söndag, december 30

Jul 2007

Hela julen har bara varit helt fantastisk. Den kunde inte ha blivit bättre på något sätt. Massor av kramar och hälsningar till alla som gjort allt så lyckat. Lars och jag firade julafton x 3 så det har blivit massor av god mat, julklappar och mys. Började julfirandet hos pappa och Gunilla på lördagskvällen. Hur trevligt som helst med Pratmakarna till långt in på natten. Den nya digitalkameran jag fick gjorde inte heller kvällen direkt sämre! Tusen tack.


















Fortsatte julfirandet hos mamma på söndagen. Hela gänget var samlat så det var fullt hus. Till och med tomten kom och gjorde oss sällskap. Hela dagen var fylld av massa gott som vi stoppade i munnen och godsakerna till julklappar var inte direkt få. Tror bestämt Lars och jag vann i flest paket i år (trots småbarn i familjen)! Inte var vi värda alla dessa. Kan inte mer än säga tuden tack än en gång för allt fint. Avslutade firandet framför Bingolottos uppesittarkväll. Orkade dock inte se sista dragningarna då klockan skulle ringa 03.00 på självaste julafton.








































Klockan 04.00 på julaftons morgon bar det alltså iväg mot Göteborg och färjan som skulle ta oss till julfirandet i Danmark. Efter en god frukost och någon timmas sömn på färjan var vi redo för fest igen. Innan hann vi såklart se Kalle Anka! Ett måste på självaste dagen. Den danska julmaten smakade sedan finfint. Likaså risalamaltan som jag var heldig (hade tur) att hitta mandeln i! Det dansades runt granen och delades ut allt för många julklappar även här. Här kommer ännu ett stort tusen tack för alla fina saker. Blev en lång kväll så den natten sov vi gott... eller inte pga den smala sängen!


























































Juldagen bjöd på julefrukost (alltså inte frukost utan lunch) och så var det tid för fest på kvällen. Det var inte så mycket liv i oss dagen efter så en tur till Lene och Lasse för lite Nintendo Wii var det som orkades med. Riktig trevlig kväll.





















De följande dagarna i Danmark har bara varit slappa. Var i storcentret en dag och köpte "lite" dricka till nyår och en tid framöver, spelade kort och bara njöt i soffan. Helt galet vad billigt det kan vara på andra sidan. Köpte vinflaska för 14 danska kronor! Trots slappande och några extra kilo har det varit skönt att inte haft några måsten.

Nu är vi alltså hemma igen i Sverige och med oss har vi Mads och AK. Tog en heldag i Tornby idag och snart väntar tacos och kortspel. Imorgon bär det av för nyårsfirande i Hultsfred. Med stor lokal, mat och nära 30 stycken så kan det inte bli annat än en lyckad fest. Längtar massor och är säker på att det kommer bli toppen.











Blev långt det här men på återskrivande!

fredag, december 21

Nu reser vi.

Har verkligen varit fullt upp de senaste dagarna. Bakade massa gott julgodis i torsdags och så jobb resten. Sen jag kom hem idag har jag tvättat och styrt med allt möjligt för att få klart till imorgon. Ännu har jag massor kvar (packningen bland annat!) och klockan visar redan 23.30! Ups. Imorgon bär det nämligen av mot Hultsfred för två dagars julfirande hemma hos pappa och mamma. Ska bli så härligt och kul så jag längtar massor. Ska äta alldeles för mycket julmat, öppna alldeles för många julklappar och bara må gott. Tidigt julaftons morgon åker älsklingen och jag sedan till Danmark för att fira med familjen där. Fortsätta att äta alldeles för mycket mat, öppna alldeles för många julklappar och bara må gott. Stannar i mitt andra hemland till lördag så det blir många härliga dagar där.

Idag har Lars varit i Stockholm igen och hämtat hem "vår" nya fina bil. Den ska alltså imorgon packas full av julklappar och väskor för att sedan ta sin första färd mot mina hemtrakter. Hur Lars lyckats hålla sig vaken under hela resan är för mig obegripligt med tanke på den lilla sömn han fått efter mycket hårt arbete både på tryckeriet och med bilen. Dessutom klämde han in en hockeymatch igår kväll med pappa. Ung med mycket reservkrafter kanske...?

Nej nu måste jag ta tag i mig igen så jag blir klar innan Lars kommer hem igen. Han åkte nyss till tryckeriet för att jobba natt. Måste passa på att önska alla en riktigt god jul och ett gott nytt år! Nästa uppdatering här lär nog dröja. Må nu väl nu i juletider.

God Jul o Gott Nytt År!

onsdag, december 19

Ny bil

Då var papprena påskrivna och den nya pärlan kan hämtas på fredag! Inte klokt alltså! Vuxenpoäng till Lars (och mig)! Tror bestämt handen skakade lite på älsklingen när signaturen skulle ner på print. Volvon gick superbra och den fina cupén går inte att klaga på. Vilken skillnad mot passaten. Den långa resan till Stockholm idag var alltså lönsam. Detta med tanke på att vi dessutom fick passaten såld på samma gång! Lars hade tidigare kontaktat en privat köpare så vi möttes upp för affär. Med tanke på att han tar bilen på fredag också så kan det inte bli mycket bättre. Lars beger sig alltså till Stockholm igen på fredag i en WV Passat från 1998 och åker
tillbaka med en Volvo V50 från 2005! Inte illa. Se bara så fin den är...













tisdag, december 18

Julklappar och mycket annat

Dessa julklappar har varit den senaste tidens stora projekt. Har ägnat snart 3 hela dagar åt detta! Helt sjukt vad paket som står staplade i lägenheten! Hade intalat mig att inte köpa så många i år eftersom inte ekonomin är på topp, men vad hjälpte det. Tror jag köpt mer i år än något annat år. Nåja, jag bara älskar julklappar och alla de som får av mig är värda vart enda öre.

Kanske ska börja från början...

I fredags var det julfest hos oss och den kunde inte ha blivit mera lyckad. Det ihopknutna julbordet, det första för året, smakade alldeles underbart, gemenskapen var på topp, både julklappsspelet och pratmakarna bjöd upp till fight samt att julgodiset och snapsen visste var de skulle! Verkligen en riktig toppenkväll. Se bara...






































Blev ingen längre sovmorgon på lördagen för farmors 80 årskalas vankades 14 mil bort. God mat och hela tjocka släkten mötte Lars och mig när vi kom. Var så länge sen jag träffade alla nära och kära så det blev en riktigt lyckad eftermiddag och kväll. Tusen tack. Vill passa på att önska alla er en riktigt God Jul nu eftersom vi inte ses. Stor julkram till er!









Sedan vi lämnade kalaset har det alltså inte varit annat på schemat än julshopping, lite arbete och massage. Eller jo, föresten... Hade en shoppingdag med Malin i söndags som avslutades på bästa sätt med middag på O´learys tillsammans med Lars och Malins kille Benny. Hade supertrevligt tillsammans och åt alldeles för mycket som vanligt! Att Manchester United vann gjorde såklart att dagen avslutades ännu bättre.

I morgon bär det tidigt av till Stockholm! Lars har nämligen letat förbrilt efter en ny bil på internet den senaste tiden och nu hittat en som vi ska titta på. Ska bli spännande! Gäller bara att ta fram sina prutkunskaper...! Som om jag kan något om bilar...! Jag tittar på utseendet så får Lars ta hand om funktionen! hehe. Ska vilket fall som helst bli en rolig utflykt till vår huvudstad. Någon julshopping hinns nog inte med med tanke på att Lars jobbar eftermiddag och jag har träningspass på kvällen. Lite trist kan jag tycka... när vi ändå är där liksom. Inte varje dag man ser julpyntningen på NK.

Kan vara dags att krypa i säng nu eftersom klockan ringer 6.00 imorgon.

Ps. För er som undrar om jobbet efter nyår så blev det inget den här gången heller. Erfarenheten igen tydligen! Ds.

torsdag, december 13

Sankta Lucia

I dag den 13 december är det den årliga Luciadagen. Jag hade planerad arbetstid på Aspen från 7-15.45 men redan 6.30 var jag där för Lussefika. Trots redan äten frukost smakade glöggen, lussekatten och pepparkakan riktigt gott så där i morgonmörkret. Senare under dagen var jag med i Luciatåget som tärna och vi sjöng, spred julönskingar och glädje till alla de gamla som tagit sig dit. Att hålla på sådana traditioner och försöka samla alla boende är riktigt uppskattat. De ensamma gamla behöver verkligen detta och jag kunde se att de njöt. Är så sorgligt att tänka på alla dessa som får fira sin jul ensamma där. Hoppas att vi med vårat Luciatåg lyckades förgylla i alla fall denna dag.

