söndag, februari 20

Melodifestival

Melodifestivalen fortsätter sin resa genom Sverige och denna gång med mammas och min närvaro i Cloetta Center, Linköping, i lördags!!!
Som uppladdning inför den stundande liveföreställningen bjöd jag på en utsökt fika med motorskaka á la Leila och oreokakor från Therésia Erneborg (Söta saker). Vi tog en shoppingrunda i stan, laddade med mojitodrink och åt den mest fantastiska middagen på Trattoria Da Vinci. Den nämnda restaurangen måste vara Linköpings bästa! Den är italiensk och man möts av ett riktigt proffs till servitör. Han pratar mycket italienska, presenterar vinet och får en att känna sig mycket väl omhändertagen. Maten sedan är utsökt och fint upplagd. Sen att priset är där efter får man räkna med. Rekommenderar den starkt.

































Melodifestivalen sedan. Så grymt! Härlig upplevelse att sitta där på läktaren och vara med om en livesändning. Kunde inte sluta imponeras av studiovärden/producenten som hade järnkoll på allt. Pekade vilken kamera de skulle titta i, såg till att vi i publiken jublade på rätt ställen, kramade om alla artisterna innan de skulle framträda mm.
Showen sedan va också grym! Alla bidragen blev tusen gånger bättre än på TV. Ljudnivån, basen och känslan i låtarna fick en annan innebörd. Sen säger jag bara SAADE!!! Vilken kille. Han tar över hela Cloetta. Han brakade av ett nummer så det stod härliga till. Koreografin och dansen fick mina hår på kroppen att resa sig! Han är verkligen Popular :) Sen va inte Lena Ph så dålig hon heller! Rocklåten va galen :)





























Kom hem efter showen och kände oss tomma i hela kroppen. Blev inte mycket mer av kvällen utan kröp strax i säng. Startade söndagen med häng i soffan och frukost med nybakade scones. Sedan blev det inköp av ny dammsugare (igen!). Har svurit färdigt över allt som varit trasigt och dåligt med den förra. Bittra pengar... :( men nu skiner en ny maskin röd i städskåpet!

Annars i veckan har tågtrafiken som vanlig fått mig på dåligt humör. Rekordet slogs i torsdags när det tog mig 3 timmar att komma hem! Lämnade mötet på jobbet 16.30 och klev genom dörren, frusen, trött och hungrig, kl. 19.30 :( Låg nerbäddad under filten i soffan resten av den kvällen och huttrade. Brrrr.....

För övrigt har min fot sagt ifrån igen och vill inte att jag tränar på ett tag. Kände av det på stepen i måndags men körde på. Fick sedan be Henrik avsluta BodyAttack-passet i tisdags då foten sa stop :( Nu har jag intalat mig själv att inte träna en dag för tidigt. Det får inte bli långvarigt!

Jag såg till att piffa till frisyren lite (eller snarare lite för mycket) i onsdags. Tänker att det snart växer ut igen... Skönt att iaf bli av med de långa tesarna i nacken ;)

Sen har jag bakat så det stått härliga till :) Självklart har mina gurus inspirerat mig. Blev en helt fantastiskt fluffig och välsmakande morotskaka med glasyr och så oreokakor med fyllning emellan. Älskar verkligen att baka så jag försöker hitta små tillfällen att få passa på.











Nu tänkte jag avsluta den här veckan med att några vänner kommer på besök och hjälper mig äta upp den morotskaka som står i kylskåpet! Kolla lite Solsidan och Time Out. Hänga, snacka och ha det skönt.

På återskrivande!

söndag, februari 13

Ytterligare en vecka senare

Så har det gått en vecka igen och traditionellt inlägg här på bloggen.
Arbetsdagarna har varit långa denna vecka. Haft väldigt lite att göra så timmarna har segat sig fram. Att journalsystemet legat nere och att snöstormen orsakat tågkaos gjorde inte saken bättre. Kanske ska man passa på att njuta och ta vara på tiden av lite lugn. Befarar att kommande vecka kommer bli desto tuffare.

Med lite att göra på dagarna har det varit desto mer att göra på kvällarna.
Måndag: Step Tisdag: BodyAttack Onsdag: Step Fredag: BodyAttack Lördag: BodyCombat

I fredags kväll blev jag kvar hos Maria och Henrik. Åt tacos, kollade På Spåret och Skavlan, hängde i soffan och bara hade det skönt.
I lördags var det en riktig toppendag! Började med en stor härlig frukostbuffé på Scandic med Hanna och Mats. Sedan hjälpte jag dom att flyttpacka och lasta en skåpbil full med möbler, kartonger och massor av andra grejer. Nu börjar det närma sig dagen D då både Hanna och Mats bor uppe i Önsköldsvik :( Njöt av varje sekund av tiden i dessa underbara människors sällskap. Gav Hanna och lilla pyret i magen en rejäl kram innan vi sa farväl.



















På kvällen var jag och det fantastiska attackgänget bjudna hem till Jörgen på middag och melodifestival. Vi skålade i champange, åt en utsökt middag och efterrätt, hejade och röstade, spelade spel och lyssnade på attacklåtar till långt in på småtimmarna! Älskar mina nyfunna vänner :)



































Denna söndag startade redan kl. 7.40 pga sockerrus! Med tanke på att jag la mig efter 02 blev det inte många timmars sömn. Maddes kropp klarar inte för mycket godsaker och vin. Flyttade mig från sängen till soffan, halvsov till Nyhetsmorgon och blev liggande där i stort sätt hela dagen. Lyckades ta mig ut på en kort promenad och sen har jag kollat 4 avsnitt av Tre Kronor. Ja, ni läste rätt :) Fick hela första säsongen på DVD i julklapp! Hur bra som helst.

Nu blir det soffan igen med Solsidan och Time Out. Sedan bör jag nog tänka på refrängen och hitta till sängen. Nya tag sen i en ny vecka. Inleder den med en superkylig Alla Hjärtans Dag utan någon kärlek på nära håll som kan värma mig...

söndag, februari 6

Efterlängtade vänner på besök

I fredags efter jobbet va det dags att köra BodyAttack. Hade Matilda, Ann och alla andra underbara deltagare som supportade och kämpade med mig. Riktigt grymt pass med härlig feedback efteråt.
Blev en dusch i sporthallen och sedan en mysig tacokväll i Sofias nya lägenhet. Spontant häng bland kartonger och grejer :) Blev ingen senare kväll eftersom Sofia skulle iväg och jobba. Hann dock smaska i oss en massa choklad och snask innan vi cyklade hem...

Tänkte mig en sovmorgon igår men klarvaken kl. 8.30. Gav mig i väg på en timmas lång morgonpromenad och åt sedan en god frukost.
Underbara vännerna icca, tina och ida kom sedan till mig från Hultsfred. Hade tänkt oss en heldag på stan men vädret ville annorlunda. Ösregn gjorde att vi spenderade 5 timmar i Tornby istället. Vi va alla duktiga på att shoppa så det blev många kassar som fyllde bilen.
Hem och avslappning innan matlagningen satte fart. Vi hjälptes åt att laga en utsökt tre rätters middag. Tempot va högt och glädjen var stor medan det skars, rördes och pressades i köket. Flera kockar va inte så dumt denna kväll.































































Efter mätta magar va Melodifestivalen ett givet faktum. Heja Danny!!! Volymen va galet hög när disco-låten spelades. Annars undrar man vad dansande engelska konfekt gör i svenk tv...???
Kvällen fortsatte med HippHipp och Buzz. Ju längre natten gick desto längre ner i soffan hamnade de söta brudarna! Se bara:










Inledde denna söndag med en smarrig frukost. Sedan gick vi en helt gudomligt härlig långpromenad i den strålande solen. Bortsett från den starka blåsten va allt perfekt. Premiärturen runt Stångån är avklarad och det känns verkligen som våren är på väg!



























Vi avslutade promenaden med ytterligare butiksbesök. Tror vi mättat shoppingbegäret för en lång tid framöver. Hade tänkt oss en fika med smarrig semla men det fanns inte en enda semla någonstans!!! Efter att letat runt bland 7 caféer slutade det istället med en varm smörgås och vatten. Sa farväl till mina kära vänner efter det och insåg att jag saknade dom redan efter jag stängt dörren :( Måste åka hem till Hultsfred snart.

Jag kunde inte hålla mig ifrån sporthallen så jag boxade av mig på BodyCombat-pass med Sanna i eftermiddags. Skönt att svettas lite och röra runt i kroppen som annars är riktigt uppsvullen såhär dagen efter. Där rök allt jag kämpat för i en månad...

Nu är det tvättstuga och snack med Lars med familj på Skype. Tänkte jag skulle krypa ner i soffan med grillad kyckling och fruktsallad, kolla Solsidan, Time Out och Sherlock. Blev inte riktigt så. Tog längre tid med bloggen än jag tänkt. Förbaskade bilder som bara strular....

Underbara helg börjar gå mot sitt slut. Massor av kramar och kärlek till alla jag håller nära.

onsdag, februari 2

Vilken fantastisk dag

Kan inte låta bli att skriva ett inlägg och reflektera över denna dag. Denna fantastiska dag!

Solen har lyst från klarblå himmel, det är plusgrader och snön smälter, fåglarna kvittrar, det är ljusare och vårkänslorna bara pirrar i hela kroppen. Jag har idag kännt mig glad och positiv.

På förmiddagen var jag på två underbara hembesök. Mötte personer med sån livsglädje och optimism. Insåg att jag verkligen trivs med mitt jobb.

Avslutar arbetsdagen med möte i festkommittén. Planerade för vårens happenings och upptåg. Detta skapar positiv energi och får mig att längta och se framåt.

Kommer hem och får frågan om att vikariera på ett steppass mellan 20-21. Sent på kvällen tänker jag men med all glädje i kroppen tackar jag ja. Får köra grymmaste passet med deltagare som jag inte träffat förut. Det sprudlar av positiv feedback åt alla håll. Lyckan efter avslutad klass är total. Nöjd och belåten över min och deltagarnas prestation.
Sedan händer det! Mina älskade, saknade BetterBodies-byxor hänger rakt framför näsan på mig i omklädningsrummet! Mina bästa byxor som jag trodde jag slarvat bort. De har återfunnits :)

Är inte detta en fantastisk dag så säg! Med risk för att verka ego så är jag i toppform. Kanske ligger mycket av min positiva känsla i att kroppen mår riktigt bra och känner sig vältränad och stark. Maddes liv leker :)












För att nämna något negativt i detta inlägg så är det den förbaskade Morbus Raynauden som spökar. Jag kan inte gå en promenad på 30 minuter i 3 grader plus och vantar utan att få vita och bortdomnade fingrar! Detta är taget igår efter en kort promenad med Johanna. Jag vill ha värme och sommar NU!