onsdag, oktober 31

Stolt

Duktiga jag :-) Börjar detta inlägg med att hylla mig själv lite. Ingick en pakt med mig själv i slutet av september där det gällde att undvika allt onyttigt och alkoholhaltigt under hela oktober. Jag har gjort det! Sammanfattar det som relativt enkelt. Har så starkt bestämt mig att inget har kunnat fresta mig tillräckligt. Har motstått både kladdkakor, marängswiss, kanelbullar, lösgodis, chips och annat gott. Om det har gett resultat? Det vill jag påstå. Jag känner mig ex. ren på insidan, har tightat till kroppen och får inga svettningar av sockerrus på nätterna. Suget efter socker är inte alls lika stort. Till och med så det känns lite onödigt att starta upp ätandet igen imorgon men min målsättning är att hålla det på en sund nivå den här gången. Har inte hänt mycket på vågen men det tror jag beror på en ökad muskelmassa. Försökte trycka ner mig i ett par Gina Tricot-jeans stl 25 imorse och det gick!!! Har inte haft dom på evigheter. Men egentligen tycker jag inte att jag ser någon större skillnad till det yttre.. Gentemot vad jag trodde skulle hända på en månad med tanke på hur mycket jag åt innan....

För att fortsätta på temat så blev det galet mycket träning förra veckan. Kroppen kändes bra och förutom mina egna pass hoppade jag in och vickade på extra klasser. Dock känns kroppen annorlunda denna vecka. Trött och svag på nåt sätt. Idag blir det träningsfritt och häng här hemma istället. Så här såg förra veckan ut:

Vecka 43
Måndag CX Step 85 min
Tisdag BodyAttack CX Step30 105 min
Onsdag
Torsdag BodyAttack CX 85 min
Fredag BodyPump 55 min
Lördag BodyAttack30 CX 55 min
Söndag CX BodyAttack 85 min
470 min
7 t 50 min

Vad ska jag annars dela med mig av i detta inlägg...
Kan nämna att jag pyntade till det på jobbet idag för att uppmärksamma Halloween lite. Serpentiner i lampan, spindlar i gardinerna, orange ljus och pumpor. Uppskattat mys i vardagen.
















Fortsatt trevlig höst till er alla vänner och läsare. I morgon börjar november och mörkare och kallare tider har gjort sitt intåg. Tur att det finns filtar och ljus som värmer mig från utsidan. Tur att jag omger mig av människor som ger mig värme på insidan. Kärlek och tankar till er!  

lördag, oktober 27

Härlig vecka

Sitter här denna lördag förmiddag och känner mig lugn och tillfreds. Det börjar bli vinter redan och kallt men när solen skiner på alla gula löv kan jag inte låta bli att må bra.

Veckan har hittills innefattat flera guldkort som satt extra kant på vardagens vanliga lunk. I onsdags kväll deltog jag, Mia, Jörgen och Henke i Harrys musikquiz. Vi hade bokat bord för att äta och tävla i musikfrågor tillsammans med ett fullsatt Harrys. Vi beställde in smarriga pizzor och gjorde så gott vi kunde med att lösa quizen. Inte helt enkelt men vi hjälptes åt. Kvällen blev hur trevlig som helst! Vi hade långt ifrån alla rätt men konstaterade att detta var något vi måste göra om :-)
Detta måste kanske räknas som onyttigt men så fick det bli...
På min lediga fredag igår fortsatta guldkanten på hög nivå. Fick en riktig toppendag tillsammans med en kär vän. Vi satt länge och njöt av Scandics hotellfrukost, pratade bort flera timmar. Strosade sedan runt på stan och tittade på allt och inget. Fick bla hjälp att plocka ut några snygga glasögon då jag funderar på att byta upp mig. Vi gick och hyrde en film, hem till mig, in under var sin filt och sen va slapptimman ett faktum. Tror jag slumrade bort lite av filmen men vad gjorde det. Så underbart skönt! För att pigga upp oss gick vi ut igen i friska luften. Fotonördar som vi båda är letade vi upp några fina platser runt Stångån och poserade i höstsolen. Så fantastiskt vackert!



























