måndag, december 31

Gott slut 2012

Sitter här på nyårsafton och är bara så tillfreds. Ofta ska året sammanfattas på det ena eller andra sättet. Jag hoppar över det. Alldeles för mycket har hänt för att det ska vara en idé. Räcker med att titta tillbaka här på bloggen och inse att jag har haft ett rikt år på många sätt. Som alltid i livet så har året även bestått av en del tråkigheter. Väljer att inte fokusera på det nu.

Dagarna mellan jul och nyår här har inneburit välbehövlig avkoppling. Mys bara för mig själv. Dock farligt med allt sött som funnits i köksskåpet. Har ätit upp mig något kilo :-) Som vanligt lovar man sig själv nya tag nästa år. Å så ska det bli!!! Mindre snaskätande, vettiga luncher, proteiner och en och annan tur till solariet. Målet är Les Mills GRIT Strength - utbildning i slutet av januari. Målet är även en stark och glad Madde hela året ut!

På tal om sött så ställde Jörgen och jag till med storbak igår. Hela söndagen höll vi på och köket var överfyllt med pytsar, ingredienser och pynt. Varför kan man undra... Ikväll smäller det! Nyårsfest och vi är ett gäng som ska samlas för en trerätters middag. Inte mer än rätt att fördela ansvaret. Jörgen och jag fick stora äran att bidra till avslutningen, dvs den utsökta desserten... eller ska jag skriva desserterna ;-) För att inte avslöja för mycket återkommer jag med resultatet. Vi känner oss iaf grymt nöjda!
























Sitter redo här hemma och kan inte bärga mig. Alldeles för många timmar innan vi skålar i första drinken. Men den som väntar på något gott...
Gott slut till er alla som läser min blogg! På återskrivande 2013 :-)

torsdag, december 27

Vad hände?......

.... Allt hände! Inte ett endaste blogginlägg sedan 5 november tyder på mycket att göra. Så galet fullbokad som jag varit sedan dess har nog aldrig inträffat. Med massor av träning och aktiviteter på de "lediga onsdagarna" har gjort att orken för bloggen varit noll. Sen tror jag att uppdateringen via sociala medier gjort att behovet av uppdatering varit låg. Ändå har jag från flera håll hört att avsaknaden av inläggen varit stor.

Min avsikt är att fortsätta skriva här. Frågan är bara vad jag ska göra med november och december. Känns som att två hela månader fattas i mitt liv! Ska jag försöka sammanfatta...? Hur skulle det gå till? Jag testar:

November
Garderob 
Älskade vännen Karola hjälpte mig att renovera min klädkammare. En hel helg blandade vi färg med fest och skratt. Resultatet då? Supersnygg!!!!









Skytte
Hälsade på mina saknade kollegor i Nyköping. Sköt luftgevär och åt smarrig middag. 
















Medleykonvent
Deltog på årliga konventet i Finspång som Medley anordnar för alla medlemmar i Sverige. 250 st anmälda och jag inledde dagen med att köra två BODYATTACK-låtar på välkomstpasset. Galen känsla!
I övrigt blev det BODYATTACK release 79, dubbelstep och U-SHAPE.






Julbord Motala
Det ska börjas i tid. Åt årets första julbord med jobbet på Levins i Motala redan 23 november. Allt för mycket gott och en allt för mätt Madde! Men ack så mysigt och trevligt.























Vilmer
Den 16 november föddes älskade lilla Vilmer. Son till bästa Angelica och Henrik. Självklart var jag snabbt hemma och gosade.






















December
Lussekatter och stugmys
Johanna och jag ställde till med stort Lussekattsbak på fredagsmorgonen innan advent. Smakade såklart på världens bästa katter!
Sedan åkte jag, Henrik, Mia och Jörgen till stugan på landet där vi myste till det ordentligt. Gröt med skinkmacka, julklappsspel, vinterpromenad, korvgrillning och film. Somnade gott framför den sprakande brasan på kvällen.






















Medleys julfest
Medley Linköping ställde till med fest i simhallens entré. Förmingel, julmat, lekar och efterfest på Mörners. Härligt gäng instruktörer!




















Vinter
Det blev en riktig vinter i år med snö som kom redan i början av december och som ligger över jul och förhoppningsvis även nyår. Mys med all snö men det ställde även till ett visst kaos. Inte så lätt att cykla och mängder av tåg inställda. Lyckost mig som numera pendlar med buss :-)














Dan före dopparedan
Söndagen innan jul blev en riktig förberedelsedag och mys på hög nivå. Var hos mamma och hon kokade och griljerade skinkan, vi bakade saffranskaka á la Leila, vi klädde granen, bytte julklappar och mumsade godis framför Bingolottos uppesittarkväll. Innan läggdags skottade vi snö!
























Julafton
Morgonpromenad i snön, skinksmörgås till frukost och så iväg mot firandet i Växjö. Stopp på kyrkogården där jag fick gräva djupt för att komma åt lyktan. Släkten samlad och sedvanlig julmat, Kalle Anka, efterrätt, tomtebesök, julklappsutdelning och julklappsspel för de vuxna. Men julen är ändå barnen högtid. Kära nån vad paket och vilken underhållning att se på när de öppnades.







































Juldagen
Sovmorgon och skinksmörgås. Sedan en underbar juldag med pappa, Gunilla, farmor, Gunillas dotter Åsa och lilla Moreen. Massor av mer mat och sötsaker, julklappar och julklappsspel. Det råkade vara min turdag. Vann nästan rubbet i julklappsspelet (förutom farmor som roffade åt sig en del också) och så fick jag 60 kr på Triss.







Tillbaka i Linköping
Konstaterar att jag gjort en hel massa roliga saker och ändå är inte detta hälften av allt. Hade inte varit möjligt att återblicka allt här i ett inlägg.
Julen är en helt fantastisk tid med allt mys, mat och tända ljus. Dock når den en punkt då det räcker. Den är här nu. Har lediga dagar mellan jul och nyår och njuter idag bara av att få vara för mig själv. Ska laga lite "vanlig" mat och träna BODYPUMP ikväll. Ska bli fantastiskt att få slita med kroppen lite igen för nu går den alldeles på sparlåga. Men jag inser att det är nödvändigt och att den behöver ett brake.

Näst på tur står nyårsafton och hela året 2013! Jag välkomnar det med öppen famn :-)