söndag, september 26

Gräsänka

"Gräsänka, hustru vars man är tillfälligt bortrest." "Änka används även i sammansättningar om kvinna vars make är tillfälligt bortrest eller är helt uppslukad av viss verksamhet, såsom i gräsänka och fotbollsänka." ne.se

4 dagar har nu gått sedan jag körde Lars till Arlanda, kramade honom sista gången på lång tid och grät floder vid säkerhetskontrollen. Tänk att avsked kan vara så smärtsamma. Det är i dessa ögonblick man inser hur mycket man älskar varandra. Något som lätt glöms bort i vardagens trall.
Sen dess har jag försökt hålla mig sysselsatt och lyckats ganska bra med det. Hade planeringdag och nattade kvar i Nyköping samma kväll, kört nya realeasen av BodyAttack 70, festat med Linnéa, storstädat, bakat bröd mm. Är säker på att tiden till dagen vi ses igen kommer gå fortare än vi tror.

Vetskapen om att Lars har det bra gör mig trygg. Han har kommit på plats i ett dubbelrum i Taranto, redan tränat och spelat match, ätit av god italiensk mat, kollat runt i staden, njutit av värmen. Han har blivit väl mött av coachen och de andra spelarna, blandar engelska med några italienska ord. Han verkar ha det riktigt bra. ...bara jag som fattas ;)

Jag ska avsluta veckan i soffan nu. Ladda upp inför nästa. Ska köra pass i sporthallen måndag, tisdag, onsdag och fredag. På fredag sen kommer Lars mamma och pappa till mig och på lördag kväll kommer mamma hit efter hennes resa till Cypern. Underbart med alla människor omkring mig som jag älskar.

Skickar massor av kärlek till min skatt på andra sidan jorden och säger adjö för den här gången.

söndag, september 19

Proffsbasket

Detta har varit en sjukt omtumlande och händelserik vecka. Nu är det iaf klart.
Min älskade sambo, tillika fästman, har fått kontrakt med en Italiensk klubb och kommer på torsdag morgon resa från Arlanda till Italien för att spela proffsbasket i Taranto 9 månader!
Det är helt galet! Vilken grej, vilken chans, vilken möjlighet. Han får förverkliga sin livs dröm.
Mycket tankar snurrar i våra huvuden, mycket praktiskt som måste ordnas och många känslor som måste tas om hand. Det tar tid att landa i det faktum att jag blir ensam kvar här hemma. Hade jag inte haft alla fantastiska vänner och min älskade träning skulle jag aldrig stå ut. Nu är jag säker på att vi kommer fixa det galant. Dessutom har jag planer på att flytta ner till honom till våren och leva några månader i harmoni i Italien! Crazy :) Tänk vad livet kan få plötsliga vändlingar.

Inte nog med detta fantastiska så är jag tillbaka till mitt vanliga jag igen! Mitt knä har så gott som helt blivit återställt :) Jag har varit på röntgen, hos sjukgymnast och satt igång att köra pass igen! Ni anar inte vilken känsla det va att köra BodyAttacken i tisdags och fredags samt Step igen i onsdags :) Adrenalinet rusade i kroppen och jag hade energi som en duracell-kanin!
Dessutom visade jag upp BodyAttacken på stan i Linköping igår. Blev presenterad av East FM och öste järnet vid st. Larskyrkan. Tror jag lyckades fånga några intressanter ;)

För övrig i veckan har jag träffat Matilda vid Bosses glassbar (kan det ha varit den sista för säsongen?), haft kick off med jobbet, överraskat en kollega som fyller 60 år och haft en riktigt härlig kväll med Malin och Benny. Vad kan mer begäras av livet...!





















Fånga dagen och krama era nära och kära. Lars och jag ska ta vara på varje liten sekund.

söndag, september 12

Hoffmaestro

Sitter här denna söndag och är lite seg i kroppen. Igår röjde jag tillsammans med alla underbara vänner på Cupolen i Linköping. Hoffmaestro & Chraa rev av hela sitt register av fartfyllda låtar och man kunde inte annat än hänga på i det höga tempot. De kan verkligen konsten att få med hela publiken i sin show. Det bästa med hela kvällen var att alla var där. I stort sett alla fantastiska vänner i Linköping var närvarande. Älskade ni!


























Annars har veckan rullat på med massor att göra på jobbet, träning och kärlek. Betydelsen av att ha varandra nära har verkligen ställts på sin spets. Tillsammans är vi starka. Man vet aldrig vad livet har att erbjuda men det gäller att fånga möjligheterna och följa sitt hjärta.

måndag, september 6

Super Saturday

I helgen har jag, tillsammans med älskade vänner från Medley, varit med om årets mest magnifika upplevelse. Känslan av att befinna sig i Globen, Annexet, bland 1700 andra träningsfreak från flera delar av världen och tillsammans köra LesMills välstuderade pass är bara galet! Går inte att beskriva upplevelsen och göra den rättvis. Jag bär med mig dagen och plockar fram den när jag som bäst behöver energi.

Åkte till Stockholm redan fredag kväll, packade in oss i lägenheten och åt tillsammans på stan. La oss skapligt tidigt för att vara laddade till dagen efter.
Sov inte länge på dagen D. Låg bara och väntade på att klockan skulle ringa så vi fick gå upp, äta frukost och sticka iväg. Under den galna dagen hann jag köra BodyPump, BodyStep, BodyAttack och BodyJam. Vi bjöds på en grym show av LesMills-instruktörerna, vi shoppade loss bland kläderna och minglade runt bland alla utställare och folk. Vi imponerades mäkta av Oskar Nilsson (numera Jöback) och de andra muskelknippena på scen som gjorde sitt yttersta för att ge oss alla ett minne för livet. Jag är fast i LesMills-sekten. Detta är mitt liv!
















































Efter en tuff dag åkte vi tillbaka till lägenheten, duschade, åt och skålade med något glas vin. Sedan bar det av till Café Opera. Mellan 20-22 var det bokat av LesMills och vi var många där som höjde glasen av champange och dansade loss på det lilla dansgolvet. Kvällen var magisk. Lycka ut i tårna (som värkte...)! Mitt i remixen av låtar dyker Ola upp på scen och drar av några låtar. En kändis att bocka av på listan ;)



























Vaknade i söndags med värk i hela kroppen. Nästan. Tro det eller ej: Mitt knä var smärtfritt!!! Vågar nästan inte skriva det. Kan det vara sant? Kan man träna bort ett knäproblem? Kanske är träningsvärken så dominant att knät inte känns? Kanske ska jag halta runt igen imorgon? Återstår att se... Blev en lugn morgon med frukost och kort promenad i solen. Sedan bar det av mot Linköping igen. Lyckliga och belåtna :)

Väl hemma kunde inte helgen ha slutat mer perfekt. Min älskade superman hade diskat rent, dukat bordet helt fantastiskt fint, handlat och fixat inför en kväll med Christian och Linnéa. Kärlek!

*Madde lever på moln*

onsdag, september 1

Mitt nya liv

Nu är jag här igen. Har inte känt mig motiverad att skriva på ett tag. Lite depp sådär.
Jag har gått från att vara den största hurtbullen, tjejen med spring i benen och som lever största delen av sitt liv i sporthallen bland sina underbara vänner och kunder till att vara den största soffpotatisen som inte gör annat än kollar Tv. Knät vill inte träna medan resten av kroppen skriker av vilja att röra på sig, göra sig av med energi. Madde är inte i harmoni.

Gjorde ett försök att pigga upp mig, piffa till mig genom att besöka frisören. Gick därifrån vettskrämd och vaknade dagen därpå som ett marsvin med alla virvlar som tittat fram! Gisses va det bidde kort... Men efter en dusch och längre styling kände jag mig riktigt nöjd. Nu har det gått några dagar och jag är grymt stolt :) Skulle vilja klippa mig igen, ännu kortare för att kunna spreta till tesarna riktigt ordentligt!

För övrigt är mina 80% i Nyköping susen. Tid är definitivt värt mer än pengar! Får helt enkelt hålla igen på annat. Kommer hem 17 och har hela eftermiddagen och kvällen till aktiviteter (tv-tittande...). Hinner handla, städa, pyssla och plocka utan att det behöver inkräkta på Lars- och vännertid. Nu har jag tid till allt utan att stressa :)

Jag har upplevt total nostalgi de senaste två veckorna. Rena Rama Rolf, Fångarna på Fortet och Time Out :) Ikväll väntar final mellan Handbollslaget och FortetsMästare. Madde sitter bänkad då!
I helgen väntar årets största träningsupplevelse *Super Saturday* Kan inte beskriva med ord hur galen denna dag är. Tusentals träningsfreak är samlade i Annexet och Hovet i Globen, Stockholm för en heldag med alla LesMills träningskoncept. Träningsmagi blandas med galna shower och upptåg, kläder till försäljning och mycket annat. Dagen avslutas med mat, dryck och fest på Café Opera!
På fredag efter jobbet bär det av till Stockholm och där nattar vi över till söndag. Med tanke på mitt skadeläge i knät är en heldag av Super Saturday det dummaste jag kan göra :( Men jag kan inte stanna hemma. Har längtat efter detta ett helt år, sen vi var där sist. Jag vägrar att låta något hindra mig.

Till alla er som läser: Skänk mig healande krafter så jag kan bli mig själv igen. Jag saknar min kropp, min själ.