tisdag, juli 26

Semester 2011 del.2

Hultsfredsfestivalen:
Så är den älskade festivalen återuppstånden! Vi var ett stort gäng vänner som umgicks tillsammans i dagarna tre. Vädret kunde varit bättre första dagen men vad gjorde det när vi hade varandra och en varm dusch att fräscha upp sig i. Festivalen bjöd på många bra band, mycket fest och dans. Avslutningen med Hoffmaestro kunde inte varit bättre. Jag var så lycklig och fullbordad när jag lämnade festivalområden för denna gången. Nästa år ses vi igen!




































Näs:
På söndagen efter festivalen gjorde mamma och jag en utflykt till Näs i Vimmerby. Platsen där Astrid Lindgren växte upp och där hon fått många av sina idéer till böckerna ifrån. Nu är det utställningar där och man får se sig runt i trädgården. Där fanns sockerdricksträdet och snickerboa mm. Nu i sommar pågår, förutom utställningen om Astrids liv, även en utställning av Sven Nordqvist (pappan till Mamma Mu o Kråkan och Pettsson & Findus). Jag har älskat dessa figurer och läst massor av böcker när jag var liten. Teckningarna är fenomenala!!




















































Semester med Mia o Henke:
Lämnade Hultsfred för den här sommaren och fortsatte mitt semestrande i Mias familjs stuga utanför Blankaholm. Fick några äventyrliga dagar i den idylliska miljön. Långa morgonpromender i sol och ösregn, bärplockning, lite sol och bad, kajakpaddling, cykeltur till kossorna och glassen från Wirum, gasolgrillsbyggning, besök i Västervik där vi körde BodyPump, åt på utesevering och gick på bio Harry Potter. Dessutom sjösattes båten (med mycket möda) och jag bjöds på underbar mat . Njöt ordentligt av den svenska sommaren tillsammans.
























































Linköping:

Tillbaka i Linköping där alla måsten kom över mig. Tvätta. städa, handla, laga mat och fixa med en massa.
Fick dock tillfälle att baka :) Lars fyllde 27 och bjöd in till kalas. På menyn stod kolakakor och cupcakes á la Lejla och en glasstårta från Laga Lätt. Mums tyckte jag och säkert gästerna också....
Sen har jag försökt mig på att träna. Mitt knä har känts riktigt bra några veckor och jag tänkte att det vore lugnt att träna nu. Men inte..... Fick ett mindre bakslag efter att ha gått en lång morgonpromenad och sedan koreograferade ett nytt steppass i vardagsrummet. På zumban senare på kvällen fick jag lämna salen :( FAN! Försökte mig på attack igår men det gick inget vidare. Kan inte lite på knät.









Smultronstället:
Inte en sommar utan att ha ätit glass i Söderköping. Blev därför en heldag med några attackkompisar så sent som igår. Först träningspasset i sporthallen, sedan lunch på stan och därefter Smultronstället. Kön var gigantisk lång till glassbaren men vi hade inte åkt hela vägen för att köpa en kula i kiosken så vi ställde oss snällt längst bak! Efter exakt en timma satt vi vid ett bord och åt av mumsigaste berget glass. Största menyn till mig såklart :)
På kvällen sen kom leksuget till oss så vi spelade Landdart i solnedgången. Riktigt roligt spel. Extra kul när det går bra och man vinner!


















Har alltså endast några dagar kvar på semestern och ångesten för jobb och pendling börjar komma smygande. Har gjort massa kul på mina lediga dagar men inte riktigt haft det sommarvädret jag önskat. Har inte blivit speciellt många stranddagar eller timmar av häng på Tinnis.

Ska avsluta med att flyga till Hanna, Mats o lilla Edvin i Örnsköldsvik. Ska bli hur mys som helst! Blir en kort tripp från onsdag till fredag för att sedan få helgen för uppladdning inför vad som komma skall.

Semester 2011 del.1

Jag är inne på min sista lediga vecka denna sommar och verkar tagit semester från både jobb och blogg. Hoppas ni är några läsare där ute som inte övergett mig trots dålig uppdatering.
Hur ska jag kunna berätta här om hela min semester? Jag gör ett försöka att sammanfatta mina lediga dagar.

Midsommar:
Innan semestern startade på riktigt firade jag en underbar midsommar i Hultsfred tillsammans med några älskade vänner. God mat, roliga lekar och snack blev det. Solen höll sig faktiskt också framme så vi fick njuta lite.






























































Smörgåskryssning M/S Kind
Som Morsdagspresent bjöd jag med mamma på en båttur längs Stångån, från Linköping till Hjulsbro t/r. På vägen slussades vi i flera steg och under tiden avnjöt vi en imponerande god matbuffé. Vi fick en underbar eftermiddag tillsammans.












































Tinnis:
Några soliga dagar i början av sommaren kunde jag njuta av i mitt älskade stadsbad Tinnis. Här tillsammans med både Matilda, Jonas och Johanna.






















Göteborg och Båstad:
Fick semester på en onsdag och redan torsdag bar det iväg med ett gäng barndomsvänner till Göteborg. Vi gjorde hela Liseberg och skakade om kroppen ordentligt i karusellerna. Lyckades med sol även här och hade riktigt roligt. Insåg dock att jag blivit mer chicken med åren ;) Åkte allt utom Atmosfear, där gick min gräns! Vi höll ut till stängning och lämnade inte området förrän strax efter 23. En natt i ett hus några mil utanför Göteborg och sedan vidare mot Båstad dagen efter.
Stannade för lite shopping på Freeport i Falkenberg och lunchade i ösregnet i Varberg.
Bodde i stuga strax utanför Båstad fredag till söndag. Lyckades få en underbar lördag med beachhäng hela dagen. Under helgen blev det sköna morgonpromenader, grillning, några glas vin och umgänge i stugan. Skönt att bara vara iväg och inte tänka på något annat än semester!
Shopping även på vägen hem då vi stannade i Ullared. Jag gjorde allt några fynd trots att jag inte skulle handla.






















































Picknick, Havsslätt och Räkfrossa:
Passade på att umgås med familjen några dagar.
Bjöd med mamma ut på en picknick till bästa stället i skogen men lyckades tima ett ösregn! Satt länge och kurade under en filt på en sten. Men efter regn kommer sol och vi fick finaste kvällen på berget. Fantastisk utsikt i natursköna Sverige. Avslutade picknicken med lite blåbärsplockning.
Fick en härlig dag på östkusten med kusin Niklas. Solen stekte rejält på oss utan vi märkte det och hade sedan en fantastisk bränna.
Har haft tid att umgås med pappa och Gunilla. Morgonpromenader, frukost, besök hos farmfor och så räkfrossa i Västerviks skärgård. Riktigt mysigt!