Hem till mig igen för att äta lättare lunch. Mer snack och härligt häng innan det var dags att säga adjö. Superfredagen tog inte slut där. Jag fortsatte ner till sporthallen för ett BodyPump-pass. Öste på mängder av vikter då morgonens energiintag gav mig oanade krafter. Till benlåten blev stången så tung att jag behövde hjälp att både få upp och ner den från axlarna! Det ni :-)
Jag duschade och fortsatte myset för mig själv hemma i soffan. X-factor och WordFeud underhöll mig innan det var dags att säga god natt.

Nu återstår bara denna helg och fyra dagar innan jag ska sätta tänderna i något sött igen :-) Bit ihop och kom igen. Har gått så jäkla bra att det känns synd att börja igen. Kanske kan jag hålla det på en acceptabel nivå denna gång.

Trevlig helg till er alla och njut av solens strålar som boostar oss med D-vitamin!

måndag, oktober 22

Positiva tankar

Det har varit en tuff vecka med mycket tankar och obehag. Vill passa på att tacka alla ni underbara vänner som hört av er och stöttat mig. Men inget ont som inte för något gott med sig. Jag fick flera betydelsefulla timmar tillsammans med pappa på US i helgen. Vi spelade på V75 där jag lyckades få 6 rätt, wordfeudade, läste tidningar och bara pratade om livet. Nu är han opererad igen och vi håller alla tummar för att läckan i nacken läker ihop. Med positiva tankar och en ljus syn på framtiden är jag säkert på att det kommer lyckas!
Han fick lämna sjukhuset igår och ska nu kurera sig hemma igen.
Skål älskade pappa för en ljus framtid!

Se så rik jag blev med 6 rätt...






Krya-på-dig-nallen. 
 Helgen har i stort varit toppen. Var bjuden på tacos hos kära vänner i fredags kväll och efter det gick vi alla på bio. Såg äntligen Hypnotisören. Jag tyckte den va super! Lagom rysig så vi fick hoppa till några gånger och riktigt sjunka ner i biostolarna :-) Alltid något visst med att gå på bio.
Blev lite bio-feeling även i lördags fast hemma hos Mia och Henke. Blev bjuden på god mat även denna kväll  medan vi såg när Linköpingsgänget åkte ur Körslaget. Sedan kollade vi underbaraste feel-good-filmen En oväntad vänskap. Vilken underbar film! Vill gärna se den igen. Myste med katterna och hade det bara så gutt i soffan.











Söndag och snabb visit i Tornby där Maxi, Stadium och Ikea sprangs över på dryga 2 timmar. Köpte superläckra blå träningstights från Soc och konstaterade att julen är på ingång...
Konstaterar att jag nu klarat mig igenom tre hela veckor och helger utan sötsaker och onyttigheter! Har frestats med både kladdkaka i helgen, sug efter att köpa godis till fredagens bio samt att Henke satt bredvid och mumsade chips och jordnötsbågar i lördags. Men sjukt så bra det går :-) Nu känns det nästan trist och onödigt att sätta igång igen och förstöra min kropp. Känner mig stark och fit! Jag vet ju att jag inte kan nöja mig med lite utan vräker i mig.
Fick dessa två tidningar med posten samma dag! Frågan är vilken jag ska prioritera att läsa. Med tanke på godisstoppet väntar jag nog med chokladfrossan till i november ;-)

Väljer att vara stolt och presenterar träningen för föregående vecka 42:  

Vecka 42
Måndag CX Step 85 min
Tisdag BodyAttack CX x2 Step30 130 min
Onsdag
Torsdag BodyAttack CX 85 min
Fredag
Lördag
Söndag BodyPump 55 min
355 min
 ca 6 tim

fredag, oktober 19

Pappsen

Vi trodde alla att det skulle vara över med att pappa opererade sig en gång. Att han kunde komma hem och rehabilitera sig i lugn och ro. Men saker tog en annan vändning. En knöl började växa till på halsen. I hopp om att det bara var en blodutgjutning efter op.såret eller någon infektion åkte han i tisdags in till US Linköping igen. Efter provtagningar och röntgen visar det sig att cerebrospinalvätska har läckt ut i halsen. Eftersom det inte slutade att läcka har nu ett dränage opererats in längs ryggraden och till magen. Kära tid så det blev. Jag ska besöka honom senare idag och ge all kärlek jag har. Måtte detta gå vägen nu och hjälpa honom tillbaka till livet. Saknar min älskade pappa som tidigare var så full av liv. Jag tror på högre makter och att saker har en mening. Nu är det bäst att dessa makter visar sig från sina starkaste sidor och hjälper pappa igenom det här. Tillsammans är vi starka.
Pappa är den som gör det stora jobbet i allt det här men vi är många andra som tänker och funderar. Jag somnade med ögonen fulla av tårar i förrgår. Hade fått den sötaste nallen av en kär vän som tröst. Den sitter nu hos mig vid sängen.

