söndag, juli 29

Söndag

Vad gör man en dag som denna? Blev en sen frukost framför TVn, klockan 12.30 närmare bestämt. Gick en lång promenad i Linköpings stad. Trots stormvindar var det många som njöt av solens fåtaliga strålar på caféerna.

Gårdagskvällen blev mer än lyckad. Hade Dennis och Anneli på besök. Frossade i ananas, melon, vindruvor, godis och lät det rinna ner med några glas vin. Kollade GP, fånade oss framför playstations tillhörande videokamera och avslutade kvällen med en omgång canasta. Grannarna undrade nog vad som försiggick när vi hoppade i golvet och viftade med armarna! Vad gör man inte för att vinna Eye toy play sports!

Så vad gör man denna söndag innan sista arbetsveckan börjar? Får fundera vidare. Soffan kan ju vara ett alternativ! På återskrivande.

tisdag, juli 24

Älskling och jag

Nu har han äntligen kommit tillbaka och saker börjar bli som vanligt igen. Fast innan det blev som vanligt firade vi älsklingens födelsedag en kväll för tidigt. Pappa och Gunilla var här så vi åt god coucous och smaskade på chokladkaka. "Lite" paket delades ut så nu kan vi grilla vi också!
Tidigare under dagen, innan Lars kommit hem, besökte vi Cloetta Fazer butiken i Ljungsbro. Fattar inte varför man köper massa godis bara för det är billigare pga andra hands sortering. Liksom bara för att. Smaskade på mumsmums innan vi åkte därifrån. Mys. Tog en tur i Berg och gick längs slussarna också. Mycket folk och båtar där. Har blivit lite kär i Ljungsbro och Berg. Sådan härlig plats. Se bara...

Vad passar väl bättre än en uteservering med god mat på en födelsedag. Så fick det bli i måndags. Efter lite paketutdelning igen hemma gick vi till stora torget för att njuta.

Antar att vardagen är tillbaka nu då. Jobb 2 veckor till iaf sen får vi se vad som händer. Håller alla mina tummar för att inte behöva gå sysslolös allt för länge.

På återskrivande. Nu väntar tvättstugan sen blir det Allsång och Morden i Midsummer!

lördag, juli 21

Inblick i min sommar

Jobbet som arbetsterapeut fortsätter och jag jobbar mer än jag borde. Kungsgatans patienter verkar bara bli fler och fler. De som sa det va lugnare på sommaren! Inte när man ska hinna med en 100% tjänst på 50%. Hoppas kunna göra några människor glada med mina hembesök iaf.

Min älskade är fortfarande i Danmark och njuter av tiden med familj och vänner. Imorgon kommer han äntligen tillbaka. Då blir det kram och pusskalas och kalas i vanlig bemärkelse för han fyller 23 på måndag. Pappa och Gunilla kommer också och hjälper till och firar.

De senaste veckornas väder har ju inte varit mycket att hänga i granen men så sprack det upp i fredags och madde tog ut lite flex! Stressade iväg till Tinnisbadet och njöt som bara den! Så härligt! Det är då jag älskar livet som mest. Inte nog med solens strålar, på bassängkanten låg Malin och solade. Så kul att träffa dig vännen. Bjöd hem henne till kvällen och vi hade pannkaksfrossa och piffade till det med den godaste drinken. Har redan glömt namnet men gud så god! Inte sämre var vädret i dag på förmiddagen så vid 10.15 låg madde och pressade vid bassängen igen. Vilken dag!
Måste tacka för det trevliga 25 årskalaset i Bjärken också. Det var så länge sen nu men det var toppen! Alltid kul att träffa sina goa vänner och njuta av god mat och dryck.
Nu ska jag förbereda tårtan inför imorgon å sen är det dusch och soffa som gäller. Kram på er allesammans.

tisdag, juli 10

Jobbar som AT

Då var sommarvikariatet på vårdcentralerna i full gång. Efter en veckas introduktion är det jag själv som står för hela avsvaret. Men så kul. Hela måndagen jobbade jag dock som en tok. Massa saker att hålla i huvudet och mycke nytt att lära. Har redan blivit massa övertid, vill ju ha avslutat allt när jag går hem. Hjärtat slog extra fort när telefonen ringde på teletiden första gången! Man vet aldrig vad personen i andra änden vill. För att inte tala om hembesök. Man vet aldrig vem det är som öppnar. Fast det är det som är tjusningen. Ingen människa är det andra lik. Å vad hjälpmedel det finns! Hur i hela friden ska man kunna lära sig vad alla dynor heter och vilken som är att rekomendera till vilken brukare? Nåja, det kommer nog med erfarenhet. Spännande och givande arbete är det iaf. Så lite som behövas för att förändra en individs förutsättningar för ett aktivare liv.

Har ju trots allt inte bara jobbat. Hunnit städa och fixa i lägenheten också. Trots att lite växter i fönstren gjorde susen så ekar det fortfarande! Nu är det matta och gardiner i tv-rummet, tavlor och ljuslampetter på väggarna som fattas (och våra gulsfiskar). Inte lätt att fylla denna lägenheten. Kanske inte ser ut som någon större skillnad sen innan men nu hänger iaf lampan åt rätt håll! hehe

Älsklingen har gett sig av till Danmark så nu är det extra tomt här hemma. Sängen känns hemskt stor. Saknar dig min skatt men hoppas samtidigt att du har det riktigt bra där "hemma". Hoppas du tar vara på tiden med nära och kära. Han är borta i 2 veckor så jag försöker göra allt för att hålla mig sysselsatt för att inte känna mig ensam eller bli helt uttråkad.

Träffade Ylva idag för en fika på stan. Snacka om att det var länge sen! Men så kul att ses igen. Vi pratade konstant den tiden vi sågs och det var riktigt trevligt. Längtar redan till nästa gång.

Nu måste jobbansökningar skrivas. Trist men ett måste. Är ju arbetslös från 6/8. Fy så hemskt det låter. Låter inte alls som mig då jag är van vid att alltid vara igång och vara fullbokad! Trivs med det. Borde inte bli för sent idag heller. Måste ju va pigg i huvudet imorgon igen.

På återskrivande. Kramar

söndag, juli 1

Tillbaka

Tillbaka här och tillbaka i Linköping. Blev en kort men intensiv semester för min del. Imorgon börjar allvaret. Det fem veckor långa vikariatet startar. Känner mig lite nervös för det är mycket som ska hinna läras in den första veckan jag går brevid för sen är det jag själv som ska ta hand om allt. Hjälp, vilket ansvar!
Helgen nu har gått fort. Älsklingen och jag har ordnat och pysslat i lägenheten. Med nya gardiner och växter i fönstren ser den lite mer bebodd ut i alla fall. Fortfarande mycket som saknas men det börjar bli riktigt fint.

Här kommer några bilder som får sammanfatta veckorna i Hultsfred.
















































Nu väntar alltså en spännande morgondag. Uppdaterar den inom kort.
Kram på er alla och tack för tiden där "hemma".