onsdag, december 30

Tack!

Stort tack från mig och Lars till alla som tänkt på oss genom att skicka ett fint julkort! Vi är oerhört glada för alla fina hälsningar.
Vi har inte varit lite duktiga i år utan tar istället nya tag i år 2010.


Gott Nytt År

Julen 2009

Så är vi nu hemkomna efter att ha firat en alldeles underbar jul i Danmark. Lars och jag tog mamma med oss över sundet för att få uppleva de danska traditionerna. Massor av härliga stunder med familj och vänner har det varit. Förutom fantastiska julafton har det under dagarna fem kalasats på mängder av mat och sötsaker, det har spenderats flera timmar framför Wii, det har blivit en tripp in till Aalborg och så har det spelats Canasta. Tiden går fort när man har roligt och trivs. Vi tackar hjärtligast för all gästvänlighet under julen och hoppas att det inte dröjer allt för länge till dess vi ses igen!


Julafton

















































Juldagen





























Annandag jul


























































På färjan på väg hem igen

tisdag, december 22

Dan, före dan, före dopparedan!

Nu är det bara två dagar kvar till julafton och det är mer vinter än någonsin. Snön har bara fallit och fallit. Sedan de senaste bilderna har det hänt en hel del. Jämför bara bilden över vattnet! Inte något vatten i syne nu inte :) Tänk att det blir en vit jul.

















Hoppas innerligt att även Danmark fått en del av detta naturfenomen. Ska nämligen fira julen där i år. Med mig tar jag givetvis min älskade fästman men även min älskade mor. Hon kommer till oss redan imorgon. Blir en dan före dopparedan med Bingolottos uppesitterkväll och "tidig" sänggång. Redan omkring kl. 4 på julaftons morgon lämnar vi Linköping då färgan i Göteborg seglar kl. 8.

En fantastisk julhelg väntar i dagarna fem. Massor av trevliga stunder är jag säker på att det kommer att bli. Måndagen den 28 dec fortsätter julen i Linköping för att sedan avslutas med en nyårsafton med goda vänner utanför Växjö.

Önskar alla mina läsare en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Förbannad

De som inte vill ta del av Maddes dåliga sida ska sluta läsa nu....

Jag är trött, förbannad och besviken. Hatar SJ mer än något annat just nu. Skulle varit hemma 18.10 idag men klev istället in genom dörren 20.10! Hade planerat med Matilda att köra ett team-pass i step kondition vid 19. Ordnat med tomteluva, röda kläder, köpt skumtomtar och tränat in koreografi till jullåtar. Hur bra blev det! Sitter här och är så besviken. Hade sett fram emot detta så mycket. Jävla SJ! (Eller vem man nu ska skylla på!)

Hur svårt kan det va?! Det blir ju vinter i Sverige varje år. Verkar som det ändå inte går att hålla spåren rena från snö, ledningarna hela och ha tåg som klarar kylan. Är det inte signalfel så är det fordonsfel.

Inte nog med att det händer ikväll. Det har hänt 4 av mina 7 resor den senaste veckan! Kommit sent till passen i både måndags, tisdags och fredags. Idag kom jag som sagt inte alls.
Förbannad Förbannad Förbannad
Är så tacksam för att man har undervara vänner som ställer upp.
Förbannade Madde försöker samla ihop sig och leta positiva tankar! Allt har en mening... Denna gång är det nog att jag inte ska träna med min fot!

söndag, december 20

Julen är snart här

En uppdatering i veckan verkar vara det som gäller. Nu är de söndag, 4:e advent, och jag är här igen.
I veckan har det blivit vinter. Massor utav snö. Jag borde skriva att det är helt underbart men när tåget blir försenat 3 dagar utav 5 pga är det mindre roligt. Dessutom möttes jag en morgon av att cykeln vält och över den låg ett täcke av snö. Endast styret stack upp och det var lögn att få nyckeln i låset. Att bära iväg med cykeln var enda alternativet... Suck. Inte så lätt att cykla i alla drivor heller för den delen. Morfars gamla världsmästarcykel får kämpa hårt nu.
Så till det positiva! Snön är egentligen helt underbar. Inte klokt att det för en gång skull verkligen är riktig vinter! Denna snö är så vacker, barnen kan åka pulka och julen känns ännu mera aktuell. Tog några bilder i Nyköping på min väg mellan stationen och jobbet.






























Dagarna i veckan har varit fullpackade med träning och förberedelser. Kör pass med min fot trots att den fortfarande är psyco. Dumt av mig. Jättedumt. Bland annat öste Matilda och jag järnet ihop i fredags i ett teampass i step kondition. Hur kul som helst. Nytt team igen på tisdag. Jultema är det som gäller :)

Helgen har ägnats åt julshopping. En heldag i stadens butiker igår och hel heldag i Ikanohuset idag. Nu är alla julklappar äntligen inhandlade och det är bara att luta sig tillbaka och invänta den stora dagen. Jul, jul, älskade jul. Trots att det ekar på kontot så är det värt vart enda öre. Älskar att få ge bort alla dessa klappar.

Mitt i all shopping fick vi igår kväll tid för umgänge med underbara vänner. Vi var hembjudna på en helt gudomlig middag hos Hanna och Mats. Vilken meny. Vilken bjudning! Smördegsinbakad fläskfilé med pressad potatis och svampsås bjöds till varmrätt och som efterrätt fick vi en variant på cheesecake med krossad pepparkaka, blåbär, kesella och mango. Ljuvligt. Som om inte detta var nog bjöds vi på glögg med tilltugg. Timmarna rusade och med märkliga glasögon på näsan spelade vi spel till långt in på natten!











































Nu är det alltså återigen söndag kväll. Tänker mig en sväng in i duschen, lite mat i magen och en spännande Johan Falk-film som avslutning på veckan. Tror säkert att min älskade sambo håller med mig om detta.

söndag, december 13

Julen närmar sig

För varje dag som går så kommer jag allt mer i julstämning. Idag, på självaste Lucia, snöade det till och med. Älskar den här tiden! Så underbart här hemma med allt pynt och alla ljus man får tända. Mörkret har trots allt sin charm. Uppskattar att strosa runt i affärerna på stan bland alla andra tusen julshoppande människor. Julmusiken spelar i högtalarna och det doftar pepparkakor och varmkorv överallt. Har lyckats komma ungefär halvvägs med min julklappsshopping. Trodde jag var näst intill klar men så blir det det där att man vill ha en sak till till den och en sak till till den.... Det tar aldrig slut.

I veckan har jag pluggat det nya BodyAttackpasset som en tok. Varje ledig stund har varit fokuserad på detta. Inte så uppskattat av omgivningen alla gånger men ett nödvändigt ont. Körde releasen med Lena igår. Fatta att det va första passet jag haft på 5 veckor! Känslan va helt sjuk. Vilken grej. Trots några missar lite här och där måste jag säga att det gick toppen. Foten höll förvånandsvärt bra. Försökte hålla mig till de lägre alternativen men det va inte lätt. Nu är jag redo igen för att köra öset med mina älskade kunder! Madde is back!
Övrigt i veckan så hade vi julmiddag med jobbet i tisdags kväll. Det innebar ytterligare övernattning hos Elin i Nyköping. Middagen var en tallrik med lite diverse julmat som vi intog på Nyköpings Hus. Med fantastiska kollegor blev kvällen riktigt lyckad. Skrattade och sjöng långt in på småtimmarna.
I fredags kväll var det Idol-final och då satt Lars och jag bänkade i soffan. Blev en riktig myskväll och dessutom en riktigt spännande sådan. Trots en grymt charmig Calle så var Erik den värdiga vinnaren. Men va tusan gjorde hans brutta på scen. Totalt i saknad av situationsförnimmelse!
Lördag och BodyAttack som sagt.
Efter detta var det julfest med Medley i Linköping, Ljungsbro och Mjölby. Vi höll till i en lokal i Ljungsbro där vi bjöds på tre rätters middag, underhållning och ståhej! Det blev en alldeles för blöt kväll men kul hade vi ;) Avslutade festen med ett dopp i relaxens bubbelpool. Knas! Blöt fest med andra ord! Kvällen bara sprang förbi. Blir lätt så när man umgås med såna fantastiska vänner. Skumpade hem på bussen strax efter 02.
(Madde glömde kameran hemma :( Är det klokt eller...?)

Vaknade denna Luciadag med tungt huvud. Tog med täcket ut till soffan och blev liggandes där till 12. Tog sedan tag i hela mig och gav mig ut i julstressen. Med snö i håret letade jag paket för fulla muggar. Köpte med lussekatter hem som jag sedan fick bjuda Lars, pappa och Gunilla på. Min älskade lilla familj hade julhandlat i Tornby och önskade lite kaffe innan de begav sig hemåt. Så underbart att få besök av dom. Trots att det inte varade så länge va det verkligen betydelsefullt och uppskattat. *Saknar er*

Nu har jag precis tittat på Luciafirandet från Växjö domkyrka. Fantastiskt vackert! Älskar traditioner. Jag njuter för fullt.
Ska inom kort krypa ihop med Lars framför en film. Perfekta avslutningen på en söndag!