Vill skriva en rad om vikten av att vara rädd om sina närmaste. Har aldrig blivit påmind om detta på samma sätt som nu. Ge er tid att visa kärlek till de ni bryr er om. Vad är egentligen viktigt i livet?!


Hipp Hipp Hurra!

Förra veckan avslutades med en fullspäckad helg med kärleksfulla möten. Började med att jag skjutsade Lars till Skavsta flygplats och kunde därefter låna hans bil tillbaka till Linköping och vidare mot Hultsfred. Men innan dess, inget besök i Nyköping utan att säga hej till saknade kollegor.
Det va helt otroligt vilket bemötande jag fick! Det värmde i hjärtat. Så många jag kramade om denna fredag. Hälsade på härliga gänget på Hjälpmedelsfilialen, träffade mammalediga Elin på BVC, hejade på kollegorna på KommunRehab och åt lunch med hemsjukvårdsgänget. En helt fantastisk vistelse på min gamla arbetsplats. Underbara människor som jag saknar! Blir med stor sannolikhet ett besök till där innan jul.

Vidare hemåt Hultsfred för firande av pappa som fyllde 60 år och mamma som firade sin födelsedag en vecka i förtid. Innan lördagens uppvaktning myste jag fredagskvällen först hon pappa och sedan bjöds jag på middag hos icca och henke där även bungan va på besök. Vidare hem till mamma på sena kvällen för att somna gott i bäddsoffan. Tänk vilken fredag :-) Fick träffa i stort sätt alla som betyder något i mitt liv på en och samma dag!

Lördag och pappas stora dag! Eftersom sviterna efter diskoperationen i nacken påverkade hans hälsa blev det inget gigantiskt firande. Jag hämtade farmor och så kom Gunillas närmsta familj utklädda. Vi åt smörgåstårta och tårta (ja, jag åt men tog den mista bit jag lyckades skåra...). Jag överraskade med en travupplevelse där han själv ska få köra travhäst. Den blev uppskattad och kommer säkert vara en morot i kommande rehabilitering. Blev en härlig kväll och jag är säker på att pappa uppskattade firandet. Grattis kära 60åring!!!





































Söndagen fortsatte alltså i kalasandets tecken. Mamma och jag hjälptes åt att förbereda tårta, mat och annat fix. Sedan kom hela härliga familjen Rydiander. Det är lika uppskattat varje gång vi träffas och det är så synd att det inte blir oftare! Saknade kusiner. Ska erkännas att jag denna dag åt både glass och en liten bit tårta. Men så var det också dealen för oktober. Tårtan var fantastisk och jag hade lätt tagit en gång till om det hade varit så!














Efter allt kalasande skulle jag köra tillbaka till Linköping. Men vilket skitväder. Regnet vräkte ner, det blåste och var kolsvårt ute. Dessutom skulle jag passa mig för alla djur i skogen. Höll mig på helspänn hela vägen och lyckades bara köra på några grodor och en hare som redan va död.


Det var den korta sammanfattningen av vecka 41 ;-) Här kommer till sist träningsveckan.

Vecka 41
Måndag CX Step 85 min
Tisdag BodyAttack CX Step30 105 min
Onsdag
Torsdag BodyAttack CX 85 min
Fredag
Lördag
Söndag

275 min
4 t 30 min

söndag, oktober 7

Härliga helg

Haft en riktigt bra helg, igen! 
Igår åkte jag och Jörgen till Västervik för att köra BodyAttack-passet där. Henke och Mia var i sin stuga som ligger några mil utanför och hade bjudit in sig till Tjust rehab för att hålla en klass. Grymt härlig sal med högt i tak och en stor scen för instruktören. Trots tidig uppstigning och några timmar i bil kändes träningen grymt bra i kroppen. Fick ösa ur all energi på slutet då Henke tog upp mig på scenen för att köra tillsammans. Har aldrig hoppat så högt!
Efter stretch, dusch och fix åkte vi in till stan för att äta lunch. Hamnade på Harry´s och den fläskfilétoast jag beställde slank ner fortare än kvickt. Galet hungrig. Kaffet blev vi erbjudna att dricka i stugan så tillsammans med Mias föräldrar fick vi en supertrevlig eftermiddag med härligt häng på glasverandan. 
Höst i Västervik.
Insåg att Västervik är en riktigt fin stad.





