söndag, juli 22

Öland

Nästa äventyr väntade på Öland. Med tanke på festen natten innan blev avfärden från Hultsfred något senare än planerat... Körde hela vägen till Öland och stannade sedan för en första fika.
Mamma och jag hade bokat stuga på Ekerums camping så vi bodde superbra i en radlänga med egen toa och uteplats under tak. 
När vi kom passade vi på att köra in till Borgholm för att se om vi fick skymten av Viktoria eller övriga kungafamiljen i samband med hennes födelsedag. Det slutade med att vi köpte biljetter till Idrottsplatsen och tog del av hela firandet live. Blev en kanonkväll med suverän underhållning. Vi tog oss en matbit innan vi intog sängarna i stugan för första gången.







Vädret på våra fyra semesterdagar på Öland har varit helt klart växlande. Det har dock varit allt ifrån garanterad sol utan snarare ösregn och blåst. Solen lyckades titta fram bakom de kolsvarta molnen några få gånger och då stack vi ut näsan så fort det bara gick. Ena dagen lyckades vi hitta solen på Böda strand där vi fick två underbara soltimmar på utlandsstranden. Andra gången hann vi sitta på gården utanför stugan i en halvtimma och sedan på Ekerums egna strand i ca 15 minuter. Inte klokt. Annars brukar det va så säkert att åka till Öland...
Lägg märke till Blå Jungfrun i bakgrunden. Va så blåsigt här att vi  nästan inte fick upp bildörren!


Mellan dessa bilder skiljer ca 30 min!






Istället blev dessa dagar en riktig utflyktssemester. Vi var runt på i stort sätt hela Öland. Här är ett axplock av allt vi hittade på: kikade på loppis,åt glass på riktig glasservering,besökte fyren långe Erik på norra udden, kikade in i väderkvarnarna, klev runt bland stenarna från en udda gammal ruin, lunchade på Ekerums golfklubb, tittade på konstutställning, körde till Färjestaden och åt glass i hamnen, shoppade i köpstaden och åt Öländska kroppkakor. 


I övrigt strosade vi runt på vår egen camping och imponerades och fashinerades över alla coola husvagnar med förtält, staket, blomsterarrangemang och pynt. Tror jag blev frälst och insåg att jag verkligen gillar campinglivet! En av kvällarna var vi hundvakt till henke och iccas fantastiska golden Leia medan de var på konsert med Winnerbäck. Denna gyllene sötnos gjorde oss sällskap några timmar. Vi har grillat och bara hängt i stugan med var sin bok, spelat spel och och smuttat på ett och annat glas alkoholhaltigt.




Trots sämre väder va det mys att komma iväg, umgås med mamma och bara ta dagarna som de kom.


Inga kommentarer: