torsdag, maj 1

Grillning

Så var den riktiga grillpremiären avklarad. Har haft två härliga kvällar i rad nu med gott grillat och trevligt sällskap.
I onsdags var vi hos Malin och Benny och myste på deras takterass! Ja det kan man kalla det. Har man ingen balkong får man använda taket som det istället. De hade dukat superfint vid det lilla bordet och tänt ljus. Benny stod för grillningen och det bjöds på korv, potatissallad, vindruvor, morötter, chips och dip. Till efterrätt blev det godaste grillade bananerna med smält choklad. Njöt av maten en kort stund innan det va dags för fotboll. Semifinalen mellan Manchster United och Barcelona var viktig. Hoppas det kommer bli massor av sådana här kvällar i sommar.









Igår sedan var det Valborg och vi hade stämt träff med Hanna och Mats vid Stångån runt 18. När vi kom satt de där på filtarna och grillarna var tända. Det luktade sådär härligt gott. De hade fixat godaste pastasalladen och tsatzikisåsen, tagit med bröd, melon och dricka å så bakat en delikat rabarberpaj med kokos tillhörande vanlijsås. Vilket kalas det blev. Vi var inte ensamma om att mysa vid Stångån. Detta är stadens oas så många tände på sina engångsgrillar och öppnade sina ölburkar där igår. Trots den härliga stämningen tog kylan över och vi bestämde oss för att gå hem innan majbrasan tändes. Från Hanna och Mats lägenhet kunde vi senare se fyrverkerierna som avlossades nere vid vattnet. Det blev fotboll även denna kväll men trött som jag var somnade jag ifrån den avgörande förlängningen. (Hoppas jag inte var allt för otrevlig.) Efter en skön promenad hem somnade vi gott.


















Idag jobbar Lars och jag har sovit länge. Inte gjort det stora än. Ska ta mig till sporthallen senare och träna. Annars en lugn torsdagskväll. Imorgon väntar stor 50-årsfest (2x25 år) i en stuga i Adriansnäs. Ska bli så kul att träffa hela gänget igen. Hoppas bara vädergudarna är på vår sida.

Inga kommentarer: