tisdag, april 23

Födelsedag

Vilken helg jag fick! Sällskap av Agnes både lördag och söndag då det var dags för svensexa för hennes blivande make Alfred. Hon önskade sova borta för att slippa ett gäng berusade killar drönandes in i lägenheten på lördagsnatten. 
Årets första riktiga kalasväder! Strålande sol både lördag och söndag :-) Agnes och jag tog bil och åkte på picknick på lördagen. Hamnade i en kohage där vi spenderade flera timmar i solen. Mumsade på sallad och hembakad banankaka, pratade om allt mellan himmel o jord och brände näsan ordentligt. Riktigt gutt hade vi tills dess vi fick sällskap av en orm (läs kopparödla då den hade ben...)!!! Panik utbröt och vi fick flytta filtarna. När vi var tillräckligt röda och vinden blåste kallare packade vi ihop. På kvällen sen lagade vi riktigt god lax med pressad potatis och så blev det soffan med TVhäng. Fick tvinga oss att vara vakna för upplösningen av Irene Huss. Somnade gott. 















Hipp Hipp Hurra!
Vaknade sedan upp till en fantastisk födelsedag. Paket på sängen dagen till ära! Vi klädde oss och åt frukosten på Frimurarhotellet. Riktigt smarrigt :-) Bara älskar hotellfrukost!
Tog oss en tur förbi Konsert&Kongress på vägen hem där sjukt många köade för att komma in på Idol-audition. Vi insåg att vi inte platsade där och fortsatte hemåt.
Fick hjälp av Agnes att baka rulltårta till födelsedagsfirandet på jobbet dagen därpå. Testade att ha Philiadelphiaost Marabou som fyllning och det gjorde succé. Dessutom ska det tilläggas att rulltårtan höll ihop när den rullades ihop!
















Det strålande vädret fortsatte hela dagen så vi satte oss vid Stångån och njöt med näsan i vädret. Följde sedan med Agnes på lägenhetsvisningar och så hann vi med en glass på Bosses dagen till ära :-)
Avslutande det uppskattande hänget med Agnes och fortsatte dyrkandet av solen för mig själv på min egen underbara balkong. Nu är snart balkongsäsongen här!


















Avslutade födelsedagen med ett BodyPumppass där jag uppvaktades av Mia, Henke och Jörgen med en turkos grill :-) Den ska invigas på Valborg. 
Somnade så nöjd, glad och tacksam... samt en aning röd i ansiktet. Då var man 28...


Firandet fortsatte på jobbet igår då min kära kollega Christer och jag bjöd på pangfrukost. Det som inte fanns att äta är inte värt att nämna ;-) Nämnas ska dock mitt resultat av rulltårtorna. De blev till supersöta bakelser med egenbakat havreflarn och strössel på toppen. Christer och jag råkar fylla på samma dag fast med 30 års skillnad! Vid 30 resp 60 blir det ett galet ståhej!!! Vi uppvaktades med sång och presenter. Härlig start på veckan. 












lördag, april 20

Vänner är livet!

Dålig närvaro här igen från min sida.

Förra helgen var jag hemma i Hultsfred för att få en hel lördag tillsammans med Anglica, Petra och lilla Vilmer. Blev inte riktigt som vi tänkt oss då lillpysen gick och blev dålig. Men för vår träffs skull gjorde det egentligen inte så mycket. Resultatet blev att vi istället var hemma hela dagen och fick riktigt möjlighet att umgås. Bjöds på paj till lunch och var sedan på Bambugården på kvällen och åt. Saknar verkligen dessa två vänner! Träffas alldeles för sällan. 




















På söndagen sen visade sig solen från sin bästa sida. Åt en härlig frukost tillsammans med mamma på hennes uteplats och satt sedan och gottade mig i en solstol några timmar. Hann till och med att få färg :-)
Lite smarrig färslimpa till lunch, en god efterrätt av påskens rester och sen vidare till pappa och Gunilla för att  hinna krama om dom. Fick en riktigt härlig stund där också så tiden bara sprang iväg. Blev avvinkad på perrongen och tog tåget tillbaka igen. Som vanligt en alldeles underbar helg på hemmaplan!

























Oftast blir det bara uppdateringar om vad helgerna har att erbjuda. Lever jag inte på vardagarna? Antar att livets vardag rullar på med jobb och träning. Dock inte lika intensiv träning som jag skulle önska. Har problem med vänster foten igen. Träffat sjukgymnast på Health Care nu tre gånger men vi kan inte identifiera vad som är fel. Överansträngning antagligen. Testat tejpning, laserbehandling och iläggssulor. Antar att det handlar om tålamod och att belasta i minsta möjliga utsträckning. Fokusera på annan träning; styrka, cykling och vattenträning. Usch och fy!

Men denna vecka har även vardagen haft något roligt att erbjuda! Agnes ska gifta sig så några tjejer från gymmet planerade en liten snällare möhippa för henne i onsdags. Hon jobbar också i Motala så jag överraskade henne på eftermiddagen med att hon faktiskt skulle sluta och åka med mig hem. Så blev det inte riktigt :-) Istället åkte vi till Bill & Bulls lekland där vi roade oss någon timma. Senare mötte vi upp de andra i Linköping för att äta och umgås på restaurang Aioli. Avslutade kvällen på StrandgatanTvå där vi bowlade och hade roligt. Att hennes blivande make sedan i perfekt tajming glider fram med bilen och hämtar upp henne kunde inte blivit mer lyckat. Toppenkväll med en härlig blivande brud!













