torsdag, juli 26

Lugna gatan

Så va det jobb igen och imorgon har jag redan varit igång en vecka. Eller igång är synd att säga. Har varit nästan oförskämt lugnt på jobbet med få nya ärenden som trillar in. Inte mig och mina få kollegor emot! På sommaren ska det va så :-) Hoppas inte det sätter fart nästa vecka för då är jag själv arbetsterapeut inom hemsjukvården i kommunen...

Trots jobb igen har jag tagit fasta på att inte tappa bort sommaren utan njuta av kvällarna. Denna vecka har ju varit exemplarisk för det! I onsdags stannade jag kvar i Nyköping över natten så på tidig eftermiddag kom en kollega till mig (som har semester) och hämtade mig för en tripp till Stendörren. Detta är ett naturreservat som bara måste upplevas! Stendörren består av flera öar sammanbundna med hängbroar och med klippor med perfekt läge för sol och bad. Många flådiga segelbåtar lägger till över natten och folk åker hit för picknick och för att uppleva naturen. Annica hade packat med sallad och fika och tanken va att vi skulle underhålla oss här ute hela kvällen. Så blev det inte då vi höll på att frysa ihjäl av vinden. Den kvalmiga hetta som infann sig i stan va som bortblåst (ordagrant) där ute. Vi satt och pratade någon timma längst ut på en udde innan vi packade ihop och gick till en annan. Lite mer lä där men fortfarande inte så skönt att vi kunnat sitta där till kvällningen.















Istället gick vi till bilen och fortsatte turistandet vid ett område som hette Lappetorp. Vi satte oss där på en klippa och tittade ut över havet medan vi åt vår sallad. Körde sedan runt bland alla nybyggda villor i 4-miljonersklassen och förundrades över vem som hade råd att bosätta sig där! Bilen styrde vidare till Svärdsklova där vi fann både den vackra solnedgången över havet och klipporna, massor av folk på den fantastiskt snyggt renoverade restaurangen och ett sjukt snyggt nybyggt sommarhus på 56m2. Med den planlösningen och läget satt försäljningspriset på 3,5 mille! Galet!!! Men jag hade gärna vilja bott där. Undra vad man ska skola om sig till då...? Den härliga sommarkvällen led mot sitt slut och jag tackade fantastiska Annica för upplevelsen och somnade i hennes son säng (han va inte där... för den som undrar...!).

I dag har jag svettats från första stund jag kom till jobbet. Kvalmig och het och så skulle jag göra hembesök där jag kånkade på hjälpmedel. Suck! Jag rusade av tåget i Linköping i eftermiddag och cyklade fort som tusan till Tinnis. Snabbt byte till bikini och ett dyk ner i poolen. Vilken lycka!!! Det va så befriande och svalkande skönt! Blev liggandes där i ca två timmar och bara njöt. Detta ställe är verkligen himmelriket.
Sen kan jag inte låta bli att skryta lite. För er som besökt min balkong kanske har tyckt att balkonglådan sett lite tråkig ut trots att den faktiskt varit grön. Jag lyckades ha död på pelargonerna så fort jag hade planterat. Men häromdagen såg jag att det börjat knoppa sig och när jag ikväll kom hem såg jag att blommorna börjar slå ut :-) Jag kanske har lite gröna fingrar trots allt!

























1 kommentar:

Knotthataren sa...

Tar sig julstjärnan också undrar man ju nu?