söndag, juni 28

Sommar sommar sommar

Vad kan sitta bättre än en stor fruktsallad med kall vaniljglass på balkongen efter en heldag i solen?! Så härligt kan det vara en torsdagskväll i juni. Efter detta smaskiga blev det några parti 500 som jag så turligt lyckades vinna.









Fredagen började helt gudomligt. Hade fått 1,5 timmas spa-behandling av mamma i födelsedagspresent så denna bokade jag in denna förmiddag. Tänk er detta lugn av levande ljus, dofter och rofylld musik. Jag kom in som i en annan värld. Fick badrock och tofflor och jag var redo. Behandlingen inleddes med en bodyscrub över hela kroppen. Huden fick sig en riktig omgång och allt överflödigt lossnade. Perfekt för solbrännan... Sedan fick jag krypa ner i ett bubblande kurbad överfyllt av lödder. I rummet fanns ljus överallt och det doftade underbart. I detta härliga fick jag koppla av i dryga 20 min. Till sist blev jag masserad och insmord i olja för att återfukta huden. Kan inte med ord beskriva hur fantastiskt denna spa-stund var. Lämnade stället med babyhud och med massor av ny kraft och energi. Varför gör man inte detta oftare! Tack mamma :)


Trots oljig hud begav jag mig till Tinnis och gjorde sällskap med pillan och barnen. Blev en heldag där så ryggen var ordetligt röd när jag begav mig hemåt.
Medan Lars hade boysen på besök hemma för att se fotboll satt jag och några vänner på Sangria och njöt av underbart god mat. Vilken sommarkväll. Uteserveringarna var fyllda av glada människor. Tanken var att jag skulle gå hem efter middagen men lyckades hamna på BK´s uteservering med cider i handen. Men vad gjorde det! Kvällarna är långa så här års...








Igår var jag som vanligt vaken tidigt. Några timmar senare åkte Lars och jag till Bergs slussar för att sola och ha det skönt. Många lyxåk hann passera förbi i slussen medan vi låg där. Blev ingen längre visit för Lars drabbades av migrän i värmen. Hem och ner i sängen för hans del och ut i solen på gården för min. Måste ju ta till vara på de fåtal soltimmar vi har i det här landet!







Efter att brännan gjort sig påmind började jag förbereda inför kvällens grillmys. Mats och Hanna med bror var bjudna på besök. Gjorde kall potatissallad och förberedde pajer. När Lars vaknat till liv gjorde vi sällskap till Priso.
Kvällen sen var helt fantastisk. Grilltallriken med karréskivorna, potatissalladen, tsatzikin, melonerna och vitlösbröden satt riktigt fint och så den ljuvligt goda blåbär-/hallon- och äppelpajen á la Lejla på det. Våra underbara vänner förgyllde kvällen med sin närvaro. Vi spelade Chicago till lång in till midnatt utan att vi visste om det. Började dock bli lite svårt att se korten mot slutet... Tusen tack för denna gång.








Nu är det redan söndag men ack en sådan härlig en! Har avslutat frukosten och ska börja packa inför dagens visit på tinnis. Lars är sedan länge iväg på fisketur så vi ses först ikväll för lite god mat på balkongen. Nu ska här solas och badas en sista dag innan det är jobb igen imorgon.

torsdag, juni 25

Tar det lugnt

Detta är en vecka i relax. För det var väl så det var sagt...? Vara hemma, vila ut, rå om mig själv och absolut inte stressa med en massa måsten. Det är precis det jag gör. Lustigt nog så råkade vädret vara på min sida.

I måndags var jag precis slut av min feber och förkylning så då gick jag inte utanför dörren trots strålande sol. I tisdags orkade jag mig ut på gården nedanför med min brassestol och en hel rulle toapapper! Blev en riktig vilodag även denna. Vid 21-tiden besökte jag och två kära vänner Bosses glassbar. Vi satte oss på en parkbänk och pratade om allt mellan himmel och jord. Den svalkande glassen i halsen och stunden med dessa fina människor va precis vad jag behövde.

I går kunde jag inte låta bli att åka till Tinnis. Att ligga där är fullständig avkoppling för mig. Med fortsatt förkylning i kroppen hade jag lovat mig själv att iaf inte bada. Med en näsa som rinner går det inte alls att sova på morgonen så att tvätta en massa kläder innan jag begav mig var inga problem. Hade sett ett recept på pizzamuffins så dessa bakade jag medan maskinerna gick. Hade sedan med mig dom som picknick till Tinnis. De blev dock inte lika goda som jag hade hoppats. Lite bukfylla iaf.









Efter en hel dags avkoppling vid vattnet orkade jag inte ställa mig och laga mat. Efter en kort visit med Lars på Jysk och inköp av nytt balkongbord gick vi därför till Platå och åt plankstek. Tid tog det och det va heller inte den godaste plankan vi ätit men ibland är det bara så skönt att få saker serverade! Avslutade kvällen med minigolf i Valla med Matilda och Jonas. Självklart vann tjejerna fighten och jag slutade 2:a totalt. Girlpower!









Idag startade jag dagen med klippning. Behövde fräscha upp frisyren inför sommaren. Sedan låg Pillan och Micke och väntade på mig på Tinnis. Vi hade verkligen hur mysigt som helst. Solade och relaxade ordentligt. Pillan hade fixat största tonfisksalladen och jag stod för kortleken. Bedrev några timmar där i solgasset. Jag gav upp vid 14.30 när huden började kännas alldeles för stram. Men som alltid när man kommer hem och har duschat av sig... jag kunde kanske ha stannat lite längre....! Nåja, det är en dag imorgon också och så kommer det en helg...









Sitter alltså här vid datorn kl. 15.30 och har hela eftermiddagen framför mig. Härligt! Blir nog ett besök i mataffären och så ska väl det nyinköpta balkongbordet oljas... Nog finns det att göra. Men så va de´det där med avkoppling och återhämtning... Tror jag ska sova en timma i soffan först.

måndag, juni 22

Midsommarhelgen

En sjukling med feber sammanfattar veckan...

Var tvungen att besöka International Street Market med Hanna förra söndagen också. Alla de godsaker som fanns där gick ju inte att gå miste om. Vi strosade runt bland stånden och i affärerna och så köpte vi oss var sin créps. Mums... Kolla in fudgesståndet :)









I måndags var det dags för nya BodyAttack releasen så Lena och jag teamade detta pass. Koreografin och musiken är grym denna gång så vi hade skitkul. Är egentligen dags igen ikväll men min förkylning sätter stopp för träning :( Skit också...

Sen har det varit midsommarfirande för hela slanten. Vi åkte hem till Hultsfred redan i torsdags kväll för att vara på plats vid stugan i Bjärken vid 13 på Midsommarafton. Där hade det monterats partytält och en midsommarstång var byggd. Icca hade förberett med lekar och vi var ett större gäng som var laddade för firande hela dagen lång. Trots regn och blåst var det en riktigt lyckad afton. Solen var framme precis när det behövdes . Sen var det bara att krypa in i stugan och fortsätta firandet där. Med fantastiska vänner omkring sig kan en dag som denna inte bli mer än underbar. Förutom roliga lekar så åt vi mest hela tiden ;) Lunch med potatis, sill, köttbullar, legymsallad, sallad och bröd. Efterrätt (eller snarare mellanrätt) blev en utsökt jordgubbstårta. Middagen var grillat i form av kotletter, potatissallad, sallad och vitlöksbröd. Sen skulle de traditionella chipsen och cheeesballsen också ätas upp.... Kors va magen sen va full.






























































































Midsommardagen innebar frukost och städning av stugan innan vi åkte hem och slappade en stund. Lars och jag intog ryggläge i soffan och så blev det lite Yatzy-spel. Soft dagen efter! Sen tog icca och jag en välbehövlig promenad. Gick förbi Bambugården och tog takeawaymenyer till kvällen. Vi var sedan ett gäng som samlades hos icca och henke. Tjejerna spelade Cluedo i solen på altanen och sen beställde vi oss alla kinamat. Mys hela kvällen lång med Galenpanna och godispåsar. Underbara dagen efter.
Söndag och en morgonpromenad med icca och Leia medan Lars och henke var ute och fiskade. Min förkylning började göra sig påmind så det var knappt jag tog mig runt. Sedan var det tungt i både huvud och näsa resten av dagen. Mamma hade varit iväg över hela midsommarhelgen så hon var värd att få bli lite uppvaktad när hon kom hem. Jag renbäddade, tvättade och diskade upp. Sedan bakade jag en utsökt efterrättskaka och lagade mat. Innan Lars och jag styrde kosan åter till Linköping så njöt vi av detta goda. Kan inte låta bli att vara lite stolt över min kaka. Skulle platsat på finare konditori ;) Gick in med var sin bit till icca och henke innan vi åkte hem.
Väl hemma i Linköping blev det storhandling på Coop och Priso, upppackning av alla väskor och så mys i soffan. Gjorde oss goda tunnbrödswraps med jordgubbar och glass till. Perfekt slut på helgen.

Sitter nu hemma denna måndag med en förkylning. Det hårda tempot den senaste tiden har tagit ut sin rätt. Nu ska här vilas.

lördag, juni 13

Uppvaktningar

Så har ännu en vecka passerat sen jag skrev senast. Har varit fullt upp som vanligt. Måndag och tisdag var sedvanlig träning.
I onsdags stannade jag kvar i Nyköping. Vi skulle göra ett nytt försök att ha möhippa för Linda (trots att hon redan är gift). Vi ordnade picknick inomhus och vi lekte alla de lekar vi planerat sen tidigare. Linda skulle blåsa ballonger med en pump till våra rullstolsdynor, baka efterrätten utan recept, tillverka en t-shirt, svara på husmorsfrågor, skriva en dikt till oss på KommunRehab och bygga ihop sin drömman. Det var fullt ös hela kvällen med andra ord. Hade riktigt roligt. Blev mycke tissel och tassel innan Linda och jag somnade på var sin del av Elins soffa.





















I fredags fortsatte uppvaktningarna. My tog studenten så bord var bokat på Olympia. Vi avnjöt en suveränt god trerätters middag och grattulerade med paket och hurrarop. Tusen tack för den goda maten!


















Lars och jag fortsatte fredagskvällen på SF Bio. Vi satt i de softaste fotöljerna och såg komedin Baksmällan. Grym film. Mycket rolig!
Idag är det lördag och en drink på stan väntar inom kort. Tidigare idag fick sporthallen sig ett besök då jag körde ett genrep av det nya BodyAttackpasset som jag har release på på måndag. Annars har jag drivit runt på stan idag. Det pågår en International Street Market med mängder av stånd med delikatesser från olika länder i världen. Riktigt grymt! Massor av god mat och utsökta söksaker. Men smakar det så kostar det. Köpte två italienska brownies för 111 kr! Galet. Höll på att tappa hakan när jag skulle betala. Några få fugde betalade jag 80 kr för. Jaja.... Ska möta en kompis där imorgon igen. Får se om jag lyckas hålla mig ifrån godsakerna då...









Nu väntar stan som sagt. En vän till mig har genomfört Vätternrundan och sitter och avnjuter drinkar. Måste ju gå dit och grattulera :) Hoppas inte på en allt för sen kväll. Tvättstuga imorgon kl. 7. Blä..