Annat smått och gott från senaste veckorna är att jag gått och klippt mig. Hade tänkt försöka spara ut det till lite längre men jag stod inte ut! Testade ett nytt ställe i stan och blev helnöjd :-)
Sedan har jag klarat min licens från LesMills och kan nu titulera mig som GRITstrenght på riktigt! TjoHo!!!! Är tacksam för feedbacken också vilken visade på mycket positivt. Härligt.







söndag, april 7

Vår?

Veckorna rullar på och nu är det söndag igen och dags för ett nytt inlägg med sammanfattning av veckan som gått.
Blev en extra kort arbetsvecka då måndagen gick bort pga Annandag påsk och så var jag som vanligt ledig i fredags. Blev därför tre riktigt intensiva arbetsdagar. Ansvar för en arbetsterapeutstudent, började på en korttidsavdelning och så handledarutbildning på det. Kul med mer uppgifter och högre tempo än tidigare.

Har en fot som fortfarande inte är helt hundra. Bokat tid hos sjukgymnast på Health Care till nu på måndag för att reda ut vad det kan bero på. Veckan har ändå innehållit träning men med mindre tryck på vänsterfoten. BodyAttack och GRIT i måndags, CXworx i tisdags, GRIT och CXworx i torsdags, BodyAttack i fredags, BodyPump i lördags och om några timmar väntar BodyPump igen.

Efter alla mat- och bakprogram jag ser på TV och alla tidningar jag läser försöker jag samla på mig lite receptidéer. I veckan testade jag en ny "efterträningen"grej som gjorde succé; kesellaplättar. Mumma med keso, banan, honung mm.












Annars har den här helgen varit suverän. Solen har visat sig från sin starkaste sida och jag försöker intala mig att våren är här nu. Det är inte varmt i luften men solen kämpar hårt för att värma kinderna.
Förutom solens strålar så har Mia gett mig energi. I fredags blev det mat, Let´s Dance och film hemma i hennes och henkes soffa och igår fick vi en heldag tillsammans. Först en shoppingrunda då jag fick inhandlat snyggaste skinnjackan, fortsatte med att träna BodyPump och åt sedan godaste lunchen på en uteservering i solen. Bosses glassbar har premiäröppning denna helg så självklart blev det efterrätt :-) Mia och jag delade på 3 kulor så det blev en riktig smaskig första gång för säsongen! Kvällen ägnade jag hemma själv i min egen soffa. Skön kväll med horisontellt läge sedan kl. 17 fram till midnatt!


Denna söndag började jag med en powerwalk runt ån och sedan träffade jag Mia, Henke, Sandra och Martin för en frukost på First Hotell. Lagom dåsig sitter jag nu hemma och bara har det skönt.

Ny vecka i morgon och nya äventyr precis som varje måndag. Pendeltågstrafiken har utökats till att gå till Motala så ska premiäråka dit imorgon. Jublar inte direkt!

Fortsatt trevlig helg till er alla där ute i etern. Kramar!

tisdag, april 2

Påsk och annat firande

Detta år lyckades våffeldagen och påsken hamna i samma vecka. Inte så lyckat för en gottegris som mig men å andra sidan kanske lika bra att samla ihop allt ätande på en gång :-)
Våffeldagen firades med pompa å ståt på jobbet. Vid lunch gick ett helt gäng med våffeljärn varma för att förse alla arbetsterapeut- och sjukgymnastmagar. De gick så varma att både proppen och internet la av i huset. Inte mycket till journalföring den eftermiddagen med andra ord! Men så gott och lyckat det blev. 












I helgen nu var det alltså påsk. Jag åkte hemåt Hultsfred på långfredagen och myste hela kvällen tillsammans med mamma. Vi bakade inför söndagens middag och slappade sedan i soffan fram till midnatt. 
På påskafton bjöds jag på middag hos pappa och Gunilla tillsammans med farmor. Lugn och stillsam dag men ack så perfekt. God mat och umgänge med dom man älskar är allt man behöver. Så glad för att krama om min älskade pappa som kämpar på med sin rehabträning. Blev stolt av att se de framsteg som ändå gjorts. Keep up, pappsi!




















Påskdagen inleddes med en massa styr i köket hos mamma. Ingen stress utan en lugn och skön förmiddag. Förberett och klart för att ta emot moster med familj och den lilla sötnosen Luna. Trots att jag inte träffat familjen på mycket länge var det den lilla duntussen som fick största uppmärksamheten till en början. Bara 12 veckor gammal charmerade hon oss alla. 




























Middagen inleddes med sedvanlig äggmålning och äggknäckartävling. Jag tyckte att jag lyckades riktigt bra med mitt ägg i år ;-) Mycket god mat och smarriga efterrätter blandades med uppdateringar om vardagens så händelser och upptåg. En trevlig dag sprang iväg och det gick alldeles för fort till vi var ensamma hemma igen. 

















Efter att ha ställt om klockan till sommartid verkar solen och vädret ha fattat att det ska vara vår istället för vinter och snö. Solen värmer härligt i ansiktet nu så jag passade på att sätta mig med näsan i vädret innan det var dags att åka hem igen på Annandagen. Äntligen!

Avslutade påsken med ett riktigt våffelkalas för mina underbara vänner Mia, Jörgen och Henke. Hemlagade våfflor med mängder av tilltugg. Mumma! Fick några fantastiska vårbuketter som nu förgyller mitt kök och välkomnar mig hem. 

 Nu är jag riktigt laddad inför en ny vecka, våren och allt vad det innebär.