söndag, juli 29

Skön helg

I går hade alla vädersiter rapporterat om sol så jag, Julia och Daniel hade bestämt oss för att åka ut till Bergs slussar för en heldag i bikini. Var molnigt när jag blev hämtad strax efter kl.10 men vi tänkte att det nog klarnar upp. Vi kom dit, packade upp och insåg att vi va alldeles ensamma. Vi tog av oss till badkläderna och satte oss i var sin brassestol. Med kall blåst och mulen himmel frös vi så vi alla hade gåshud! Turisterna blev fler och fler, likaså båtarna som skulle passera genom slussystemet. Efter en stund kom ett stort militärfartyg från Danmark med besättning klädda i uniformer. Udda!

Vi insåg att det var alldeles för kallt i vinden vid kanalen så vi packade ihop igen och tog bilen vidare. Vart visste vi egentligen inte men vi hamnade i Norsholm! :-) Inte mer sol där med vi kom mer i lä. Vi åt medhavd sallad och fördjupade oss i tidningar. När vi sedan fikade kom samma militärfartyg som vi sett passera i Berg. Vi föll i gapskratt för det va sjukt komiskt! Undra vad besättningen tänkte när de såg oss igen vid en annan sluss... :-) Nu vinkade vi till varandra igen.
I övrigt fascinerades vi över hur de kan ha broöppning av en hel tågräls med ledningar och allt. Inte konstigt att jag inte allt för sällan måste stå och vänta med tåget pga av signalfel!
Vi blev inte så långvariga i Norsholm heller för regnet började dugga framåt tidig eftermiddag. Styrde kosan hem. Vi handlade på vägen och piffade till oss på var sitt håll innan vi träffades hos mig igen.
Jag hade föreslagit att laga Ernst egna pizzor som verkat så enkla och goda att göra så vi styrde igång med det. Jag fixade degen, Julia tomatsåsen och Daniel läste recept. Samtidigt pågick handbollsmatchen mellan Sverige och Danmark i OS. Fullt ös. Ingredienserna till pizzorna var överallt i köket och det doftade gott lång väg. Bottnarna skulle förgräddas innan fyllningen skulle på och då vi gjorde tre plåtar (helt enligt recept) tog det lite tid. Tur att det fanns Azti-bubbel att gotta sig med på balkongen mellan gräddningarna!
Efter mycket om och men avnjöt vi de godaste hembakade pizzorna någonsin! Dock stämde de inte alls överens med Ernst beskrivning. Våra bottnar inte hade en chans att kunna fylla en hel plåt, tomatsåsen var inte alls så puréig, vi hade definitivt inte hunnit göra dessa tre på EN timma och inte heller hade de räckt till 12 personer... Men va gjorde det! Mums :-)
Kvällen fortsatte på balkongen där vi pratade till fram till midnatt. Tack härliga ni för en toppendag!












Denna söndag har varit super! Började med en promenad/joggingtur runt ån. Blev en uppfriskande dusch och smarrig frukost. Sedan har det blivit en herrans massa OS! Har haft koll på gymnastiken, handbollen, cyklingen, bordtennisen och allt vad det varit. Däremellan har jag städat, putsat fönstren, bakat rabarberpaj till morgondagens besök av saknade vänner, lagat mat och WordFeudat :-)
Måste fortsätta min uppdatering om blomlådan. Kolla så det växer bland pelargonerna.























Den söndagiga söndagen ska nu avslutas med ett BodyPump-pass på Medley! Perfekt att ösa ur kroppen och sedan landa i soffan igen med en härlig fruktsallad och kolla final i simningen!

Inga kommentarer: