördag: Tvättstuga. Bakar bröd. Extrainsatt BodyAttack då jag blir filmad för att sedan skicka videon till LesMills. Hockey i Cloetta med Lars kusin från Danmark, Andreas och Charlott. Festligheter på Strandgatan med tidigare nämna (utan kusin) samt kära Matilda. Fortsatt firande med singstars och drinkar hos mig och Lars.
Söndag: Aerobic dans med Matilda. Lars kusin från Danmark på besök: bjuder på middag, Lejlas chokladkaka och ser på Beck.














































Vecka 9

Måndag: BodyAttack
Tisdag: Step kondition
Onsdag: Bjuder hem Matilda på varma smörgåsar och tidigare chokladkaka.
Torsdag: Choklad- och vinprovning, Italiensk buffé samt underhållning av Tomas Petterson på Cloetta Center. (Chokladfestivalen i Linköping inleds med detta och Lars jobb har platser till kvällen. Vi ordnar förmingel för Garcia, Johanna, Andreas och Charlott hos oss innan. Taxi tar oss dit och vi bjuds på en underbar kväll. Tusen tack!)
Fredag: BodyAttack. Let´s dance och film.
Idag lördag: Tvättstuga. Vidare planeras promenad i vårsolen, inlämning av punkterad cykel, matlagning och besök på Chokladfestivalen. Kvällen är fortfarande öppen. Blir iaf ingen sen kväll för imorgon väntar resa till Stockholm för att delta i kvartalsutbildningen för nya BodyAttack-releasen.

söndag, februari 15

Mina hjärtan

Ännu en helg fylld av trivsamheter tillsammans med mina närmaste hjärtan. Har dock fått klara mig utan mitt störta hjärta då han varit/är i Malmö och spelar Malmö Open i basket.

I fredags hade jag en ledig dag från jobbet. Hade en viktig sak att uträtta på morgonen så jag stannade i Linköping den dagen. Saken gick över förväntan men det blev ändå inte riktigt som jag tänkt mig. (guuu.. så hemlighetsfull jag är...) Myste sedan med mig själv resten av dagen.
Vid 17.30 var det dags för BodyAttack. Så gutt att avsluta en fredag med det. Körde järnet som vanligt och med mig som deltagare var Matilda. Bjöd sen med henne hem till mig efter så vi köpte med oss lite skräpmat på vägen och kollade sedan Let´s Dance. Efter ett hårt pass tyckte vi att vi va värda lite onyttigheter så vi fortsatte med popcorn, nötter och bilar :) Blev en lång natt i soffan för efter Samantha startade vi Buzz. Hade svårt att sluta så många omgångar och frågor blev det! Härliga tjej du är Matilda :) Tusen tack för en helt underbar fredagkväll.

Lördag och tidig uppstigning för sedvanlig tvättstuga. Pysslade i lägenheten och packade för hemfärd mot Hultsfred medan maskinerna gick. Lånade bilen och lyckades komma i väg i sista stund. Planen var att hinna hem och se handboll i Hagadal. Det gjorde jag och känslan av att vara åter i denna härliga sporthall går inte att beskriva. Den var som mitt andra hem under flera år och det sitter i. Killarna lyckades vinna en riktig strulmatch. Domarna blåste sönder spelet med sina utvisningar. Nåja, segern va iaf vår!
På kvällen hade jag bjudit hem mig till pappa och Gunilla för att äta mat och kolla Melodifestivalen. Blev en riktig myskväll. Maten smakade ljuvligt, vi kom i djupa samtal och rätt deltagare lyckades för en gång skull gå vidare i denna omtalade sångtävling. Även denna afton blev helt underbar. Älskade ni :)

Söndag och en alldeles underbar vinterdag. När vintern visar sig från denna sida kan till och med jag säga att jag älskar kyla och snö. Tog med mamma ut på en helt gudomlig promenad innan frukost. Hade solen i ögonen och det var nästan så den värmde, bäckarna porlade och det var mängder av iskristaller på träden. Mitt barnasinne kom fram så jag kunde inte låta bli att göra en smöängel i den orörda snön. Vilken underbar morgon!




























































Efter all frisk luft åt vi en smaskig frukost och kollade på film. Sedan var jag helt slut och tog en tupplur på soffan. En välbehövlig sådan.
Fortsättningen på denna söndag blir god mat och ett besök hos farmor och farfar. Detta innebär att hemresan till Linköping blir sen. Vill man träffa alla sina närmaste hjärtan så är det smällar man får ta.

torsdag, februari 12

Rättelse

Fick just frågan av min sambo när jag ska fatta att den engelska ligan heter Premier Leauge och inte Champions Leauge!
För att rätta mitt förra inlägg var det alltså en match i Premier Leauge han såg :)

Inte lätt alla gånger...

London

Uppdatering från Lars weekend i London. Han reste dit med FC Ikano-laget för att de vunnit Korpenserien här i Linköping. För en billig penning fick de flyg, boende och matchbiljett till Champions leauge. Förutom matchen blev det en partyfylld helg med besök på engelsa pubar och diskotek. Innan hemresan strosade de London runt. Lars kom hem med härliga minnen och ett glatt humör. Hade varit en riktigt grym resa. Får han bestämma blir det fler besök i den engelska huvudstaden.






















































Sedan helgen har vardagen fortsatt i vanlig takt. Heltidsjobb, träning och pyssel i lägenheten. Idag blev jag kvar till 17.40 i Nyköping för att hinna journalföra allt inför helgen. Har nämligen tagit flexledigt hela dagen imorgon för att kunna uträtta andra spännande ärenden.
Lars åker i väg hela denna helg också. Denna gång väntar basketens Europacup i Malmö. För att slippa va ensam på Alla Hjärtans Dag planerar jag att åka hem till Hultsfred. Kolla handboll och mysa med mamma och pappa.
Innan dess ser jag fram emot en trevlig fredagkväll med Matilda. Ska tillsammans köra hårt BodyAttack-pass och sen blir det god mat och Let´s dance. Härligt!

söndag, februari 8

Girls only

Lars har varit/är i London med FC Ikano-laget hela helgen så jag har varit ensam här hemma. Eller inte direkt ensam. Har varit fullt med brudar här hos mig.

(Min kameran har gjort Lars sällskap så denna uppdatering består av bidrag från mobilen!)

I fredags kväll kom mamma på besök. Efter BodyAttacken köpte jag hem nygrillad kyckling, vitlöksbröd, sallad och tzatziki som vi festade på framför Let´s Dance. Till det drack vi vin och bara myste. Långt in på natten fick vi för oss att spela spel så det blev inte sänggående förän vid 2-tiden! Mycket trevlig afton med mamsen min.









Lördagen innebar homestyling och shopping på stan. Hade beställt hem gardiner och annat smått och gott från Jotex som skulle komma på plats. Mamma stod för strykningen medan jag dammade och hängde upp. Det blev så snyggt! Är så glad! Nya gardiner i alla rum, ny matta, draperi och handdukar i badrummet, ny matchande lampskärm till sovrummet och ny fräsch växt till ampeln i vardagsrumsfönstret. Whao! Denna fixardag innebar till och med premiär för min symaskin! Inte illa va!









(Bättre o fler bilder kommer när min digitalkamera har hittat hem.)

Senare på lördagskvällen hade jag bjudit hem massa tjejkompisar till mig för att se Melodifestivalen och partaja lite. Vi var alla singlar för helgen (då de andra brudarnas pojkar var i Österrike på skidresa) så vi ville passa på att festa till det för oss själva. Singstars, schysst musik och några glas vin fick fart på oss. Tog sedan taxi in till stan! Kan verka sjukt med tanke på att det bara är omkring 1 km dit. Men när det innebär förtur i Harryskön så får man inte va dum! Dansade sedan som galningar till klockan 3 då det stängde. Har nog aldrig lyckats hålla ut så länge men i går va det grymt. Träffade till och med Nyköpingsfolk. En som arbetar på ett av de boendena jag är arbetsterapeut på. Coolt. Julia o jag hängde annars ihop hela natten och det slutade med att vi hade egen liten efterfest hos mig innan vi båda slocknade i vår dubbelsängen vid 5! Kvällen va helt fantastisk! Helt galen! Tack brudar!



























Riktigt seg söndagmorgon idag. Vi hade inte sovit många timmar när klockan ringde 10.30. Drog oss länge i sängen innan jag bjöd Julia på en härlig frukost. Jag (iklädd träningskläder) följde Julia (iklädd höga pumps o linne) hem mot stan innan jag tog mig en bakispromenad i kylan. Väl hemma igen har denna dag endast inneburit hushållsbestyr. Städat efter gårdagen, diskat ett flertal gånger och lagat två maträtter till matlådor. Massa matlådor blev det! Tog ytterligare en liten tur i kylan därefter. Nu sitter nyduschad och slapp framför datorn. Ska flytta mig till soffan och se Beck inom kort. Kommer säkert somna där. Helt färdig nu.

Mitt älskade hjärta kommer hem sent i natt så jag lyckas nog inte vara vaken till dess. Har iaf hört ifrån honom och han har haft det kanon. Härlig fotboll, flertalet besök i Londons nattliv och så sightseeing i stan. Han sitter på planet hem nu så mer uppdatering får jag imorgon.

Nu är ännu en grym vecka slut och det gäller att ta nya tag inför nästa.

onsdag, februari 4

En gång i veckan...

Så ofta är det denna blogg verkar bli uppdaterad. Nåja, det får va nog för tillfället.

I förra veckan fick jag möjlighet att träffa Elin och lilla Gustav igen. Vi tog en kvällsfika på George och hade riktigt trevligt. Massor att prata om när det blir så länge mellan gångerna. Alltid lika mysigt att få tid tillsammans med henne.

Fredagen avslutades med BodyAttack och mys med älsklingen hemma i soffan. Lars lagade hamburgare som vi smaskade på medan vi såg film. Gottit. Hela den gångna helgen har varit en hel myshelg med min kära sambo. Efterlängtat och mycket uppskattat :)

Efter att jag storstädat hela lägenheten med dammtrasa och skurtrasa i lördags gick vi en runda på stan. Lars köpte jeans och jag hittade lite smått o gott på H&M. Sedan köpte vi lite fina kläder till det nyfödda kusinbarnet som skulle besökas på söndagen.

Lördagskvällen fortsatte sedan helt fantastiskt. Vi åt en utsökt middag på den helt underbara restaurangen Trattoria Da Vinci. Tog ett glas vin, en italiensk öl och bara njöt av den stämningsfulla miljön. Detta ställe måste besökas!
Därefter mötte vi upp Hanna och Mats i Cloetta Center för att ta oss en cider innan vi skulle se hockey. Ingen spännande match då LHC vann överlägset över Modo men ack så kul iaf.
Efter en kort visit hos Hanna och Mats fortsatte vi kvällen på det nyöppnade stället Strandgatan två nere vid Stångån. Vilket ställe! Stort som bara tusan, fräscha lokaler, inget inträde, superbra musik, mycket sittplatser och hyfsade priser i baren. Dessa förutsättningar kan inte ge annat än en grym kväll. Senare in på kvällen kom Lars jobbarkompis Andreas och hans tjej Charlott förbi. Vi hade superkul tillsammans vilket slutade med att vi bjöd hem dom på middag kvällen efter.


















Söndagen blev en seg historia till en början. Sedan gjorde vi ett besök hos kusin Jessica för att grattulera till den lilla Mattis som tittade ut i slutet av januari. Vilket sött litet knyte. Jag satt med honom länge i famnen. Kunde inte släppa taget och till slut somnade han i mina armar. Man blir allt lite kär...









Därefter blev det storshopping och förberedelser inför söndagkvällens bjudning. Lagade tacopaj, bakade kladdkakemuffins och pyntade med tulpaner och tända ljus. Hade sedan en toppenkväll med Andreas och Charlott. Pratade och spelade spel till långt in på kvällskvisten. Jag lyckades inte vinna över Lars i Buzz den gången heller...


















Pga. sen söndagkväll kände jag mig mest som en zombi på jobbet på måndagen. Inte många timmar sömn denna helg heller. Efter en tupplur på tåget hem lyckades jag iaf samla ihop energi för att köra BodyAttacken själv på kvällen. Det ger en sån galen energi så alla trötthetssymtom försvinner som för gott. Härlig känsla med de där adrenalinkickarna! Lyckades faktiskt riktigt bra med passet också. :)

Igår var det mer träning i form av step kondition medan jag idag har haft fullt upp med handling, matlagning, bloggande och så väntar förberedelse inför morgondagens tvättkväll. Har även planerat in en timma i soffan för att se danska serien Sommer med min skatt.

Nu är det färdigdokumenterat för idag så jag säger god afton och på återskrivande.