onsdag, mars 28

Sjukling

Ibland förstår jag mig inte på min kropp. Men efter vidare eftertanke inser jag att den reagerar helt rätt.

Helgen var helt fantastisk med det underbara vädret jag bloggade om i förra inlägget och på söndagen fortsatte det. Satt på en bänk utanför sporthallen och gassade iklädd endast linne och solen verkligen värmde mig. Körde BodyAttack-releasen med bravur och maxade kroppen i sporthallens motionssal. Lyckorus efteråt eftersom henke och jag gjorde det så bra!
Fortsatte söndagen med att njuta på balkongen och sedan fira våffeldagen med mina underbara vänner. Med fyra våffelplattor igång samtidigt och en smet som räckte till en hel armé mumsade vi dessa godsaker till långt inpå kvällen.







Mitt i allt skulle vi ställa om klockan till sommartid och förlora en timmas sömn. Jag lyckades förlora två eftersom jag ställde om klockan manuellt samtidigt som den ställde om sig automatiskt! Vaknade på måndagen med förkylning och kände mig riktigt tung i hela kroppen. Kämpade mig igenom arbetsdagen inlindad i en filt då jag frös så. Kom hem med feber, frossa, värk i varenda muskel och förkylning.

Stannade hemma från jobbet igår och jag är hemma även idag. Förkylning, nysningar och spring till toan för att snyta mig hela tiden :(

I söndags kände jag mig i toppform och kroppen var helt på min sida. Vaknar på måndagen och känslan är precis tvärt om. För mycket träning, förfrysigt mig, för lite sömn, dålig kost?? Antar att det blivit för mycket på en gång och kroppen ser sin begränsning. Reagerar med att bli sjuk för att jag ska stanna upp och ta det lugnt. Inte så konstigt egentligen.

Medan jag gått ensam här hemma har jag insett hur mycket jag älskar mig lägenhet. Känner att jag verkligen kommer hem när jag kliver in i hallen och i övrigt är den så ljus och härlig. Längtar efter att piffa till balkongen med snygga och praktiska möbler så man kan njuta av både frukost och kvällsmat där.

Nu ska jag bara se till att bli frisk så fort som möjligt. Väntar ju massa annat kul framöver!

söndag, mars 25

Energikick

Detta strålande väder som hittat till Sverige ger mig en sån grym energikick! Jag känner mig piggare, på bättre humör och vill inget annat än att spendera tid ute.
Igår blev det en helt perfekt dag. Blev tillfrågad av Elin om jag ville följa med henne och barnen på utflykt. Såklart jag ville! Hittade fram till en perfekt plats vid en sjö, njöt i solen, åt kokkorv, nybakade bullar och lekte med barnen. Timmarna bara svischade förbi och det blev snabbt eftermiddag.

Väl hemma fortsatte jag myset med Linnéa på stan. Mumsade god kycklingpaj på café och pratade bort ytterligare några timmar.

Sedan senaste inlägget har jag haft fullt upp att plugga in ny koreografi till BodyAttacken och CXworxen. Idag kl. 14 smäller det i sporthallen. Henke och jag öser på den nya releasen av attacken och vi är båda riktigt laddade! Frågan är bara hur många deltagare som vill vara med oss då söndagens väder inte kan vara mer perfekt med en sol från klarblå himmel.

Förra helgen va jag hemma hos mamma igen och hjälpte henne att städa lägenheten. Denna gång blev det inte bara en massa skurande och torkande utan vi fick också tid att skruva möbler och inreda. Nu ser man resultat. Blir hur fint som helst! Vi fick tom tid till att njuta av en superbt god middag på bästa restaurangen som finns, utan tveken!
Ikväll ska här frossas i våfflor. Jag har bjudit hem några vänner för att fira denna första dag på sommartid och såklart våffeldagen! Mumma :)

söndag, mars 11

Euphoria

Ja, titeln på festivalvinnaren stämmer minst sagt väl in på hur kvällen för melodifestivalfesten var.

EUFORI
VÄLBEFINNANDE
LYCKORUS

Vi var ett större gäng som samlats för att kolla in dramatiken. Skulle kvällen och hela festivalyran bli en katastrof med Ranelid som vinnare eller skulle vi få en sprudlande afton med dans till Loreen, David eller Danny? Det blev lycka och fest!!!!!
Drinkar blandades med bubbelvin och rocky roads gjorde succé mellan klunkarna. Vi startade dansgolv och avslutade natten med att kolla BodyAttack 42! Jag vet! Vi är ett nördigt gäng men det står jag för. Tack älskade träningsfrändar för en superkväll!

