Ikväll ska julskinkan griljeras inför morgondagens julfest som vi kommer hålla hos oss. Vi är sju glada som vid 18-tiden kommer hugga in på det "ihopknutna" julbordet och sedan festa hela natten lång. Om man nu orkar det efter all mat jag kommer trycka i mig!
Blir ingen längre sovmorgon på lördagen sen för farmor har fyllt 80 år och vi ska på kalas. Ska äntligen få träffa hela tjocka släkten igen.

Nu väntar alltså skinkan... Glad Lucia!

tisdag, december 11

Fantastiska helg

Jag skulle lagt mig för en timma sen men kan inte låta bli att blogga om den underbara helgen som varit.
Mamma kom finklädd i fredags och vi njöt av god middag, efterrätt och några glas vin innan det var tid att närma sig Cloetta Center. Fullt med folk hade samlats för att få lyssna till härliga julsånger framförda av våra svenska profiler. The Christmas Show bestod av Sahra Dawn Finer, Anders Ekborg, Christer Sjögren och Tomas DiLeva. Sherly Clamp var dessvärre sjuk denna afton. Men vilken härlig stämning! Inte trodde jag att DiLeva kunde sjunga så vackert. Fast bäst var utan tvekan Sahra. Hon stal showen och hela mitt hjärta den kvällen. Så vacker och så berörande. Både mamma och jag mådde gott de två timmarna det varade.
Efter showen satte vi fart på benen för att hinna se vem som vann Idol 2007! Klart rätt vinnare enligt mig. Sov gott den natten.










Lördagen innebar tidig uppstigning då färden skulle styras mot Växjö och dop för lille August. En liten mysig kyrka mötte oss och en lagom lång sermoni med fantastisk sång fick vi uppleva. August ville dock inte ha något vatten på huvudet minsann så vi fick alla höra att ha levde. Söta du! Hela släkten samlades sedan hos Linda och Per för massa god mat och en helt grym tårta. Hur i hela friden får man chokladen att ligga sådär?! Var riktigt trevligt att träffa alla igen. Går alldeles för länge mellan gångerna.




















Söndagen blev ytterligare en toppendag. Fick äntligen tillfälle att bara slappa lite på förmiddagen och hänga i soffan framför Idolreprisen. Sen hade HGK sin årliga juluppvisning som jag bara var tungen att gå på. Tänk så många år jag varit med där och visat upp mina gymnastiska konster! Vilka minnen det skapade att sitta där på läktaren! Jag nästan rös och kunde känna känslan av att vara där nere på golvet. Man blir lika tagen varje år när de söta små barngrupperna visar upp sina kullerbyttor (om man nu kan kalla det för det!). Se bara så söta...










Innan Lars och jag styrde bilen mot Linköping igen blev vi bjudna på fika hos Icca och Henke. Helgen kunde inte slutat bättre. Glöggen, lussekatterna, skumtomtarna och Rocky Roads visste var de skulle sitta! Mums. Inte klokt att man inser hur mycket man saknar sina vänner när man ses sådär. Hoppas nu verkligen att vi kan få till en lokal till nyår så vi bara kan leva livet tillsammans igen.

En ny vecka är igång och den innebär massor av jobb, massage, planeringar och shopping. Inte en stund över för att bara sitta ner. Hann dock med en supermysig planeringskväll här igår kväll inför julfesten på fredag. Hela gänget var samlat här och medan vi smaskade på julens godsaker fick vi bestämt hur vi ska ordna det hela, vem som ska göra vad. Kommer verkligen att bli toppen. Lars och jag fick bland annat skinkan så den ska griljeras på torsdag.
Var på intervju idag för det eventuella jobbet i Motala. Jag säger inget den här gången utan nöjer mig med att hålla tummarna.
Skulle som sagt sovit för länge sen men nu är det nog hög tid att ta tag i den saken. God natt.