Jörgen strosar bland löven.












Jörgen och jag styrde kosan tillbaka till Linköping och efter extremt mycket velande hit och dit om vad jag skulle göra med lördagskvällen slutade det med att Fanny och jag gick till Harry´s! Med sällskap av rött vin och alkoholfri drink satt vi och pratade till framåt halv tolv! Supermys!





Denna söndag har varit så skön. Tog morgonen med ro och gick sedan en promenad till Hemköp och tillbaka. På den soliga höstdagen passade jag på att plocka undan lite från balkongen. Dynorna hamnade i källarförrådet och överdragen ska tvättas. Kom mig inte för att plocka ner blomlådan när pelargonierna fortfarande växte så fint. Sedan blev det matlagning och därefter fortsatte jag städandet fast inne i lägenheten.  Dammat, dammsugit och skurat badrumsgolvet. Känns så skönt att det är gjort!
Kunde inte låta bli att träna idag också så det blev ett BodyPump-pass framåt kvällen. Desto härligare är söndagskvällen nu. Fräsch fruktsallad framför Solsidan och Hellenius hörna. Borde kanske krypa i kojs nu för måndagen blir minst sagt intensiv: Jobb, optikerbesök, CX, Step och bion Hypnotisören. Undrar just om morgondagens dygn har fler än 24 timmar...?
Spaghetti med köttfärssås.
Ängeln som suttit i blomlådan på balkongen
fick komma in i värmen. 


















Måste avsluta med veckans träning samt berömma mig själv för min första vecka utan sötsaker och andra onyttigheter. Faktum är att det redan efter fem dagar känns skillnad. Bara att bita ihop för det är nästan fyra veckor kvar!

Egobild!
Vecka 40
Måndag CX Step 85 min
Tisdag BodyAttack CX Step30 105 min
Onsdag
Torsdag BodyAttack CX 85 min
Fredag
Lördag BodyAttack 55 min 
Söndag BodyPump 55 min 
385 min
6 t 20 min

fredag, oktober 5

Inga sötsaker

Så är det oktober och uppdraget att inte äta godis under en månads tid är igång. Jag har valt att ta det steget längre och försöka skippa alla sötsaker och onyttigheter under perioden. Har så stenhårt bestämt mig att inte ens kanelbullens dag igår utmanade mig. Jag omringades av doftande bullar både på kontoret (där två av kollegorna tagit med sig hembakade) och ute på boendet där varenda avdelning mumsade på godsakerna. Dock kvarstår "problemet" att både mamma och pappa fyller år under tiden och jag har lovat att offra mig på tårtan :-)
Men idag är det fredag och det kan inte hjälpas att dessa sötsaker är bra goda att stoppa i sig framför tvn! I söndags innan utmaningen var ett faktum smällde jag i mig Marabous nya. God, men inte så fantastisk som jag trodde!
I övrigt har det varit jobb och träning enligt sedvanlig vecka. I alla fall nästan. Lyckades få med mig två av mina kollegor på BodyAttacken igår. De kämpade som tusan och va grymt bra!
Sen ska det nämnas att jag kollade Korpen-volleyboll i söndag. Agnes och hennes kille är med i ett lag och Mia var tillfrågad att hoppa in som förstärkning. Jag följde med som maskot och psykologiskt stöd. Tyvärr en förlorad match men lika roligt för det!
Sen fick jag äntligen möjlighet att träffa Johanna i onsdags. Går allt för länge mellan gångerna men desto värdefullare när vi ses. Tack för en mysig kväll.

Ikväll ska jag träffa några vänner för afterwork (trots att jag inte jobbat idag...) nere på stan. Med tanke på rubriken för inlägget får jag välja nåt alkoholfritt...
Lördag innebär en tripp till Västervik med Jörgen. Ska köra BodyAttacken där och sedan möta upp henke och Mia för en lunch :-)

 Trevlig helg till er alla där ute som läser! Vore spännande att veta vilka ni va...