Söndag och veckans skönaste dag. Extra skön idag. Inte alls så bakis som jag trodde ;) Bakade varma scones till frukost och avnjöt en fruktsallad med keso på min helt fantastiska balkong! Solens strålar värmde på min kind. Tog en promenad runt ån med Matilda och fick fortsatt njuta av att våren faktiskt är nära. Lagade broccoligratäng med fetaost och dill, serverad med kräftstjärtar och mitt sconesbröd.







Trots att man annars inte gjort många knop går timmarna fort och det är redan kväll igen. Ska avsluta här och lägga mig horisontellt på soffan.

lördag, mars 10

Egoboost

Kan inte låta bli. Jag måste få citera ett sms jag fick från en deltagare som i fredags var med på mitt BodyAttack-pass. Attacken slutar 19. Klockan 22 piper det i min mobil och jag läser:

"Tack för träningspass idag! Bara tvungen att säga hur bra tränare du är, säger rätt saker för att man ska orka det lilla extra och inte ge upp! Skulle jag skaffa en PT skulle jag välja dig!"

Kan meddela att jag blev alldeles varm i hjärtat och säkert 2 cm längre. Det är precis detta som gör det så värt varenda sekund man lägger ner på koerografi, inträning och svettdroppar. Jag älskar mitt extra jobb och mina kunder!

Ett litet livstecken

Så är det redan andra veckan i mars. Solen börjar värma ute och vårkänslorna i kroppen har börjat infinna sig. Men vad har då jag pysslat med en hel månad som jag inte haft tid att delge er?
Vardagarna har varit fyllda av jobb, pendling och träning. Precis som det brukar va förutom att besöken på Medley har varit ett antal fler. Blivit mycket fysisk aktivitet den senaste tiden och det känns i kroppen. Är i stort behov av massage och uppmjukning av mina ben, rumpa och axlar. Spänner och drar överallt. Å andra sidan har jag inte kännt mig så stark som jag är nu på mycket länge. Låt nu kroppen få va hel!
Har haft besök av Linnéa och Matilda. Pratat om livet och gullat med lilla Linus. Helgerna var också varit helt fullbokade med aktiviteter sedan senaste inlägget. Här kommer ett axplock.
* Varit i Stockholm på kvartalsutbildning för nya BodyAttack- och CXworx releaserna.
* Kortvisit hos mamma för att hjälpa henne att totalstäda lägenheten efter renovering av tre rum. Kan meddela att allt är i en enda röra och vi har bestämt oss för att städa om allt från grunden. Jippi! Men ack så snyggt det kommer bli när vi är färdiga. Nästa helg kommer jag igen.






* Haft besök av underbaraste barndomsvännerna Icca, Ida och Petra. Blev shopping, middag, melodifestival och en massa snack. Så fantastiskt att äntligen få träffa dom igen. Går alldeles för länge mellan gångerna och jag saknar dom så!



















* Piffande i lägenheten igen. Nya gardiner i köket, mer lila detaljer i tvrummet och allmänt städ.

Denna helg startade igår med BodyAttack och soffhäng med mia och henke hos mig. Mumsade hamburgare och snacks hela natten :) Fortsatte i förmiddags med BodyAttack i Ljungsbro. Ett gäng glada deltagare fick köra ruset av sig tillsammans med mig! Nu har jag duschat, återhämtat mig med lax och ungsbakade rotfrukter och landat här vid datorn.
Ikväll sen smäller det! Melodifestivalfinal och vi kommer va ett gäng på 14 st, redo att festa loss. Vem vet när och var denna kväll och natt slutar...

Slut på uppdateringen. Ska försöka så ni inte måste vänta lika länge på nästa inlägg.

söndag, mars 4

Jag finns kvar i världen!

Jag har inte gått under eller gett upp min blogg, jag har bara valt att prioritera lite annat den senaste tiden. Ska ärligheten fram har jag inte orkat att stänga på datorn och sitta här och skriva, lägga upp bilder och redigera. Inte heller denna kväll.

Har hänt så mycket kul de senaste veckorna. Dagarna är fulla med jobb, pendling, träning, träffa vänner, laga mat, städa, handla och bara koppla av i soffan.

Jag återkommer när jag känner mig taggad igen. Hoppas inte det dröjer allt för länge. Har trots allt blivit som en dagbok den här bloggen och jag vill inte överge varken den eller er som läser.

På återskrivande!