onsdag, juni 25

Inspiration

Jag kan inte sluta läsa Millans blogg och inte heller sluta att faschineras. Har länkat henne på min sida om det är någon annan som behöver få inspiration. Hon ger massor av bra tips på sund mat och bilderna hon lägger upp är fantastiska. Hon har påverkat mig så mycket att dagens lunch bestod av stekt rödspätta med babyleafs, kidneybönor, tomat, blomkål, morötter och solrosfrön. Det känns så sunt vilket gör att det även smakar så bra! Imorgon blir det ungefär detsamma men byter rödspättan mot ungsstekta kycklingvingar. Mumma!
Om jag ska fortsätta på den hälsosamma banan så ska det sägas att jag körde ett riktigt tufft steppass med mina deltagare igår. Det va sista konditionspasset inför sommaren så då gällde det ju att ta i lite extra. Att det är så jäkla kul att va där framme med headset och hela kittet. Underbart.
Har precis ätit rågbröd med solrosfrön och sallad, ost, skinka och paprika så nu tänkte jag ge mig ut på en promenad. Kanske borde ta på mig löparskorna istället. Får se.

Måste även tillägga att jag idag har bokat in en golftid på Nyköpings golfbana tillsammans med en jobbarkompis. Blir alltså golfspel och övernattning i Nyköping på onasdag nästa vecka! Jippi!

måndag, juni 23

Midsommarhelgen

Midsommarafton blev en riktigt lyckad dag med den traditionella sillen och nubben, de röda jordgubbarna, lekarna och de underbara vännerna. Det som fattades var den strålande solen. Vi fick nöja oss med några strålar mellan de svarta molnen. Men vad gjorde det. När kylan blev för hård tog vi fram spelen. Det funkar alltid! Att komma "hem" och träffa gänget gör mig så glad, det betyder så mycket. Saknar er redan. Här kommer ett axplock från midsommarens spektakel.























































Lördagen blev en riktigt slapp dag. Icca och jag gick bara några promenader med Leia men annars hade vi tabberas på allt som blivit över sedan dagen innan. Vilket ras sedan! Tror bestämt vi åt nästan hela dagen. Mår illa när jag tänker på allt jag tryckte i mig! Nåja, vi hade iaf riktigt trevligt. Smidde även planer inför sommaren och tittade på film.

Ingen sovmorgon på söndagen sen. Upp klockan 7 för att spela första golfrundan för säsongen klockan 8.30. Jag trodde det skulle gå helt åt skogen men faktiskt så höll jag mig skapligt på banan. Drivarna satt där de skulle och likaså järnslagen. Värre var det med närspelet. Fattar inte hur svårt det ska va att putta! Jag är verkligen värdelös och det förstör hela min score. Slutade med ett dåligt resultat men är glad för att äntligen va igång. Pappa och jag fick en stund för oss själva och det va verkligen perfekt golfväder. Kan säga att jag har suget efter att få ge mig ut igen.









Efter en dagens lunch på Tobo hade jag sedan en spelstund med mamma innan det var dags att hoppa på tåget tillbaka till vardagen igen. Betyder så mycket att bara få va hemma en sån här kort stund. Tror inte ni förstår. Möttes av Lars hemma som fixat med goda varma mackor. Blev ingen sen kväll. Tror jag slöt ögonen kring 22. Perfekt inledning på sommaren.

torsdag, juni 19

Nu ska det firas

I morgon är det Midsommarafton och det ska naturligtvis firas i goda vänners lag. Lars och jag styr kosan mot Hultsfred på morgonen och sen väntar en heldag med umgänge och god mat. Längtar massor så jag kanske ska lägga mig snart så det fortare blir morgondag. Nej, först ska det packas. Golfklubborna ska också med för på söndag blir det årets premiärgolf med pappa. Undrar just hur det ska gå... Nå ja, det tar vi då.
Glad Midsommar till Er alla.

Skandal

Jag hade sett fram emot ett långt svenskt EM med många spännande matcher. Men vad händer! Inte ett skit. Ryssland får ju göra precis som de vill medan våra sk. storspelare mer springer runt som yra, gula kycklingar. Jag säger bara skandal. Det var det, finito.
Det ska dock sägas att jag hade väldigt trevligt iaf hos Hanna och Mats. Jag hade köpt med mig ananas, melon, gurka, morötter, dip och naturgodis så vi var ett gäng som smaskade under skandalkvällen. Länge sen vi sågs så det va mys.

