söndag, maj 31

Vad vore livet utan kvällar och helger

Denna vecka har varit fullbokad varje kväll. Men så är det ju också för fritiden man lever.
Måndag och tisdag kväll var det som vanligt BodyAttack och Step kondition, i onsdags träffade jag underbara Matilda på George Coffeehouse där vi åt middag och i torsdags sprang jag Vårruset i Norrköping.
Vi var ett gäng från jobbet som antog utmaningen att springa runt på Norrköpings gator. Mitt mål var att slå 24 min som jag hade i Växjö så jag stod redo längst fram vid startlinjen. Jag kämpade på så gott jag kunde men missade målet med 45 sek! Sprang in på 24,45. Typiskt. Lika typiskt va vädret då det öste ner precis innan start. Lyckades va uppehåll under loppet men så började det droppa igen efter. Det gjorde att vi åkte hem till Linda och packade upp vår picknickkasse där. Inte helt fel för den delen. Riktigt mysigt. Insåg vid uppackningen att det inte var mycket i kassen jag kunnat äta om jag skulle hållt mig till GI-kuren! Jag konstaterade att kroppen behövde kolhydrater efter loppet och tog två tunnbrödsrullar. Vi sammanfattade Vårruset med att vi haft riktigt kul och vi garanterat kommer att anmäla oss till nästa års rus så fort det bara går!









I fredags var det fullt ös hela kvällen. Tvättstuga, Mors Dagspresentshopping, dammsugning, matlagning och så packning inför helgens resa till Hultsfred. Lyckades samla ihop mig för att se film med Lars framåt kvällskvisten.

I helgen har vi alltså varit i Hultsfred. Vi åkte hem tidigt lördag morgon och blev på vägen omåkta av pappa på sin nyinköpta motorcykel! Vi tog följe hem och jag blev naturligtvis sugen att åka med på en tur. Medan Lars fiskade åkte pappa och jag en runda med hojen! Underbara tur sedan. Vi åkte på småvägar ute på landsbygden, stannade till vid Djursdala kyrka för lite kafferast och racade sedan på vägen hem. Vilken känsla det var att glida fram i den svenska underbara naturen med stora åkrar blandade med gröna, väldoftande, lummiga skogar och de klarblå sjöarna och porlande vattendragen. De ensliga små röda stugorna varvades med stora nybyggda gårdar. Frihet!







































Väl tillbaka hann jag ligga någon timma i solen innan det var dags att göra sig iordning inför kvällens fest.
Vi var bjudna till Jimmy och Carro som hade inflyttningsfest i sitt nyinköpta och renoverade hus på lördagskvällen. De hade ordnat med en riktig grillfest för alla oss 37 som jag tror va där! Långborden var dukade och de hade fixat med både välkomstbål, middag i form av fläskkotletter och pastasallad och så cheesecake till efterrätt. (Mycket syndande där;) ) Det var många gäster som man inte sett på evigheter så kvällen flöt på i en rasande fart. Vädret var verkligen på deras sida för solen sken från en klarblå himmel. Hade riktigt kul hela kvällen och jag sammanfattar festen som suverän! Tackar massor för allt de ordnat med.




































Söndag idag och heller ingen vanlig söndag. Det är Mors Dag och det ska uppmärksammas. Jag ordnade frukost till mamma på uteplatsen och grattulerade med bok och dekoration till altanen. Det blev en mysig morgon.









Även denna dag har varit en riktig sommardag så solstolen har varit en självklarhet så fort jag fått möjlighet. Hann ligga en kort stund innan vi åkte till farmor och farfar för att uppvakta kära farmor. Blev ytterligare kolhydrater denna dag då vi bjöds på fika på altanen. Kan ju inte tacka nej till farmors bakverk när hon bjuder ;) Vi stannade inte allt för länge utan åkte hem till solen igen och till en söndagsstek som vi åt innan bilen tog oss åter till Linköping.








Nu är vi alltså tillbaka i storstaden och jag har hamnat här. Lars och jag har pratat om att ta en cykeltur innan soffan ska intas vid en film. Skön söndag och perfekt avslutning på en alldeles underbar vecka!

GI-vecka (eller inte)

Så har redan en vecka passerat sedan jag skrev sist. GI-kuren har fortsatt fast med alldeles för många undantag. När det händer mycke trivsamheter är det inte helt enkelt att hålla sig ifrån alla kolhydrater. Det har varit både Vårrus, inflyttningsfest och Mors Dag. Jag är ändå kämpat på så gott jag kunnat (trots att jag fått höra att jag borde göra motsatsen). Här kommer ett axplock av veckans måltider.

Frukostar


















Luncher









Middagar















söndag, maj 24

Dag 5

Nu är jag inne på min femte GI-dag. Efter torsdagens dip har jag känt mig riktigt bra. Magen har inte alls varit strulig och både kropp och själ har känts ovanligt pigga. Ska erkänna att jag gjort något litet undantag men i det stora hela följer jag kuren till punkt och pricka! Trivs faktiskt med att äta och leva så här! Men så ska det sägas att det kräver rikligt med planering och tid för att förbereda och laga allt. Kuren har ändå öppnat ögonen för nya matsätter. Bland annat lagade jag en helt gudomligt god kycklingwook i fredags kväll. Genom att jag köpte in lite andra kryddor så smakade maten exakt som på thairestaurang, och nästan så jag tycker att min wook var godare!

I fredags jobbade jag en sväng. Hade massor att göra så dagen bara rusade förbi.
Väl hemma var det full fart. Jag var bjuden på fest på kvällen och så skulle mamma och en väninna komma och sova hos mig. De skulle ut och dansa loss i Folkets Park och behövde sovplats. Jag skulle inhandla en liten present till festfixarna, laga mat till både mig och mina kära gäster och så skulle festutstyrseln på. Det gick undan.

Vilken fest sen! Med underbara människor runt omkring kan en kväll inte bli mer lyckad. Vi festade till det i mitt gamla bostadsområde och fortsatte sedan in till Harrys. Trots dålig uppslutning på dansgolvet så var det superkul. Jag gjorde undantag från kuren denna kväll och drack några glas vin... Kolhydrater så det bara sprutar om det! Nåja...

Fredag frukost:
Keso med äpple, kanel och skinka

Fredag lunch: Biffwook med smak av chili

Fredag kväll:
Wookad kyckling (helt underbar)








































Lördagen började med en frukost tillsammans med mamma och Torhild, jag med min omelett med ost, skinka och paprika och dom med sina smörgåsar och fil.
Efter uppdiskande och fix gick vi en tur på stan. Efter att de var tvugna att avvika fortsatte jag mitt strosande. Mötte upp Matilda och vi bedrev några timmar i butikerna tillsammans. Slutade med att jag handlade upp mitt presentkort på Gina Tricot. Härligt! Matilda hade bestämt träff med pojkvännen på Thai Coconout och jag fick naturligtvis frågan om att hänga med. Trots att laxen låg hemma och väntade på att bli tillagad kunde jag ju inte säga nej. GI-kur till trots så kan den ju inte gå före en stund med en vän! Lyckades ändå hålla mig till dieten för jag åt inget av riset utan höll mig bara till wooken! Bra jobbat!

När jag kom hem igen sken solen från en klarblå himmel. Stångån lockade så jag tog på mig löparskorna och gav mig iväg. Hade bara tänkt springa en kort runda men det slutade med att jag sprang hela Stångån runt, dvs 6,3 km plus sträckan fram och tillbaka till ån. Blev säkert en runda på minst 7 km och 45 minuter! Inte illa. Blev förvånad över att kroppen skulle orka så mycket utan att vara laddad med kolhydrater. Jag var inte ens trött när jag var tillbaka. Skulle kunnat springa lika långt... Märkligt.

Tog en skön dusch och åt resterna från salladen jag gjort till mamma och Torhild i fredags. Sedan var det dags att ge sig iväg igen! Hanna och Mats har nämligen fått tillökning och jag var bara tvungen att se den lilla parveln... Lilla Doris är en blandning av chihuahua och cockel spaniel (rätta mig om det blev fel..) så det var en riktig liten plutt. Vilket charmtroll :) Kära nån så söt man kan va! Myste i soffan hos dom hela kvällen innan ögonen talade om att det vad dags att sova.












Så är det söndag och jag har varit uppe tidigt för att tvätta. Har ätit min frukost som fick bli resterna sen torsdag lunch. Har hört att solen ska skina av all kraft idag så jag ska handla och förbereda mat till idag och imorgon lite snabbt så jag kan njuta av den sen.
Lars kommer hem idag framåt eftermiddagen/kvällen så det blir säkert bara en lugn kväll med honom sen. Känns som en evighet sen jag såg honom nu.