söndag, juli 29

Skön helg

I går hade alla vädersiter rapporterat om sol så jag, Julia och Daniel hade bestämt oss för att åka ut till Bergs slussar för en heldag i bikini. Var molnigt när jag blev hämtad strax efter kl.10 men vi tänkte att det nog klarnar upp. Vi kom dit, packade upp och insåg att vi va alldeles ensamma. Vi tog av oss till badkläderna och satte oss i var sin brassestol. Med kall blåst och mulen himmel frös vi så vi alla hade gåshud! Turisterna blev fler och fler, likaså båtarna som skulle passera genom slussystemet. Efter en stund kom ett stort militärfartyg från Danmark med besättning klädda i uniformer. Udda!

Vi insåg att det var alldeles för kallt i vinden vid kanalen så vi packade ihop igen och tog bilen vidare. Vart visste vi egentligen inte men vi hamnade i Norsholm! :-) Inte mer sol där med vi kom mer i lä. Vi åt medhavd sallad och fördjupade oss i tidningar. När vi sedan fikade kom samma militärfartyg som vi sett passera i Berg. Vi föll i gapskratt för det va sjukt komiskt! Undra vad besättningen tänkte när de såg oss igen vid en annan sluss... :-) Nu vinkade vi till varandra igen.
I övrigt fascinerades vi över hur de kan ha broöppning av en hel tågräls med ledningar och allt. Inte konstigt att jag inte allt för sällan måste stå och vänta med tåget pga av signalfel!
Vi blev inte så långvariga i Norsholm heller för regnet började dugga framåt tidig eftermiddag. Styrde kosan hem. Vi handlade på vägen och piffade till oss på var sitt håll innan vi träffades hos mig igen.
Jag hade föreslagit att laga Ernst egna pizzor som verkat så enkla och goda att göra så vi styrde igång med det. Jag fixade degen, Julia tomatsåsen och Daniel läste recept. Samtidigt pågick handbollsmatchen mellan Sverige och Danmark i OS. Fullt ös. Ingredienserna till pizzorna var överallt i köket och det doftade gott lång väg. Bottnarna skulle förgräddas innan fyllningen skulle på och då vi gjorde tre plåtar (helt enligt recept) tog det lite tid. Tur att det fanns Azti-bubbel att gotta sig med på balkongen mellan gräddningarna!
Efter mycket om och men avnjöt vi de godaste hembakade pizzorna någonsin! Dock stämde de inte alls överens med Ernst beskrivning. Våra bottnar inte hade en chans att kunna fylla en hel plåt, tomatsåsen var inte alls så puréig, vi hade definitivt inte hunnit göra dessa tre på EN timma och inte heller hade de räckt till 12 personer... Men va gjorde det! Mums :-)
Kvällen fortsatte på balkongen där vi pratade till fram till midnatt. Tack härliga ni för en toppendag!












Denna söndag har varit super! Började med en promenad/joggingtur runt ån. Blev en uppfriskande dusch och smarrig frukost. Sedan har det blivit en herrans massa OS! Har haft koll på gymnastiken, handbollen, cyklingen, bordtennisen och allt vad det varit. Däremellan har jag städat, putsat fönstren, bakat rabarberpaj till morgondagens besök av saknade vänner, lagat mat och WordFeudat :-)
Måste fortsätta min uppdatering om blomlådan. Kolla så det växer bland pelargonerna.























Den söndagiga söndagen ska nu avslutas med ett BodyPump-pass på Medley! Perfekt att ösa ur kroppen och sedan landa i soffan igen med en härlig fruktsallad och kolla final i simningen!

torsdag, juli 26

Lugna gatan

Så va det jobb igen och imorgon har jag redan varit igång en vecka. Eller igång är synd att säga. Har varit nästan oförskämt lugnt på jobbet med få nya ärenden som trillar in. Inte mig och mina få kollegor emot! På sommaren ska det va så :-) Hoppas inte det sätter fart nästa vecka för då är jag själv arbetsterapeut inom hemsjukvården i kommunen...

Trots jobb igen har jag tagit fasta på att inte tappa bort sommaren utan njuta av kvällarna. Denna vecka har ju varit exemplarisk för det! I onsdags stannade jag kvar i Nyköping över natten så på tidig eftermiddag kom en kollega till mig (som har semester) och hämtade mig för en tripp till Stendörren. Detta är ett naturreservat som bara måste upplevas! Stendörren består av flera öar sammanbundna med hängbroar och med klippor med perfekt läge för sol och bad. Många flådiga segelbåtar lägger till över natten och folk åker hit för picknick och för att uppleva naturen. Annica hade packat med sallad och fika och tanken va att vi skulle underhålla oss här ute hela kvällen. Så blev det inte då vi höll på att frysa ihjäl av vinden. Den kvalmiga hetta som infann sig i stan va som bortblåst (ordagrant) där ute. Vi satt och pratade någon timma längst ut på en udde innan vi packade ihop och gick till en annan. Lite mer lä där men fortfarande inte så skönt att vi kunnat sitta där till kvällningen.















Istället gick vi till bilen och fortsatte turistandet vid ett område som hette Lappetorp. Vi satte oss där på en klippa och tittade ut över havet medan vi åt vår sallad. Körde sedan runt bland alla nybyggda villor i 4-miljonersklassen och förundrades över vem som hade råd att bosätta sig där! Bilen styrde vidare till Svärdsklova där vi fann både den vackra solnedgången över havet och klipporna, massor av folk på den fantastiskt snyggt renoverade restaurangen och ett sjukt snyggt nybyggt sommarhus på 56m2. Med den planlösningen och läget satt försäljningspriset på 3,5 mille! Galet!!! Men jag hade gärna vilja bott där. Undra vad man ska skola om sig till då...? Den härliga sommarkvällen led mot sitt slut och jag tackade fantastiska Annica för upplevelsen och somnade i hennes son säng (han va inte där... för den som undrar...!).

I dag har jag svettats från första stund jag kom till jobbet. Kvalmig och het och så skulle jag göra hembesök där jag kånkade på hjälpmedel. Suck! Jag rusade av tåget i Linköping i eftermiddag och cyklade fort som tusan till Tinnis. Snabbt byte till bikini och ett dyk ner i poolen. Vilken lycka!!! Det va så befriande och svalkande skönt! Blev liggandes där i ca två timmar och bara njöt. Detta ställe är verkligen himmelriket.
Sen kan jag inte låta bli att skryta lite. För er som besökt min balkong kanske har tyckt att balkonglådan sett lite tråkig ut trots att den faktiskt varit grön. Jag lyckades ha död på pelargonerna så fort jag hade planterat. Men häromdagen såg jag att det börjat knoppa sig och när jag ikväll kom hem såg jag att blommorna börjar slå ut :-) Jag kanske har lite gröna fingrar trots allt!

























söndag, juli 22

Sista njutning

Tredje inlägget denna kväll innebär även slutet av min semester. Efter Öland åkte jag tillsammans med pappa och Gunilla tillbaka till Linköping. Det blev en heldag med shopping i Ikanohuset och på IKEA. Jag som handlat för mycket på semestern redan... Nu blev det lite till. Hade en riktigt trevlig dag tillsammans.
Skönt sen att komma hem till sig själv. Packa upp och fixa hemma. Lägenheten var så ljus och inbjudande. Den hälsade mig riktigt välkommen!
Fredag innebar ytterliggare utflykt. Denna gång med Jörgen. Vi åkte mot Vättern och fråga mig inte var vi va! Hittade efter några krokiga vägar och en lång promenad fram till en superhärlig (undantag för myrorna) sandstrand. Där kunde vi ligga alldeles för oss själva en hel dag i solsken. Vi pratade om livet och lyckades doppa oss i det kalla vattnet ett antal gånger :-) Hur mys som helst. När vi kom tillbaka till Linköping körde vi ett BodyAttack-pass på Actic. Jag hade planerat att själv köra ett pass för mig själv under helgen för att få fart på kroppen igen med då tyckte vi att vi istället kunde passa på att köra där. Det va tufft att börja träna igen och svetten lackade redan i låt 2. Härligt iaf att köra igenom kroppen. Blev alltså en riktig heldag tillsammans med en underbar vän. Tack Jörgen!
Lördagen blev en seg tillställning på förmiddagen. Kroppen hade inte alls lust att göra något fören framåt 12. För att chocka kroppen träffade jag återigen Jörgen. Egentligen är det förseglat men här på bloggen kan jag erkänna att vi körde igenom gamla attacklåtar med både ljud och bild i över en och en halv timma! Sedan fick jag hjälp att koreografera ett stepblock. Mör i kroppen åkte jag hem för att duscha och förbereda kvällens grillning. Jörgen, jag och Björn träffades för en helkväll tillsammans. Gjorde en härligt god grillmiddag med tillhörande Azti-bubbel. När det blev skugga på marken var det fortfarande sol på min balkong så där fortsatte hänget. Några glas vin och cider slank ner medan vi pratade och resonerade kring livets alla frågor. Tiden gick fort och det hann både bli kallt och mörkt innan pojkarna gick hem.













Seg söndagsmorgon också men när jag insåg att det var klarblå himmel utanför och att det väntade bra väder gick jag raskt upp, åt frukost och packade för en heldag på Tinnis. Sedan bänkade jag mig på badets läktare  runt 10.30. Någon timma senare kom Björn och vi blev kvar där till ca 16. Tvättstuga och disk väntade :-( Även detta års semester avslutades alltså på Tinnis där solen gav huden en något mörkare ton. Detta är livet!

Nu sitter jag här kl. 22.30 och önskar att dagen inte ska ta slut. Jobb igen i morgon och jag såg på TV4s vädersändning att sommaren kommer nu. Det väntas 25 grader och strålande solsken från tisdag!!! Tur att jag bara jobbar i två veckor för sedan blir det Turkiet för hela slanten :-) Än är semestern inte riktigt slut.

Öland

Nästa äventyr väntade på Öland. Med tanke på festen natten innan blev avfärden från Hultsfred något senare än planerat... Körde hela vägen till Öland och stannade sedan för en första fika.
Mamma och jag hade bokat stuga på Ekerums camping så vi bodde superbra i en radlänga med egen toa och uteplats under tak. 
När vi kom passade vi på att köra in till Borgholm för att se om vi fick skymten av Viktoria eller övriga kungafamiljen i samband med hennes födelsedag. Det slutade med att vi köpte biljetter till Idrottsplatsen och tog del av hela firandet live. Blev en kanonkväll med suverän underhållning. Vi tog oss en matbit innan vi intog sängarna i stugan för första gången.







Vädret på våra fyra semesterdagar på Öland har varit helt klart växlande. Det har dock varit allt ifrån garanterad sol utan snarare ösregn och blåst. Solen lyckades titta fram bakom de kolsvarta molnen några få gånger och då stack vi ut näsan så fort det bara gick. Ena dagen lyckades vi hitta solen på Böda strand där vi fick två underbara soltimmar på utlandsstranden. Andra gången hann vi sitta på gården utanför stugan i en halvtimma och sedan på Ekerums egna strand i ca 15 minuter. Inte klokt. Annars brukar det va så säkert att åka till Öland...
Lägg märke till Blå Jungfrun i bakgrunden. Va så blåsigt här att vi  nästan inte fick upp bildörren!


Mellan dessa bilder skiljer ca 30 min!






Istället blev dessa dagar en riktig utflyktssemester. Vi var runt på i stort sätt hela Öland. Här är ett axplock av allt vi hittade på: kikade på loppis,åt glass på riktig glasservering,besökte fyren långe Erik på norra udden, kikade in i väderkvarnarna, klev runt bland stenarna från en udda gammal ruin, lunchade på Ekerums golfklubb, tittade på konstutställning, körde till Färjestaden och åt glass i hamnen, shoppade i köpstaden och åt Öländska kroppkakor. 


I övrigt strosade vi runt på vår egen camping och imponerades och fashinerades över alla coola husvagnar med förtält, staket, blomsterarrangemang och pynt. Tror jag blev frälst och insåg att jag verkligen gillar campinglivet! En av kvällarna var vi hundvakt till henke och iccas fantastiska golden Leia medan de var på konsert med Winnerbäck. Denna gyllene sötnos gjorde oss sällskap några timmar. Vi har grillat och bara hängt i stugan med var sin bok, spelat spel och och smuttat på ett och annat glas alkoholhaltigt.




Trots sämre väder va det mys att komma iväg, umgås med mamma och bara ta dagarna som de kom.


Mammamys och 30-årsfest

Semestern fortsatte med att mamma kom på besök. Jag hade förberett för picknick, hämtade henne på stationen och körde ut till en superhärlig strandidyll. Vi åt gott och bara njöt av stunden.





Framåt  kvällen lyxade vi med taxi till Ågatan och drack vin och åt pizza på restaurang Riva. Vi satt i ösregn på uteserveringen och tittade på alla semesterfirare under paraplyer. Inte klokt att det ska kallas sommar! Mamma nattade över och på torsdagen hann vi en sväng till Tornby innan vi tog tåget tillsammans till Hultsfred. Pappa mötte upp oss på stationen och kvällen spenderades hos honom.

På fredag förmiddag gjordes ett besök hos kära farmor och sedan planterades blommor på mormor och morfars grav i Virserum. Dessutom var vi nyfikna att se hur allvarligt det egentligen va med översvämningarna i Emån och sjön Hulingen. Tänkte i förväg att det väl inte kunde va så illa. Men jisses! Sjukt så mycket vatten  det var!!! Udden som brukar fungera som badstrand var helt under ytan och den plats som fungerar som camping var pytteliten, näst intill obefintlig.
Observera bänken i mitten bakom björkarna på det nedre fotot. Denna bänk kan anas på den övre stora bilden till vänster ute i vattnet!!! Helt galet.



Snabb tillpiffning innan jag skulle möta upp några vänner för att gemensamt gå till Henrik för att fira hans 30åriga födelsedag. Med tutor, ballonger och skumpa överraskade vi honom. Vi skålade, hurrade och sjöng. Festen blev fantastiskt rolig. För det första var det toppen att träffa alla gamla härliga vänner som man ser alldeles för sällan. Sedan hade det planerats för riktigt skojfriska lekar, fint uppdukad och tillagad mat, smarrig efterrätt och trivsam stämning. Vi pratade, pratade och pratade. Vet inte vart timmarna tog vägen. Kvällen och natten blev alldeles för lång med tanke på att jag skulle köra bil dagen efter. Va hemma straxt innan 04:00! Tecken på att det va kul antar jag :-)