söndag, juni 15

Hultsfred 2008

Så har ännu en festival passerat. Märkligt att något man sett fram emot så länge kan försvinna förbi så fort. Det har varit 3 dagar fyllda av fest, musik, goda vänner, Yatztyspel, EM-fotboll, strosande, öltält och mat. Men även 3 dagar fyllda av besvikelse och kyla.
Vi börjar med det positiva. Fick träffa några av mina underbara vänner som jag saknat så mycket. Bara tiden med er har varit värt massor. Sedan fick jag uppleva den fantastiska stämning som endast denna årliga tillställning kan skapa. Bara ljudet av smalspåret utanför fönstret gör att känslan av lycka infinner sig. För att inte tala om alla härliga festivalare eller dånet från Hawaiiscenen när man ska sova. Trots dyr biljett och flera besvikelser kan jag nog inte låta bli att entra området även nästa år. När man har växt upp med det är det svårt att släppa taget.
Så till det negativa. Det stora dragplåstret Linkin Park bestämmer sig för att ställa in sin konsert! Där står vi, glada i håven med Sverigeflaggor i högsta hugg, när beskedet kommer på storbildsskärmarna. Kan lova att den höga fotbollsstämningen kom av sig. Fatta vad jag velat se detta band. Blev så förb*. Fortsätter med att Sverige lyckas sabba matchen mot Spanien. Hur svårt kan det va att hålla ett försvar med bara sekunder kvar av en EM-match! Sen ska det sägas att det gått åt riktigt mycket tröjor under helgen. Det har inte varit de varmaste dagarna i juni precis. Är så tacksam för den härligt varma sängen hos mamma! Stackars alla dessa campare. Fy tusan för att krypa ner i en kall sovsäck i ett nerpinkat och dammit tält när alkoholen börjat gå ur kroppen. Brrr....




























































Så är man tillbaka i Linköping och i verkligheten. Kan lova att det va gott att äta vanlig hemlagad mat ikväll när magen tidigare blivit proppad med allt från kebab i bröd till pizzaslice och chips! Fy tusan vad man käkar under dessa festivalens dagar. Det har blivit lite av en grej, något som hör till. Med andra ord är det tur att Hultsfred endast äger rum en gång varje år.
Var i affären när vi kom hem och fyllde vagnen med grönsaker. Nu i veckan är det GI-mat som gäller för min del! Ska börja med att avsluta denna festhelg genom att mumsa jordbubbar och mjölk!

onsdag, juni 11

Nedräkning

Imorgon bär det av till Hultsfred och ännu en festival. Hoppas vädret är på vår sida så vi får en lika härlig partyhelg som vi brukar. Längtar efter att få komma hem och träffa de kära vännerna. Det är dom man saknar som mest. Festivalen kommer som på köpet! Festivalfolket började anlända redan i måndags så när vi kommer hem lär det va överdröst med campare i olika färger och former. Fatta vilken människosamling det är av diverse sorter. Kul att bara kolla på allt folk. Så imorgon smäller det!

måndag, juni 9

My heart will go on...

Helgen i Stockholm har varit helt underbar och den bär jag med mig i lång tid framöver.
Mamma och jag begav oss tidigt iväg i lördags för att hinna se lite av Stockholm innan den magiska stunden väntade. Vi anlände till stadens största hotell (säkert även det lyxigaste) runt 12 och sedan var det Drottninggatan fram och tillbaka som gällde. Jag lyckades hitta en fin klänning till bröllopet som stundar i augusti så nu behöver jag inte tänka mer på det. Vi gick tillbaka till hotellet, gjorde oss klara och delade på minibarens vita vin. Innan vi tog tunnelbanan till Globen njöt vi av en supergod fläskfilé på en av stadens uteserveringar.




















Kan lova att vi inte var ensamma om att ha biljett till konserten! Showen skulle börjat 19.30 men först när klockan va runt 20 kom vi in, å då var det fortfarande en gigantisk kö utanför - till 6 entréer! Efter att förbandet avslutat de sista tonerna vid 20.30-tiden entrade den riktiga stjärnan scenen. Detta var en magisk stund. Kan inte med ord beskriva vilket intryck denna kvinna gjorde på mig. Inledde spektaklet med "A new day has come" och fortsatte sedan med "The power of love". Då kan jag meddela att de första tårarna kom. Vilken röst, vilken inlevelse. Allt det pampiga blev för mycket så känslorna svallade över. Jag var lycklig! Sedan kom den ena hiten efter den andra, klädbyterna och dansarna avlöste varandra och publikens jubel spred sig i arenan. När hon var framme vid extranumren hade vi ännu inte fått höra "My heart will go on". Som om vi skulle få gå utan att ha hört den... tror inte det! Hela konserten avslutades med att hon kom upp genom golvet i en underbart svart klänning, med stora ljuskronor fyllda av brinnande stearinljus och med en röst som fick alla hårstån på min kropp att resa sig. What a moment!














































Till konserten hade även Sanna Nielsen, Shirley Clamp och Sonja Aldén hittat. Kan enkelt konstatera att de, trots sina pipor, inte har så mycket att komma med förhållandevis. Det var svårt att ta sig samman efteråt och göra något mer vettigt av kvällen. Vi beslöt oss istället för att åka tillbaka till hotellet och krypa ner i den härliga sängen. Vilken kväll!!!
Söndagen inleddes som sig bör med den allra största hotellfrukosten. När jag var mätt efter alla frukostbullar och kex var jag ändå tvungen att provsmaka pannkakorna. Det va dock inte lika gott som det såg ut. Jag konstaterade en gång för alla att pannkakor inte ska iätas till frukost.
Vi spenderade sedan hela dagen i kulturens tecken. Besökte Gamla Stan med alla dess mysiga gränder å små caféer, tittade runt vid slottet och såg vaktavlösningen, konstaterade hur fint det är i Stockholm med tanke på allt vatten å alla pampiga hus och så slappade vi i Kungsträdgården. Efter denna varma men helt fantastiska dag skulle bilen ta oss tillbaka till verkligheten.
















































Denna helg är för mig oförglömlig. Min dröm blev till verklighet!