måndag, maj 28

Eurovision

Det har väl inte undgått någon att Loreen i lördags vann Eurovision Song Contest och att hela Sverige (nästan) jublade! I alla fall jublades det högt och glatt hos Jörgen där vi sedvanligt träffades ett gäng. "Vanliga" attackgänget hade fått lite utökning och vi hjälptes åt att fixa middag med tillbehör, efterrätt, dricka och snacks. Jag stod för desserten och hade bakat en utsökt (om jag får säga det själv) rabarberkaka med kolaöverdrag. 
Vi satt mer eller mindre bänkade under hela tävlingen och hade stenkoll på alla bidrag och framträdanden. Loreen utklassade världen med sin Euforia! Rysningar i hela kroppen under hennes framträdande och framför allt när hon fick alla poäng. Vinsten bäddade för en fortsatt fest i klass. Stämningen var på topp och singstars gick varmt i flera timmar. Insåg när klockan var närmare 03.30 att det nog var dags att cykla hem.
Det ljusnade redan på himlen när jag la mig under täcket. LYCKA!


















 



 



















Nästa år är attackgänget garanterat på plats live när Eurovision går av stapeln, oavsett var i Sverige det blir!

Sommar

Veckan som precis passerat har ju varit alldeles fantastisk. Jag som älskar sommar och sol mer än någon annan har varit så lycklig :-) Har försökt ta vara på varje minut av strålar i ansiktet och balkongen har verkligen bevisat att den är den bästa i stan! Satt en kväll efter att ha tränat kl. 21 och åt tacos och hade fortfarande solen i ägonen. Helt magiskt. Kommer bo där ute i sommar.



Stockholm

Maj är en månad full med aktiviteter och solens fantastiska närvaro har gjort att jag hållt mig lågt bort ifrån den här stationära burken. Men för att bloggen ska vara någorlunda levande kommer här ett litet inlägg.

Efter Björns disputationsfest fortsatte roligheterna på lördagen med att jag, Henke, Mia och Björn åkte till Stockholm för en weekend. (Skulle egentligen varit Jörgen istället för Björn men stackarn led av förskräcklig tandvärk och kunde inte följa med...) Syftet var från början att köra nya BodyAttack-releasen 77 på Sats men vi tyckte att vi kunde göra en grej av det denna gång så vi stannade på hotell över natten.
Lördagen inleddes med shopping innan det va dags för träning. Grym release som vanligt! Men tror nästan att denna är värre än någon tidigare. Tillbaka till hotellet för incheckning och tillfix. Gick sedan ut på stan och hittade en mysig italiensk restaurang. Blev pizza för hela slanten. Fortsatte till en pub där en bekant till Mia spelade med sitt band. Trötta fötter gick sedan en lång väg hem mitt i Stockholms-natten.
Hotellfrukost (inte så påkostad som i Malmö men den fick duga) och så en sväng på stan igen innan vi körde ut på Djurgården. Mumsade årets riktiga första kulglass i solskenet i hamnen och sen bara slappade vi på en kulle. Ibland är livet riktigt nice! Styrde kosan tillbaka till Linköping och såg tillbaka på en riktig toppenhelg! 
















torsdag, maj 17

Disputation

Efter flera år av forskning kom så den dag då Björn skulle disputera och presentera sin avhandling för åskådare och oppenent. Dagen då han blev dr. Ingelsson och skulle få fira den stora bedriften med familj, arbetskamrater och vänner.
Jag och Åsa hade fått den stora äran att vara toastmasters på kvällens disputationsfest och hade förberett med Per Gessle-tema, planerat för tal och happenings under middagen. Gästerna vällde in och det blev en riktigt trevlig sittning. Kan erkänna att jag inte var helt bekväm med att ställa mig på stolen inledningsvis och hälsa välkomna. Blev några stapplande och darrande ord innan jag senare under kvällen blev varm i kläderna.
Talen avlöste varandra och vi som "attackgäng" hade gjort ett spex i form av bildspel och videoklipp från när Björn tränar. Blev superbra om jag får säga det själv! Middagen flöt snabbt förbi och det blev dans för resten av kvällen och natten. Spotify spottade ut allt från Rihanna till låtar med texten "ärtor och fläsk" så där fanns nåt för alla smaker. Hade en riktigt rolig kväll och tror nog Björn själv är nöjd och glad för alla fantastiska människor som kom bara för hans skull och hur lyckat allt blev. Grattis igen doktor!!!
 


 


 

 

Vårruset

Blir många inlägg här på raken nu men så blir det när jag för en gång skull är ledig och har en hel dag bara för mig själv!

I tisdags efter jobbet åkte jag och några kollegor till Norrköping för att delta i Vårruset. Jag fick hoppa av förra året pga min knäskada så i år va jag extra taggad. Dock fortfarande rädd att göra knät illa på nytt då löpning inte verkar vara den optimala träningsformen för min kropp.
Stämningen i området är mäktig med så många tjejer samlade på ett och samma ställa, klädda i träningskläder och med humöret på topp! Jag vet att min kondition är bra så jag ställde mig i första startfållan. Hade ändå bestämt mig för att ta det lugnt och löpa försiktigt i mitt egna tempo. Tog bara en kilometer innan folk omkring mig började gå och jag kunde glida förbi. Min enda målsättning med loppet var att komma runt hela varvet joggandes med knän som ville samma sak. Att springa på asfalt, kullerstenar och bland spårvagnsspår är inte optimalt så knäna blev riktigt stela men runt kom jag. Dock sprang jag i sånt tempo att jag inte ens fick flås... Ganska trist för det kändes när jag kom i mål som om jag inte tränat...

  Hela grejen med Vårruset är egentligen stämningen, laget och fikat efteråt. Vi samlade ihop oss på filten efter loppet och åt av diverse reklamprodukter. Mums!

Backstreet´s back

Förra veckan passerade förbi som vanligt med mycket jobb och träning. Dock med mamma ständigt i tankarna då hon varit inlagd på Västerviks sjukhus för en operation i foten. Som tur är har hon fått komma hem igen och väntar på att allt ska läka. Tråkigt nog inser jag hur långt jag är ifrån min familj när såna saker händer. Att inte kunna finnas till hands som man önskar. Nåväl.

Helgen sen bjöd på en fantastisk upplevelse i Malmö. Jag och mina kusiner hade bokat en resa dit för att kolla på New Kids On The Block och Backstreet Boys (KNOTBSB) som åker runt på en gemensam turné med alla sina gamla låtar.
Vi åkte ner med tåg på lördagen, installerade oss på hotellet och gav oss ut på stan i regnrusket för att kolla in butikerna. Hittade en kofta på Zara och letade runt efter rosa byxor. Vi tog oss tillbaka till hotellet, snyggade till oss och köpte upp en flaska vin från hotellbaren till rummet. Spelade kort, diggade till Spotify och hade roligt. Gick inte längre än till hotellets restaurang på kvällen för en middag. Senare hade vi planer på att skaka rumpa på någon nattklubb, men när vi är på stan kl. 23.30 och ingen musik spelar någonstans beslutar vi oss för att gå tillbaka och knyta oss i hotellsängen istället!
 



 







 
Gigantisk frukost söndag morgon i den mystiska miljön i källarvalven la grunden för en heldag på stan. In och ut i flera butiker och gallerior. Jag tog en egen avstickare, såg mer av Malmö stad och fick egen tid i solen. Träffade underbara Julia en kort sväng och fick se hur hon bor. Resultatet av shoppingdagen blev mina älskade rosa byxor, solglasögon, strumpbyxor, jeansshorts och sommarlinne. 






 







 




 Till hotellet igen och fix inför kvällen. Åt en utsökt middag på en fullpackad uteservering innan vi tog tåget till Malmö Arena. Där möttes vi av mängder av andra tjejer (och killar!) i åldrarna 25-40 som var lika förväntansfulla som vi inför kvällens konsert. Vilken konsert sen!!! Inleddes med förbandet All Friends of London så inte förän en timma senare entrade pojkbanden scenen. De startade upp med en gemensam låt och bytte sedan av varandra med den ena hitlåten efter den andra. Våra sittplatser blev till ståplatser under precis hela kvällen. Jag hade ståpäls vid flertalet tillfällen och förvånades över hur exalterad jag blev att att bara se Nick, Brian och alla de andra. Som om jag va 14 år igen :) Fantastiskt!
 







3,5 timmar senare lämnade vi arenan med trötta fötter men ett stort, nöjt leende på läpparna. Vilken upplevelse. Måndag morgon och jag jag fick en extra ledig dag från jobbet. Åt en lika stor hotellfrukost igen och tog tåget tillbaka hem. Vill tacka mina underbara kusiner för en toppenhelg och för att jag fick följa med!