tisdag, augusti 11

Sista semesterveckan

Här kommer en liten sammanfattning av Lars och min sista semestervecka sommaren 2009.

Eftersom vädret inte lyste från sin starkaste sida besökte vi Big Travel för att komma iväg på en sista-minutenresa till solen. Efter ett bud på en resa till Barcelona för 7500kr/pers avstod vi detta! Försökte leta upp solen i Sverige istället och vi lyckades skapligt.

Stockholm
Jag bokade in oss på ett hotell i Stockholm mellan onsdag och torsdag så då njöt vi av huvudstaden på alla de sätt. Vi strosade runt i Gamla stan bland alla dess gränder. Vi hittade oss en mysig med en engelsk pub där vi tog oss en öl. Ja, jag drack faktiskt öl denna dag. Med en skål gratisnötter va det faktiskt riktigt gott :) Se bara så mys. Sedan kollade vi runt på slottet och tog en 2 timmar lång båttur med sightseeing bland Stockholms alla öar och fina byggnader. Härlig tur det där. Vi begav oss till hotellet för uppfräschning och sedan in med tunnelbana till stan igen. Åt gott på restaurang innan vi intog en pub där vi satt resten av kvällen.

















































































Sov gott i hotellsängen och började nästa dag med en stor frukost. Sedan gjorde vi det stora misstaget att ta bilen in till stan för att besöka Djurgården med Akvariet och Gröna Lund. Vi var garanterat inte ensamma i Stockholm denna dag. Inte en parkeringsplats fanns ledig till oss på säkert en timma. Sedan, efter lite munhugg med andra parkeringsletande turister, hittade vi en plats. När vi sedan skulle hem var det inte lättare. Tog säkert 30 min att färdas 500 meter!
Vi hade iaf en riktigt mysig dag. Tittade runt på alla märkliga, vackra och uppseendeväckande djur på Akvariet och så besökte vi Gröna Lund. Hade först tänkt avstå denna folktäta nöjespark men jag var alldeles för leksugen för att åka hem utan. Dessvärre var det alldeles för lång kö till karusellerna så jag fick snällt bli kvar på marken. Däremot besökte vi Spökhuset och spelade på alldeles för många chokladhjul. Ingen vinst på dessa ändå. Däremot fick jag gå och bära på en stor basketboll i gummi som Lars så (o)turligt va tvungen att vinna!




















































Vi reste hem och konstaterade att vi hade haft två riktigt härliga dagar tillsammans i Stockholm stad.

Kaggebo
Mellan fredag och lördag bjöd vi hem oss till en jobbarkompis till Lars och hans familjs stuga på östkusten. Där blev det två dagar av mycket trevligt sällskap, sol, bad, fiske, kortspel, mat och mys. Tänk så härligt att ha en stuga så där ute på landet och nära havet. Bort från allt jäkt och stress. Perfekt kontrast till de två dagarna i Stockholm. Vi sov i deras gäststuga och hade det bara så bra. Vi tackar så mycket för all gästfrihet och hoppas få komma åter nästa sommar!



































































Cykeltur
Förutom alla resor försökte vi njuta av vad Linköping har att erbjuda. Vi tog oss en cykeltur på dryga 1,8 mil till Ekängen fram och tillbaka! Efter halva vägen stannade vi till vid Roxen och njöt av denna underbert ljumma sommarkväll. Se bara så vackert!










Sammanfattar med att jag har haft en riktigt bra semester 2009. Lars och jag har fått mycket tid tillsammans och vi har verkligen tagit tillvara på alla stunder. Förutom alla påhitt och äventyr har vi leget länge i soffan och kollat film och bara ätit massor av gott. Njutit av livet på alla de sätt med andra ord. Konstaterar att detta har varit ATT LEVA!

2 kommentarer:

Anonym sa...

hej med jer to
Det ser rigtig hyggeligt ud med jeres tur i hovedstaden. Selvfølgelig skal lars altid vinde de ting som en allermest uhåndterlig, det har han altid gjort.
glæder os til fortsættelsen af jeres ferie.
Knus lotte

Petra sa...

Sjätte fotot uppifrån på vänster sida, den ön bor jag på och jag bor i huset som ligger precis utanför bild på vänster sida av fotot. :)

KRAM KRAM