lördag, augusti 11

Turkiet

Så är sommarsemestern snart slut för det här året. Bättre sätt att avsluta den på än att resa till Turkiet vet jag inte.
Ni kanske kan tänka er hur det slutar när två kameranördar åker tillsammans... ;-) Har nu mängder av bilder som jag vill plocka ut de bästa från för att sammanfatta denna härliga tripp!
I ord behöver jag kanske inte skriva mycket mer än sol, bad, het sand, god mat, sena kvällar och en och annan drink. Det blev en riktig soft resa med enda egentliga syftet att få sola och bada. Med en klarblå himmel och ett turkost vatten var det inte så svårt att uppfylla. Låg i stort sätt varje dag på stranden, avslutade med dopp i poolen vid hotellet och gick sedan ut och åt på någon trevlig restaurang på sena kvällen. Då är livet inte så svårt att leva :-)
Förutom detta gjorde vi två utflykter. En halvdag med turkiskt bad (hamam) där vi genomgick en riktig behandling med bastubad, skrubbning av hela kroppen, avsköljning och massage. Huden fick sig en rejäl omgång och var sedan redo för att brännas och bli brun. Sedan var vi en heldag på en båt (kalla det piratskepp) där vi stannade till vid olika platser för bad och upplevelse. Dök från båten mitt ute på öppet Medelhav, var inne i grottor, såg sköldpaddor och bara njöt av solen och utflyten. Kanondag!
Dessutom fick vi uppleva en riktig turkisk afton på hotellet med massor av mat, uppvisning av folkdans och magdans där vi gäster också fick delta. Som om man inte bara va varm av att sitta still så fick vi svettas riktigt ordentligt då!

Efter att ha rest hela natten och inte fått speciellt många timmars sömn sitter jag här och ser tillbaka på en toppenvecka! Extrema kontraster när vi landade i morse på Skavsta. Från att ha levt i 40-graders värme och svettats så fort man bara skulle klä på sig till att frysa i de 17 graderna det var i Sverige. Bara att vänja sig igen...
Här följer ett axplock av alla bilder som skapar minnen från resan.:































1 kommentar:

Fanny sa...

Åh vad underbart ni ser ut att ha haft det! :)